Kubica va testa pentru Renault după cursa din Ungaria: "Vrem să vedem dacă poate reveni în competiție"

de Daniel Popescu
Luni, 24.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica va testa pentru Renault după Marele Premiu al Ungariei pentru ca echipa să înțeleagă dacă pilotul polonez ar putea reveni în Formula 1 în următorii ani.

Speranțele lui Robert Kubica de a reveni în Formula 1 după gravul accident suferit în raliuri în 2011 au crescut semnificativ după efectuarea unui test recent cu un monopost Lotus.

Impulsionați de prestația sa, cei de la Renault au decis să-i ofere o nouă oportunitate, de data aceasta într-un cadru semnificativ mai oficial: francezii au anunțat că polonezul va participa la a doua zi de teste care va avea loc la Hungaroring după cursa programată duminică.

În plus, Cyril Abiteboul, directorul executiv al celor de la Renault, a confirmat că inginerii vor folosi testul inclusiv pentru a-și da seama ce șanse are Kubica să revină în Formula 1 într-un orizont de câțiva ani.

"Primele două zile de teste ne-au permis să obținem multe informații. Următoarea sesiune de la Hungaroring nu va permite să obținem date detaliate și precise cu un monopost actual în condiții reprezentative. După acest test vom analiza cu atenție informațiile colectate pentru a determinat în ce condiții ar fi posibil pentru Kubica să revină în competiție în următorii ani", a explicat el.

Kubica a concurat ultima oară în Formula 1 în sezonul 2010 pentru Renault, atunci când a obținut 3 podiumuri și a ocupat locul 8 în clasamentul general.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • Mercedes vor intra si-n Formua E din 2019
    3 3
  • Claudiu
    Din pacate Mercedes se va retrage din DTM la sfarsitul lui 2018 si vor concura in Formula E unde bugetul pe an e in jurul lui 10-20 mil euro (campioana Renault a avut 16 mil euro bugetul in sezonul 2).
    Si cred ca la sfarsitul anului Porsche va anunta retragerea din anduranta ca sa concureze in Formula E.
    7 2
  • Deci formula E ia tot.
    In cativa ani o sa depaseasca si F1 la cum evolueaza!
    12 1
  • http://en.f1i.com/images/274424-indycar-chooses-simplicity-progress.html un monopost misto !
    0 3
  • Mă bucur pentru Kubica. E cel mai mare pilot din Europa de est după părerea mea. Sper sa revina si sa își demonstreze talentul pe care îl are.
    9 0
  • Aston Martin ar fi interesata sa furnizeze motoare pentru F1 in anumite conditii incepand cu 2021..
    3 4
  • Luca Ghiotto din F2 o sa testeze pentru Williams F 1..
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru