Jock Clear va fi noul director al departamentului de inginerie Ferrari din 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 19.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jock Clear, actualul inginer de performanţă al lui Lewis Hamilton, îl va înlocui pe Pat Fry în funcţia de director al departamentului de inginerie începând din sezonul 2016.

Esential 2016 este anul in care Jock Clear va incepe munca pentru Ferrari
12 luni trebuie sa mai lucreze Jock Clear pentru Mercedes inainte de a pleca la Ferrari
Mercedes a confirmat la finalul acestei săptămâni speculaţiile din presa internaţională cu privire la viitorul unuia dintre angajaţii săi de top, Jock Clear, care în prezent este unul dintre cei trei ingineri de performanţă ai lui Lewis Hamilton.

Imediat după ultima cursă a sezonului din Abu Dhabi, Clear a anunţat Mercedes că va pleca la Ferrari, însă conform regulamentului va fi nevoit să lucreze încă 12 luni în cadrul echipei germane.

Cel mai probabil, Mercedes va alege să-i schimbe rolul britanicului cu unul mai puţin important, întrucât postul de inginer de performanţă este unul dintre cele mai importante din cadrul echipei.

După ce va petrece încă un sezon alături de Mercedes, Clear se va putea transfera la Ferrari pentru a deveni director al departamentului de inginer în locul lui Pat Fry, unul dintre numeroşii angajaţi care au fost concediaţi recent de Scuderia.

Recrutarea lui Bob Bell a eşuat

Ferrari a încercat să obţină şi semnătura unui alt inginer de top de la Mercedes.

Bob Bell a părăsit recent echipa germană din postura de director tehnic şi a fost creditat cu mari şanse să ajungă la Ferrari. Potrivit postului de televiziune BBC, britanicul nu s-a putut însă alătura echipei în acest moment din motive personale.

Între timp, se anticipează în continuare că Andrea Stela, fostul inginer de cursă al lui Fernando Alonso de la Ferrari, se va alătura celor de la McLaren, însă mutarea nu a fost încă confirmată.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • ooff...pai si pana in 2016...?
    si bell de ce nu mai vine?
    incompetentilor...adunati toata crema de peste tot si faceti ce trebuie facut..intotdeauna peste maclaran..
    6 4
  • Si italienii deja de la Gazzetta si Omnicorse confirma ca Bell si Marshall au refuzat Ferrari. Anterior Speedweak, sport.bild, AMUS, au spus ca cei doi designeri au refuzat Ferrari :) YESSSSSSSSSSS
    7 16
  • Cine d-le sa se mai duca acolo! A ajuns o echipa de pluton. Se duce unul care vrea bani indiferent cum si unul care vrea sa guste legenda ca titluri are. Cam atat a mai ramas Ferrari. Un muzeu pe care unul altul se duce sa-l mai viziteze.
    4 4
  • http://www.autosport.com/news/report.php/id/117192

    Ron Dennis - our focus is "domination"

    We are building an empire...
    2 15
  • McMuie_Mircea_1984
    esti un copil rasfatat si frustrat pacaliciule....mergi la culcare bitongule...
    esti departe de a sti ce inseamna F1
    3 2
  • @ mirciulica.. dau 10 beri daca la anu caruta maclaran trece de wiliams sau redbull..de merc n au sanse..nici ferrari...gandeste te ca e primul an in care revine honda..au fost ei in f1, dar...acum e altceva..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru