Lotus neagă că Grosjean a fost de vină pentru producerea incidentului cu Verstappen

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a negat afirmaţiile lui Max Verstappen potrivit cărora acroşajul cu Romain Grosjean de la Monaco s-a produs din cauza faptului că francezul a frânat mai devreme în primul viraj.

Max Verstappen a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei după ce l-a lovit din spate în primul viraj pe Romain Grosjean. În apărarea sa, pilotul Scuderiei Toro Rosso a afirmat că Grosjean a frânat cu 10-15 metri mai devreme decât în mod obişnuit şi că din acest motiv nu a putut evita un impact.

Totuşi, Alan Permane, directorul operaţiunilor de cursă al celor de la Lotus, a negat această ipoteză şi susţine că Grosjean a frânat de fapt cu 5 metri mai târziu decât în turul anterior.

"Grosjean nu a făcut un test de frâne cu Verstappen. A frânat cu 5 metri mai târziu decât în turul precedent. Datele au fost acceptate de FIA, aşa că penalizarea a fost aplicată pentru Verstappen, nu pentru Grosjean. FIA are toate datele, iar oficialii au fost mulţumiţi de modul în care a pilotat Grosjean", a declarat el.

Pe de altă parte, Permane a lăudat calităţile demonstrate de Verstappen pe parcursul primelor şase curse din acest sezon.

"Verstappen va trece peste asta, este un talent uriaş", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • nu stiu ce talent o fi dar il bate sainz cursa de cursa,in afara de nume nui nimic de el,si pana la urma f1 e o afacere e normal sal promoveze pe baiatu lu tata in loc sa promoveze chiar talente..
    12 22
  • E bun pustiu, are sange in instalatie. Daca-i dai un Ferari sau un Mercedes, nu prea ii vad bine pe Ham si Vettel. Eu pe asta il luam la Ferrari nu pe Vettel.
    15 25
  • 1. se pare ca datele de telemetrie spun clar ca Verstappen abereaza
    2. poate va mai evolua (avand in vedere ca are doar 17 ani) insa in acest moment Sainz este mai rapid decat el (cel putin in calificari)
    3. numele SAINZ este mai celebru in motorsport decat Verstappen
    4. faptul ca Sainz Jr. este atat de rapid (desi in formulele premergatoare a fost doar decent) demonstreaza ca din spate vin piloti talentati... sau poate ca pur si simplu Sainz Jr a progresat foarte mult fata de cum era in trecut
    5. Verstappen Jr impresinoneaza prin performantele obtinute in raport cu varsta (nu cu performanta pura... de ex, sunt convins ca Senna chiar si la 17 ani si-ar fi dominat coechipierul in calificari)
    6. orice pilot aflat in fata isi alege ritmul pe care il vrea (cu exceptia franarii intentionate cand cineva este foarte aproape in urma)... in istoria curselor se cunosc destule cazuri de ritm fals al pilotului din fata, franarea liderului mai devreme imediat dupa start, in primul viraj, pt a compacta plutonul etc.

    PS este evidenta greseala lui Verstappen
    8 4
  • Daca-i dai un Ferrari sau un Mercedes tot nu termina cursa, pentru ca o sa incerce prea mult, o sa se straduiasca prea mult, o sa forteze prea mult, iar la un moment dat va provoca un accident. Poate va fi bun in viitor.
    10 10
  • Eu vreau sa vad numai piloti ca Vestappen. Vreau ca piloti sa castige puncte in functie de numarul de depasiri. Vreau actiune, vreau sange daca e cazul, nu niste mortaciuni care sa si conserve pozitii, cauciucuri si carburanti, care se se invarta ca prostii pe circuit si care sa nu mai poata depasi, kiar la nivel inalt, nici cu DRS. Altfel pe mine ma pierd de client.
    12 3
  • laicaboss
    Verstappen poate ca a gresit, o sa mai greseasca. Button, Kimi, Hamilton au gresit. Toti sunt campioni mondiali. Acum Verstappen e o idee mai bun decat era inainte de accident.
    12 0
  • Nu prea mai contează vârstă în F1. Vârsta mai e importantă ca experiență, dar în rest, un pilot de 17 ani poate fi pe un singur tur la fel de rapid ca Hamilton sau Alonso, dacă îi dai aceeași mașină, aceleași setări. Evident că la 17 ani nu știe să seteze mașina ori să scoată totul dintr-un circuit, de aceea trebuie să mai treacă și niște ani peste Verstappen. Dar pe un singur tur, poate fi la fel de rapid ca oricare alt pilot. Prin anii 80, nu mai vorbim de 60, i-ar fi fost imposibil să mențină ritmul cu cei mai buni, era alt efort, alte mașini, alte circuite etc.
    E totuși aberant că la 17 ani i s-a permis să intre în competiție. Cred că erau alții mai buni la rând și nu i-ar fi stricat vreo 2 ani în GP2. Cred că moment motorsportul are piloți u20 mai buni și mai maturi decât verstappen, dar n-au șansa lui.
    2 4
  • danploiesti
    Prostul asta de Grosjan a uitat ce accident a facut in urma cu cativa ani accident care a privat Ferrari de puncte pretioase care puteau sa le aduca la final titlul de campioni la piloti?Sepoate vedea clar pe filmare ca a franat cu 10 m cel putin mai devreme.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru