Lotus: "Introducerea pneurilor cu jante de 18" ar necesita un an de teste în tunelul de vânt"

de Daniel Popescu
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus susţine iniţiativa Pirelli de a introduce pneuri cu jante de 18" în Formula 1, însă consideră că ar avea nevoie de un an de teste în tunelul de vânt.

Lotus a efectuat săptămâna trecută un test cu pneuri cu jante de 18", pe care Pirelli le propune pentru utilizarea în Formula 1, cel mai devreme în sezonul 2016.

Nick Chester, directorul tehnic al celor de la Lotus, apreciază că echipele ar avea nevoie de un an de teste în tunelul de vânt pentru a înţelege toate implicaţiile unor cauciucuri cu jante de o dimensiune atât de mare.

"Pneurile cu jante de 18" ar avea un impact major asupra designului. Am vrea să testăm în tunelul de vânt pentru cel puţin un an înainte de introducerea lor. Garda la sol şi pachetele pentru suspensii ar trebui schimbate, iar profilul pneurilor ar fi foarte diferit. Ar fi o provocare interesantă", a declarat el citat de publicaţia ESPNF1.

Urmareste Automarket
Chiar dacă o astfel de schimbare a regulamentului ar genera numeroase provocări pentru echipe, Lotus consideră că această soluţie ar fi benefică nu numai pentru industria maşinilor de serie, ci şi pentru a atrage tinerii spre Formula 1.

"Pneurile sunt importante nu numai pentru performanţa monopostului, ci şi pentru modul în care arată monoposturile.

Cred că fanii şi în special copiii vor să se uite cu admiraţie la un monopost de Formula 1. Este important pentru noi să avem o identificare tehnică cu industria auto, dar exista anumite aspecte care sunt şi mai importante. Poate că răspunsul este dat de pneurile cu jante mai mari", consideră Federico Gastaldi, şeful Lotus.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • Un an de teste doar pentru pneuri mi se pare totusi exagerat. in schimb monopostul pentru un an urmator se incepe intens de pe la mijlocul sezonului premergator, iar designul acestuia in jurul noilor pneuri nu mi se pare o provocare de neindeplinit. Asta privind din exterior, pentru ca adevarata munca o stiu doar cei care efectiv o fac.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru