Lotus a plătit în ultimul moment factura pentru pneuri pentru a concura în Ungaria

de Daniel Popescu
Vineri, 24.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a primit în ultimul moment pneurile pentru Marele Premiu al Ungariei după ce a întârziat plata facturilor către Pirelli.

Lotus a fost foarte aproape să nu poată participa în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Ungariei din cauza faptului că nu avea pneuri la dispoziţie.

Situaţia jenantă a apărut ca urmare a faptului că echipa britanică a plătit ultimele facturi către furnizorul Pirelli cu numai o oră înainte de startul primei sesiuni de antrenamente libere. "Totul este bine acum", a declarat un purtător de cuvânt al Pirelli.

Federico Gastaldi, şeful adjunct al echipei, susţine că situaţia a fost declanşată de o serie de probleme cu transferul bancar. "Am avut o problemă cu banii din cauza complicaţiilor sistemului de transfer bancar", a precizat el pentru agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
Lotus a primit pneurile cu numai 60 de minute înainte de prima sesiune de antrenamente, iar piloţii au ieşit pe circuit după scurgerea primei jumătăţi de oră, interval de timp în care inginerii au pregătit şi încălzit cauciucurile.

Cel mai probabil, Lotus se confruntă cu o lipsă de lichidităţi financiare.

Echipa a fost acţionată în instanţă de mai mulţi furnizori de componente pentru neplata facturilor, însă a ajuns la un acord cu cel mai mare dintre aceştia. Britanicii ar putea fi cumpăraţi în perioada următoare de Renault pentru a deveni echipa de uzină a constructorului francez începând din 2016.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru