Kubica ar putea deveni pilot de dezvoltare pentru Ferrari: polonezul are șanse minime să semneze cu Williams

de Daniel Popescu
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șansele lui Robert Kubica de a reveni în Formula 1 în 2019 alături de Williams au scăzut, însă polonezul ar putea deveni pilot de dezvoltare pentru Ferrari.

Williams a confirmat recent că George Russell va fi unul dintre piloții echipei pentru sezonul viitor, în timp ce pentru al doilea loc în cadrul echipei luptă piloți precum Esteban Ocon sau Robert Kubica.

Britanicii vor însă să semneze cu un pilot capabil să aducă până la 20 de milioane de euro la buget, astfel că Robert Kubica este deja în căutarea unor soluții alternative.

"Sigur că obiectivul este să fiu pe grila de start în sezonul viitor, dar nu pot aștepta până în decembrie. Situația este destul de clară și vom vedea. Cred că echipa analizează diverse scenarii și are tot dreptul să facă asta. Iar eu îmi fac partea mea", a declarat polonezul.

Potrivit publicației Motorsport, Kubica s-a reorientat deja și a inițiat o serie de negocieri cu Scuderia Ferrari.

Astfel, polonezul ar putea deveni pilot de dezvoltare pentru a lucra exclusiv în simulatorul Ferrari, fără însă să fie și pilot de rezervă, post deja atribuit lui Antonio Giovinazzi, care va concura în paralel pentru Sauber.

Chiar dacă nu ar avea șanse să concureze pe circuit, postul i-ar permite lui Kubica să participe la dezvoltarea monopostului în timpul weekendurilor de cursă, mai ales că acest instrument a jucat un rol esențial în progresele realizate de echipă pe parcursul acestui sezon.

Pentru moment, cele două părți continua negocierile fără să fi ajuns la un acord final.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Asta-i o stire care si-a facut loc pe AM numai datorita inevitabilei empatii care continua sa exista intre doua popoare aflate timp de 45 de ani sub Cortina de Fier.:-)
    Strict sportiv ,Kubica ar putea livra suficienta consistenta pe parcursul a unu-doua sezoane (34 de ani )bazandu-ma totusi pe talentul incontestabil pe care-l detine ,dar identificai doua neajunsuri:abordarea *pedofila* in selectia pilotilor din ultimii ani si inevitabilul *plocon* care din pacate a devenit cutuma in Marele Circ !
    18 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru