Ioan Cojocaru, fost fotbalist al Stelei în anii '80, implicat în scandalul de la Caterham

de Daniel Popescu
Vineri, 24.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ioan Cojocaru, jucător de fotbal al echipei Steaua Bucureşti la sfârşitul anilor '80, este unul dintre personajele cheie ale scandalului în care este implicată Caterham. Cunoscut în prezent drept Constantin Ioan Cojocar, românul este directorul Caterham Sports, compania care a intrat în insolvenţă şi din cauza căreia Caterham riscă să nu concureze în Statele Unite.

Dacă ajungi la un acord pentru a cumpăra o afacere, trebuie să plăteşti facturile. Şi-au încălcat această promisiune.

Tony Fernandes
proprietar Caterham Group
Conflictul deschis de la Caterham dintre compania elveţiană Engavest şi omul de afaceri Tony Fernandes pe tema adevăratului proprietar al echipei de Formula 1 scoate la lumină noi detalii despre modul în care a fost gestionată echipa şi oamenii aflaţi în spatele unor decizii cheie.

După ce Engavest a susţinut că Fernades este în continuare proprietarul echipei pentru că nu a cedat acţiunile Caterham deşi a primit banii pentru această tranzacţie, omul de afaceri malaysian a publicat un amplu comunicat de presă în care confirmă că transferul de acţiuni nu a avut loc pentru că Engavest nu a achitat datoriile echipei.

"Înţelegerea noastră cu Engavest a fost clară: nu a existat obligaţia legală de a transfera acţiunile decât dacă anumite condiţii, inclusiv plata datoriilor, erau respectate. Aceste condiţii nu au fost respectate. Dacă ajungi la un acord pentru a cumpăra o afacere, trebuie să plăteşti facturile. Şi-au încălcat această promisiune", a precizat Fernades.

Misteriosul Constantin Cojocar, directorul Caterham Sports

Cum poate cineva care este interesat de viitorul pe termen lung al unei echipe să numească unul dintre îngrijitori, pe Constantin Cojocar, ca unic director şi acţionar al Caterham Sports?

Graham Macdonald
CEO Caterham Group
Lucrurile au început însă să ia o întorsătură neaşteptată în momentul în care Graham Macdonald, CEO-ul Caterham Group, care este deţinut de Fernandes, dar nu mai are nicio legătură cu echipa de F1, a dezvăluit modul în care a operat Engavest.
Potrivit acestuia, Engavest l-a numit în funcţia de director general al Caterham Sports, compania care construieşte monoposturile şi care a intrat în insolvenţă, pe românul Constantin Cojocar, care anterior fusese un simplu îngrijitor.

"Se pare că nu au avut niciodată intenţia să plătească facturile. Cum poate cineva care este interesat de viitorul pe termen lung al unei echipe să numească unul dintre îngrijitori, pe Constantin Cojocar, ca unic director şi acţionar al Caterham Sports?", a precizat Macdonald.

Acuzaţiile celor de la Caterham Group au generat apariţia unui nou comunicat din partea Engavest, care a negat faptul că l-a numit pe românul Cojocar în funcţia de director. "Toate salariile au fost plătite. Engavest a vândut Caterham Cars. Nu l-a numit pe domnul Cojocar, despre care credem că a fost un fost fotbalist de top al echipei Steaua Bucureşti în anii '80", precizează grupul în comunicat.

Profilul lui Constatin Cojocar: fotbalist la Steaua în anii '80

Esential 1988 este anul in care Ioan Cojocaru a jucat intr-o semifinala de Cupa Campionilor pentru Steaua
8 meciucuri a jucat Ioan Cojocaru la Steaua la sfarsitul anilor '80
Românul Constantin Cojocar a devenit astfel unul dintre personajele cheie ale scandalului, întrucât Caterham Sports, compania al căreia director general este, a intrat în insolvenţă şi are toate bunurile confiscate, inclusiv fabrica în care se află monoposturile cu care echipa ar trebui să concureze în Marele Premiu al Statelor Unite.

Pe baza datelor furnizate de Engavest despre Cojocar, este foarte posibil ca acesta să fie una şi aceeaşi persoană cu Ioan Cojocaru, un fotbalist român care a fost golgheterul echipei Corvinul Hunedoara şi care la sfârşitul anilor '80 a jucat pentru Steaua Bucureşti alături de nume sonore precum Gică Hagi, Gică Popescu, Tudorel Stoica şi Marius Lăcătuş. Chiar dacă a avut doar opt apariţii în tricoul Stelei, una dintre ele a fost în semifinala Cupei Campionilor din 1988 împotriva celor de la Benfica.

Potrivit unor informaţii dezavaluite de publicaţia ProSport, după revoluţia din 1989 Cojocaru a dispărut din fotbal, iar foştii săi colegi nu mai ştiu nimic despre el în prezent.

Cel mai probabil, Cojocaru a ajuns la Caterham prin intermediul germanului de origine română Colin Kolles, care supervizează activitatea echipei în numele companiei Engavest.

Via Caterham Group, Caterham, ProSport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru