HRT a intrat în lichidare înainte de sfârşitul sezonului 2012

de Daniel Popescu
Marti, 11.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un furnizor al celor de la HRT a dezvăluit că echipa a intrat în lichidare înaintea ultimelor două curse din acest sezon şi că are datorii importante la mai multe companii din lumea sporturilor cu motor.

Producătorul de fibră de carbon Formtech Composites, unul dintre furnizorii de componente ai celor de la HRT, a publicat un comunicat de presă în care oferă informaţii inedite despre situaţia în care se află echipa spaniolă.

Potrivit companiei, HRT a intrat în procedura de lichidare încă din 12 noiembrie, adică cu două curse înainte de finalul sezonului 2012 şi exact în ziua în care proprietarul Thesan Capital a anunţat că echipa este de vânzare.

Urmareste Automarket
În plus, Formtech susţine că Thesan a transferat proprietatea echipei pe numele unui fond de investiţii din Luxemburg cu scopul de a îngreuna misiunea furnizorilor de a-şi recupera datoriile.
Astfel, Formtech poate recupera doar 30% din datoriile pe care le are HRT, lucru valabil şi în cazul celorlalţi furnizori de echipamente. "Am aflat că HRT datorează o sumă substanţială de bani şi altor furnizori din industria sporturilor cu motor", precizează Formtech în comunicat.

De altfel, HRT a concurat în ultimul Mare Premiu al sezonului de la Interlagos în ciuda faptului că numeroase componente de pe monoposturi îşi depăşiseră deja perioada de viaţă, întrucât echipa nu a mai avut bani să le înlocuiască. HRT nu s-a înscris în sezonul 2013, astfel că Formula 1 va rămâne cu numai 11 echipe.

Via The F1 Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru