Honda refuză să furnizeze motoare pentru Toro Rosso

de Daniel Popescu
Vineri, 02.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a exclus varianta de a furniza motoare pentru Toro Rosso cu scopul de a uşura decizia Ferrari de a oferi unităţi de propulsie pentru Red Bull Racing.

Red Bull negociază în prezent semnarea unui parteneriat cu Ferrari pentru motoare, însă discuţiile au intrat în impas după ce constructorul italian a oferit doar motoare de specificaţie 2015 pentru anul următor.

Ferrari justifică oferta prin faptul că este prea târziu pentru a dezvolta motoare de specificaţie 2016 pentru încă două echipe, motiv pentru care s-a vehiculat că Honda ar putea intra în joc. În cazul în care constructorul japonez ar furniza motoare pentru Toro Rosso, ar fi mai uşor pentru Ferrari să furnizeze motoare curente pentru Red Bull Racing. Totuşi, Honda a exclus posibilitatea de a furniza motoare pentru încă o echipă în sezonul 2016.

Urmareste Automarket
"Honda nu are niciun plan să furnizeze motoare pentru o a doua echipă anul viitor, iar asta nu s-a schimbat.
Suntem deschişi să furnizăm motoare pentru alte echipe în viitorul apropiat, dar este prea târziu pentru a lua acum astfel de decizii. Este improbabil să furnizăm motoare pentru alte echipe în 2016. Combinaţia între o nouă unitate de propulsie şi un nou şasiu ar cere dezvoltări suplimentare din partea ambelor părţi"
, a declarat un purtător de cuvânt al Honda.

Red Bull a admis că este în criză cu dezvoltarea monopostului din cauza incertitudinilor cu privire la furnizorul motoarelor. Utilizarea unui motor de specificaţie 2015 ar fi posibilă dacă echipele ar vota acest lucru în unanimitate. Practic, Red Bull are posibilitatea de a bloca această regulă, ca şi regula pentru dezvoltarea motoarelor în timpul sezonului, caz în care Ferrari i-ar putea oferi doar motoare din generaţia 2016.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • niros56
    Exista oferta nefructificata pentru RBR: LOGAN !!
    2 2
  • Pai tot din gama Renault este...
    6 0
  • eu zic k pan la urma RBR va ramane cu Renault
    si probabil STR Va primi motoare Ferrari 2015
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru