Kubica va reveni în Formula 1 după 9 ani și va concura pentru Williams în 2019: anunțul oficial va fi făcut joi la Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a ajuns la un acord pentru a concura pentru Williams ca pilot titular în sezonul 2019, iar anunțul oficial va fi făcut joi la Abu Dhabi, potrivit unor informații neoficiale.

Presa internațională a relatat în ultima perioadă că Robert Kubica a primit o ofertă concretă de la Williams pentru a concura ca pilot titular în sezonul 2019, însă în același timp a analizat și o propunere pe termen lung de la Ferrari pentru un post de pilot de dezvoltare în simulator.

În cele din urmă, polonezul a acceptat oferta celor de la Williams și va reveni astfel în Formula 1 pentru prima oară după sezonul 2010. Informația a fost dezvăluită de publicația Autosport, care susține că un anunț oficial pe marginea acestui subiect va fi făcut în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi la Abu Dhabi, gazda ultimei curse de Formula 1 din acest sezon.

Kubica a fost nevoit să renunțe la cariera de pilot de Formula 1 în urma unui grav accident suferit într-o competiție de raliuri din Italia la începutul anului 2011. După o serie de operații, polonezul a început treptat să concureze în motorsport, însă a avut în continuare o serie de dificultăți la mobilitatea mâinilor.

După o serie de discuții cu Renault și Williams, Kubica a devenit pilot de teste și de rezervă pentru Williams în sezonul 2018 și a concurat în două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

În această perioadă, Williams a observat progresele înregistrate de Kubica și a decis în cele din urmă să-i ofere un contract pentru sezonul 2019, mai ales că polonezul a obținut sponsorizări din partea unor companii din țara sa natală.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • SIMPLE MINDS
    Asa da , lesule !

    Robert, commentul meu de saptamana trecuta te-a intaratat, nu-i asa ?:-)

    N-are cum sa fie altfel ,e singura explicatie fiabila....:)
    10 0
  • hahaha
    un motiv in plus sa astept sezonul viitor
    10 0
  • Ar fi fost inca un talent irosit daca nu revenea. Masina competitiva ii mai trebuie.
    5 0
  • De fapt stirea e alta - Kubica isi cumpara locul la Williams cu 10 milioane de euro.
    Asta i-a convins pe cei de la Williams sa-l aleaga.
    33 de ani, probleme medicale, 8 ani fara monoposturi... talent poate ca inca mai este acolo, dar cine stie daca mai are potentialul sa-l scoata la suprafata. O sa vedem. Pacat pentru Ocon. Asta e F1 de azi - banii sunt mai importanti decat talentul, pentru ca echipele mici nu sunt ajutate sa aiba independenta de a-si alege pilotul.
    10 3
  • Ocon ramanea la Force India daca Stroll nu cumpara echipa; Ocon ajungea la Mercedes daca Bottas pleca; Ocon poate ajungea la Renault daca Ricciardo nu pleca de la Red Bull; Ocon poate ajungea la McLaren daca Sainz nu semna cu britanicii; Ocon ajungea la Williams daca aducea mai multi bani, Ocon ajungea la Williams in locul lui Russell daca Toto Wolff dorea; Ocon ajungea la Toro Rosso daca avea curajul sa-l paraseasca pe Toto Wolff.Cu toate ca austriacul i-a ales pe Bottas si Russell in detrimentul francezului, saracul Ocon prefera sa fie un catelus in lesa.
    Un pilot care a fost luat in calcul pentru 2019 de nu mai putin de 6 echipe si nu a reusit sa semneze cu niciuna nu mai poate fi compatimit.Esteban Ocon nu va fi in 2019 doar pentru ca este un tampit.Pe de o parte imi pare rau pentru pilotul Ocon - pilot ce intra lejer in top 10 ca valoare dar pe de alta parte ma bucur ca f1 scapa de un om prost si milog.Am certitudinea ca si Verstappen si Perez se bucura.


    Kubica a fost un mare talent dar nu cred ca o sa mai performeze la inalt nivel.Are inca varsta ideala dar accidentul a lasat urmari eterne.Cred ca Kubica,Stroll si Giovinazzi sunt cei mai slabi piloti de pe grila din 2019.

    Foarte interesant mi se pare ca unii cred ca desi masinile sunt mai usor de condus decat in trecut, pilotii trebuie sa se retraga daca au trecut de 30 de ani.In trecut desi competitia era mai dificila si periculoasa au fost cazuri de piloti trecuti 40 de ani deveniti campioni.
    Button nu s-a retras din cauza varstei, Alonso nu se retrage din cauza varstei.In ambele cazuri monopostul mediocru a fost de vina Ei puteau sa concureze inca 10 ani si probabil tot erau peste un Stroll.Raikkonen mai poate continua mult si bine si daca va fi motivat il va domina clar pe colegul tanar si netalentat.
    7 2
  • Ocon este noul pilot de rezeva al echipei mercedes.James Key vine la Mclaren din 2019
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru