Kubica ar putea reveni în Formula 1 la Williams: polonezul va testa pentru britanici pentru a-și demonstra abilitățile

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams îi va oferi posibilitatea lui Robert Kubica să-și demonstreze abilitățile la volanul unui monopost din sezonul 2014. Polonezul are șanse să devină coechipierul lui Lance Stroll în sezonul următor.

Robert Kubica încearcă să revină în Formula 1. După ce șansele de a concura pentru Renault nu s-au materializat ca urmare a împrumutului lui Carlos Sainz Jr de la Toro Rosso, polonezul a găsit o nouă oportunitate.

Fostul pilot va testa pentru Williams un monopost din sezonul 2014 între cursele desfășurate în Japonia și Statele Unite. Primul test va avea loc pe circuitul de la Silverstone, urmat de unul pe circuitul de la Hungaroring.

Cu această ocazie, Williams va încerca să determine dacă îl poate înlocui pe veteranul Felipe Massa cu Kubica, însă pe lista candidaților se află și Paul di Resta, care nu a mai concurat într-un sezon complet de Formula 1 din 2013. Scoțianul va testa de asemenea monopostul din 2014 pe parcursul lunii octombrie.

Totuși, există șanse ca Williams să aleagă în cele din urmă să-i prelungească contractul lui Massa, mai ales datorită faptului că brazilianul a revenit în Formula 1 ca înlocuitor pentru Valtteri Bottas în ciuda faptului că luase decizia să se retragă din activitate.

Prin urmare, Massa, Kubica și di Resta sunt cei trei piloți care lupta pentru a fi coechipierul lui Lance Stroll în sezonul 2018.

Via Autosport

Comentarii (14)

  • Asa....sa il aduca si pe Webber....Button, Maldonado...facem o formula 1 special pentru bunici :)
    7 13
  • Maldonado este chiar tanar pe langa restul dar la cat de kamikaze era, nu mi-as dori sa il revad in formula 1, intr-adevar, a avut cateva curse superbe dar cam atat.
    12 0
  • Lasa ca sunt o gramada de piloti in F1 care nu au facut nici macar o cursa decenta, macar Maldonado a mai aratat si ca poate castiga, nu numai agresivitate. Si a castigat pe bune !. Decat niste nulitati ca Palmer, sau Stroll, mai bine un diliu ca Maldonado !
    10 1
  • Dar cati ani ai Tati? Nu mai bine niste table in parc?
    1 7
  • Kubica este un real talent - a pierdut din cauza accidentului de raliu - enorm ! Daca revine, talentul sigur nu l-a parasit, ramane de vazut. Serios - Palmer , Stroll si alti cativa sunt acolo doar prin prisma banilor si nu ar pierde nimic F1 daca nu ar mai fi. Verstappen si Sainz aveau si bani dar si talent iar F1 ar fi mult mai saraca fara ei. Si la fel si fara veteranii ce vor pleca dupa urmatorul sezon . Alfonso si KIMI , iar F1 iar va suferi , dar cu siguranta va trece mai departe.

    Uitati-va la VanDorne si Ocon ce piloti talentati sunt ! Capodopere - sper sa aiba masina buna sa-l depaseasca pe basitul ala de HamHam !
    10 5
  • VanBasten
    ba vanDorne este talentat...tu sigur esti mclarenist :)))) daca si asta este talentat...pfff
    4 3
  • Marinescu, Visoiu, chiar si Sechelariu meritau sa fie in F1 mai mult decat baiatul lui tata (Palmer)
    3 3
  • "Bunicii" astia bat la fundulet plozii care au ajuns in Formula 1 pe banii parintilor...nu dam nume. Fara experienta si care fac o cursa buna si 10 dezastru.

    Din punctul asta de vedere Formula 1 este dezastru: se lauda ca promoveaza tineri dar de fapt cine da bani mai multi din prisma faptului ca este un sport costisitor ajunge intr-un monopost.
    7 0
  • Nu ajungi in F1 fara bani. Cineva trebuie sa dea banii indiferent ca vin direct de la tatic sau indirect de la sponsori.
    1 0
  • @VanBasten
    Nu e mclarenist e doar alonsist. Dar cum pe Alonso il bate Stoffel in mintea lui automat trebuie sa-l bata si pe Hamilton sa nu fie Alonso popa prostu... (no offence @popa userul anterior)
    2 1
  • CRISTIAN
    Massa trebuia sa se lase de anu trecut, dar ce sa faci daca anu acesta are un coechipier ca Stroll lasa impresia ca e inca mai poate...

    Williams ar face mai mult cu siguranta daca ii schimba pe amandoi din 2018... dar banii vin doar in anumite conditii...

    Cat despre Kubica, ar merita inca o sansa dar ma tem ca va fi destul de greu ptr el sa mai prinda un volan pe undeva in F1...
    1 0
  • Kubica are un atu aici, anume empatia lui sir Williams. Williams a fost si el un pilot ce a suferit un accident insa nu a mai revenit niciodata.
    3 0
  • E clar ca Kubica stie meserie:
    https://vimeo.com/139985040
    2 0
  • De parca Sechelariu nu-i tot baietul lui tata. Circuitul de carting de la Bacau a fost facut de Sechelariu cand era primar. Cu bani de la stat platiti firmei personale. La suprapret normal. Sa aibe ala micu unde sa se antreneze.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru