Lotus anticipează un nou podium pe circuitul de la Monza

de Daniel Popescu
Vineri, 28.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus consideră că va fi capabilă să obţină un nou podium în Marele Premiu al Italiei datorită unui monopost competitiv şi a similarităţilor cu circuitul de la Spa-Francorchamps.

Esential 3 este locul ocupat de Romain Grosjean in Marele Premiu al Belgiei
5 este locul ocupat de Lotus in clasamentul constructorilor
50 de puncte a acumulat Lotus in primele 11 curse ale sezonului
Explozia pneului dreapta-spate de pe monopostul lui Sebastian Vettel i-a permis lui Romain Grosjean să obţină în Marele Premiu al Belgiei primul podium pentru Lotus după o pauză de aproape doi ani.

Echipa britanică este încrezătoare că va fi capabilă să repete o astfel de performanţă şi în Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul săptămânii viitoare, în special datorită similarităţilor cu circuitul de la Spa-Francorchamps.

Întrebat ce speranţe are de la cursa de la Monza, directorul de operaţiuni Alan Permane a replicat: "Acelaşi lucru. Putem fi la fel de rapizi. Am fost rapizi la Montreal şi la Spa.

Nu există niciun motiv pentru care să nu fim rapizi în Italia, iar un podium ar fi din nou ceva de vis. Nu există niciun motiv pentru care nu putem ajunge în ultima parte a calificărilor şi pentru care să nu avem o cursă bună", a declarat el.

Lotus nu a avut resurse financiare să introducă multe update-uri în sezonul curent, însă performanţele au venit pe fondul unui monopost competitiv încă din stadiul iniţial. În plus, echipa a evaluat la Spa o nouă aripă faţă, care va fi introdusă la un moment dat alături de alte noi componente.

"Este un monopost foarte bun. Pare să funcţioneze bine la un nivel scăzut al forţei de apăsare aerodinamică, în locuri precum Spa sau Austria. De aceea sperăm ca Monza să fie bun pentru noi. Am testat o aripă faţă, dar avea performanţe similare. Mai există câteva update-uri pe care le vom introduce", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • In situatia actuala a Lotus, eu cred ca sunt dispusi si sa incalce regulamentul un pic, sa poata demonstra Renault ca poate obtine rezultate si ca este alegerea potrivita sa fie cumparata. Si astfel sa scape de problemele financiare...
    11 1
  • Eu nu cred ca prind ei podium iar...
    8 3
  • serban
    Ăștia se umflă în pene ca și Williams după Anglia, "avansăm, îi batem pe toți ca la fasole, victorie posibilă pentru Bottas ș.a.m.d." ... și ce frumos s-au dezumflat pe urmă ... probabil după Monza, cei de la Lotus vor găsi nu știu ce setare care n-a mers, așa, ca și justificare.
    6 1
  • Eu sunt curios ce similaritati au gasit ei intre Spa-Francoshamps si Monza .... Din punctul meu de vedere sunt 2 circuite TOTAL opuse .... Tot ma chinui sa vad pe monza urcari si coborari ale circuitului si ace de par si atatea viraje ..... Si cred ca sunt eu prost dar nu vad nimic sa aibe in comun cele doua circuite.

    Cum zicea si Serban ... se umfla-n pene ... De cand a plecat Raikkonen de la echipa au facut un mare kkt.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru