Lauda: "Motoarele de 1000 CP şi creşterea dificultăţii, esenţiale pentru F1"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda consideră că Formula 1 trebuie să adopte motoare de peste 1000 de cai putere şi să devină mai dificilă pentru piloţi pentru a putea atrage mai mulţi fani.

Riscăm să pierdem mai mulţi fani pentru că Formula 1 nu mai este atractivă.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Formula 1 va analiza modalităţile prin care actualele motoare pot fi îmbunătăţite pentru a ajunge la circa 1000 de cai putere în sezonul 2017, iar oficialii celor de la Mercedes sprijină această iniţiativă.

Potrivit preşedintelui Niki Lauda, Formula 1 are nevoie de motoare puternice şi pneuri mai late pentru a atrage noi fani în competiţie, după scăderea de popularitate înregistrată în ultimele sezoane.

"Riscăm să pierdem mai mulţi fani pentru că Formula 1 nu mai este atractivă. Aş vrea să avem un monopost futuristic care să atragă fanii pentru cel puţin cinci ani. Ar trebui să aibă 1200 de cai putere, plus pneuri late şi caracteristici aerodinamice. Tehnologia hibridă ar trebui să rămână, dar avem nevoie de mai multă putere", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Astăzi poţi pilota un monopost de Formula 1 ca pe o maşină de stradă.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
În plus, Lauda susţine că aceste modificări ale regulamentului trebuie completate de o sporire a dificultăţii de pilotaj, întrucât actuala formula lasă senzaţia că oricine este capabil să concureze în Marele Circ.

"În prezent, monoposturile de F1 permit oricărui pilot de GP3 sau F3 să fie la fel de rapid că piloţii cu experienţă într-un interval scurt de timp şi fără să-şi asume multe riscuri.

Cu ceva timp în urmă piloţii erau îngrijoraţi de viteză, frânare, forţa de apăsare aerodinamică şi de accidente la 300 km/h. Astăzi poţi pilota un monopost de Formula 1 ca pe o maşină de stradă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Ha,ha,ha...
    F1 a ajuns sa fie intr o tranzitie fara sfarsit si totusi nu se rezolva mai nimic,cam ca la noi in romanica!Cred ca vor pierde fani mai multi si mai repede decat pot atrage!Termenele posibilelor schimbari sunt aberant de lungi,vrem F1 intr-un stil cat mai pur posibil si intr-un termen de timp decent !
    4 1
  • Daca KIMISIOR nu se descurca acum ,,,cu aceste masini de srada,,,cum spune Lauda , ce-o sa faca cu cele de 1000 mult mai dificile ?
    3 6
  • Kimisor va baga un intaritor si i se va rupe basca!!! Salariul merge, declaratii misto, da! Simpatic este, fani are, conduce masina rosie...deci e pe val!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru