Lotus va utiliza un nas asemănător cu Ferrari şi Mercedes în cursa de la Austin

de Daniel Popescu
Luni, 20.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a dezvăluit că va testa un nou nas pentru monopost în Marele Premiu al Statelor Unite, care va fi asemănător cu cele utilizate în acest an de Ferrari şi Mercedes.

Vom testa un astfel de nas în Statele Unite, doar pentru a obţine un feedback pentru anul viitor.

Nick Chester
Director tehnic Lotus
Lotus a fost una dintre echipele care a atras cel mai mult atenţia la lansarea noilor monoposturi, datorită unui nas alcătuit din două elemente distincte de lungimi diferite.

Echipa nu a obţinut însă decât opt puncte în primele 16 curse ale sezonului, iar în prezent se concentrează pe dezvoltarea monopostului de anul viitor.

În 2015, nasurile monoposturilor trebuie să fie joase şi înguste, asemănătoare cu cele folosite în prezent de Ferrari şi Mercedes, astfel că Lotus va fi nevoită să renunţe la soluţia actuală. În acest context, britanicii au decis să evalueze în Marele Premiu al Statelor Unite un prototip de nas bazat pe noul regulament pentru anul viitor.

"Regulamentul împinge pe toată lumea în acea direcţie, motiv pentru care cred că aproape toată lumea va avea un nas destul de coborât şi îngust.

Vom testa un astfel de nas în Statele Unite, doar pentru a obţine un feedback pentru anul viitor, pentru a face măsurători aerodinamice şi pentru a vedea efectele pe circuit comparativ cu ce am văzut în tunelul de vânt", a declarat Nick Chester, directorul tehnic al celor de la Lotus, pentru publicaţia Autosport.

Via Autosport

Comentarii (20)

  • http://www.omnicorse.it/magazine/42886/f1-anteprima-la-mclaren-mp4-30-sara-in-stile-red-bull

    - Aripa fatza cu concepte pentru anul viitor la Abu-Dhabi si pe mp4-29H
    - Neale, Michael, Goss OUT
    - mp4-30 va "semana" foarte mult cu masinile Red Bull din punct de vedere aerodinamic dar si mecanic (se renunta la suspensia butterfly)
    - datele obtinute de motorul Honda pe bancul de probe din Sakura sunt similare cu cele oferite de motorul Mercedes de anul acesta, dar probleme la fiabilitate.
    17 19
  • Ar fi super daca nu ai mai posta articole preluate din alte publicatii. Din respect pentru cititorii acestui site, daca exista acel respect, evident.
    8 14
  • @(89)

    Desteptule este un lucru normal atata vreme cat precizezi sursa de unde ai luat. Toti desptetii ca tine Mda, GrosJan, Test Driver F1, Un fan cat de cat obiectiv, faceti purici pe aici degeaba. Daca nu va convine ca omul va aduce stiri in limba romana despre F1, plecati de aici. Oricum puteti urla cat vreti ca nu va baga nimeni in seama. Chiar nu vedeti cei enumerati mai sus ca tot urlati si va plangeti dar absolut nimeni nu baga in seama rautatile si chircotelile voastre.
    14 20
  • Scuze, dar chiar nu era nevoie de jigniri. Este un articol despre Lotus, ce ai postat tu nici macar nu are legatura cu echipa Lotus. Nu inteleg de ce incerci sa ne intoxici, sunt zeci ce site-uri despre F1, orice informatie pe care o gasesti aici, o gasesti si in parte. O stire in limba romana despre F1, este chiar cea de sus, scrie foarte clar ca "Lotus va utiliza un nas asemanator" ... Este in romana si este cu si despre Formula 1. Plus tu nu aduci nici o stire scrii numai despre McLaren, ignorant orice alt astept despre orice alte echipe. Sunt fani ai echipei Force India, Williams, Sauber, daca tie nu-ti comvine nu inseamna ca nu au ce cauta pe aici. Esti fan McLaren, treaba ta, posteaza te rog pe un site dedicat echipei McLaren, dar din respect pentru fanii altor echipe, nu mai incerca sa ne intoxici cu astfel de "stiri in limba romana". Te rog frumos, incerca sa postezi civilizat, nu-i nevoie de jigniri. Nu urla nimeni pe aici, nu face nimeni purici. Cat despre plecat nu este site-ul si nici al parintilor tai, este un site si nimic altceva. Nu pleaca nimeni de aici, nu locuiesc pe acest site, sunt doar un fan al Formulei 1 si nu doresc sa ma cobor la nivelul tau, nu vad nici o nevoie sa te jignesc.
    18 7
  • (89)

    Foarte destept esti. Uite ce echilibrat si de inteligent esti tu. Gata ne-ai dat pe spate. Toti suntem in picioare si de aplaudam. De fapt te vrem si presedinte.
    5 24
  • FERRARI
    MIRCEA NOI SUNTEM LEGENDA nu voi corcitura de Mclaren cu motoare donate. :)) sa nu uiti asta copile atomic!
    4 6
  • Ferrari
    Stire trunchiata, ei doar vor evalua nasul in antrenamentele libere de la Austin si inca nu au decis care dintre piloti va testa noul nas! Nu dau link ca iar sar agitatii in sus!

    Tot urlati pe aici cand cineva va ofera informatii suplimentare de parca AM ar face altceva in afara de goagal translate, de parca ar merge la curse si ar lua interviuri si ar exista in lumea media specializata pe F1! Informatiile de aici pe langa ca sunt extrem de putine mai sunt si trunchiate, prost intelese si prost traduse! O fi Mircea cum o fi dar macar face efortul sa caute si sa gaseasca in timp ce multi fac analize pe prostiile de aici! Asa cum am spus, articolul asta este, intentionat sau nu, trunchiat cu informatii incomplete sau prost interpretate! Titlul este similar cu cel de unde au tradus articolul continutul este incomplet insa!
    2 5
  • @Ferrari
    Daca nu-ti place AM de ce mai intrii ?
    4 2
  • Ferrari
    Nu, nu-mi place cat de redusi si limitati uni "cititori", despre asta ii vorba, nu-mi plac cat de limitati sunt toti acesti suporteri fanatici care nu vad nimic altceva decat chilotul favorit sau echipa favorita asta ca sa nu mai zic de vesnica teorie a conspiratiei!
    0 6
  • @Ferrari: Nu urla nimeni, dar nici nu-i nevoie sa postezi sub un alt ID. Nu stiu daca ai observat doar o singura persoana a folosit "tot urlati pe aici". Si daca nu iti place "citez postul tau de la ora 10:07" de ce te deranjeaza cand cineva ia atitudine impotriva unuia ca McLaren_Mircea, care nu stie altceva decat echipa lui favorita si nu face decat sa posteze doar ce-l intereseaza pe el iar daca altcineva posteaza altceva incepe cu jignirile? De ce este asa de greu ca anumite persoane sa posteze fara jiginiri? @McLaren_Mircea are numai posturi pline de jigniri, poti sa-i vezi comentariile, sunt posturi pline de discriminari, jigniri, si mai ales ura. Daca pe tine nu te deranjeaza acest comportament, pe mine ma deranjeaza.

    Nu lucrez pentru acest site, nu locuiesc aici, sunt doar un simplu cititor, nu ma trezesc sa postez aici doar ca sa umplu paginile de jigniri si afrontur aduse fanilor altor echipe, pur si simplu postez la ce articole ma intereseaza. Plus nici nu discut cu alti fani pentru ca am doar cateva comentarii, nu mi-am dorit niciodata sa ma cert cu cineva (oricine ar fi acel cineva).

    Conteaza ca sunt fan Mercedes? Sau ca sunt Red Bull sau ca sunt fan Williams? De ce este asa de rau sa fi un fan al echipei Mercedes, sau al celor de la Williams, sau chiar al celor de la Force India. Nu toti sunt fani Ferrari sau McLaren sau Mercedes sau Red Bull sau Williams sau Force India sau Sauber sau Lotus sau Caterham. Inteleg ca anumiti fani sunt frustrati, deh este natural, nu toti fanii stiu care-i limita unde sa se opreasca, unii dintre ei te-ar bate pe strada daca te-ar intalni. Dar eu personal nu simt nevoia sa jignesc fanii altor echipe si nici sa postez doar articole in care echipa mea favorita este laudata, nu sunt frustrat si nici nu lucrez pentru aceea echipa. Sunt doar un simplu cititor, poate mai corectez un pic cand vad un articol cu greseli, dar scuze, mi se pare natural sa fie discutii relaxate, cu fair play.

    Am fost la numeroase curse, din diferite state, am intalnit sute de fani ai diferitelor echipe, am discutat amical si nu imi aduc aminte de nici o problema, in schimb cand vad comentariile unui frustrat ca @McLaren_Mircea, imi dau seama ce face frustrarea si ura dintr-o persoana. Evident nu cred ca a fost la vreo cursa pana acuma, l-ar da afara instantaneu sau l-ar bate fanii daca ar incepe cu gunoaiele pe care le spune aici.

    De ce sa nu ne dorim un forum cat mai curat cu putina, unde fanii tuturor echipelor sa discute relaxat, placut si cat mai decent cu putinta? De ce sa lasam persoane frustrare si pline de ura ca @McLaren_Mircea sa imprastie cu gunui si ura fanii altor echipe (as spune fanii tuturor echipelor), atata timp cat fanii echipei McLaren tac si nu fac nimic pentru ca le place acest comportament?
    3 1
  • Ferrari
    (89) este unicul nume sub care am postat, am avut si cont pe aici dar din pacate l-am facut cand au fost introduse prima data, nu l-am folosit si mi-a fost sters! Intradevar, formularea mea legata de urlata suna mai urat motiv pentru care am abordat una mai discreta desi "ragi ca o vaca la abator" suna mult mai bine(aceasta este formularea mea standard), Daca ai fi citit si inteles mesajul meu ai fi descoperit , nu chiar america, ca si el este vizat de mesajul meu....... Si da, as minti daca as spune ca nu am apreciat unele link-uri furnizate de el la fel cum as minti daca as spune ca nu i-am dat minus cand a sarit caalul si plus cand am cosniderat interesant mesajul lui!
    0 4
  • (89)

    Mai veziti de treaba ta ca nu a avut nimeni nici o treaba cu tine, pana sa comentezi tu ce fac eu sau postez eu. Nu iti convine ce am postat lasa-ma naibii in pace, nu tot fa tu pe desteptul si pe interesantul. Nu scrii nimic din ce zic eu, nu scriu nimic de tine sau ce faci tu pe aici. Si am rezolvat problema. Tu ce vorbesti tu fanii auzi amical, echilibrat vai da destept mai esti tu. Tu m-ai jignit sub alte nickuri stii bine ca te cunosc de ani si stiu cine esti. Esti cel putin la al 3 nick name. M-ai facut nebun, fanatic, loser si alte porcarii. Normal insa te-ai pus cu mine te-ai pus cu dracul. Te-am tocat marunt in ultimii ani.
    2 5
  • :))))) Buna observatie (89)

    Ferrari = Mclaren_Mircea_1984
    Adica singurul care foloseste "tot urlati", nu stie ca McLaren se scrie cu "L" nu "l" si e obsedat de Ferrari.
    Mircea, ai personalitate multipla. Adevarul e ca ti sa tot spus ca nu esti prea normal :))))
    3 2
  • Ca fan Formula 1 nu fac decat sa citescolele postate pe Automarket, dar foarte rar postez, si din cand in cand mai discut cu diferiti fani, evident exclud fanii frustrati sau care jignesc ca tine. Nu este nevoie sa fac pe desteptul, dar nu inseamna ca mi se pare fair play sau de bun simt, ca postarile unui fan frustrat, care discrimineaza fanii altor echipe sa posteze si de inca sper ca adminii isi vor face treaba si vor curata site-ul de useri ca tine. Nu este corect ca un user sa jigneasca fanii altor echipe, sau sa jigneasca alti piloti doar pentru ca asa vrea el si pentru ca este plin de frustrari sau de ura. Este de bun simt ca adminii acestui site sa isi fac treaba si sa aplice regulamentul care prevede foarte clar ca "ne rezervam dreptul de a selecta comentariile". Evident mai sunt si alti useri care jignesc, pot sa dau cateva nume, nu-i greu, pagina ultimul GP este plina de comentarii.

    Nu spune nimeni ca am ceva cu tine, nu te cunosc si sincer nu ma intereseaza ce postezi tu, treaba ta, dar sa fie macar in limitele bunului simt. Nu te-am jignit niciodata si nici macar nu doresc sa fac asa ceva, nu este nevoie sa te fac nebun (cand tu ai spus ca esti nebun, vrei link?), la fel nu este nevoie sa te fac fanatic (cand tu ai spus ca esti fanatic, vrei link again?).

    Nu te cunosc si nici nu as dori asa ceva, dar pot sa observ ca nu se poate discuta cu tine, nu esti genul care sa discute cu cineva (oricine) amical, nu ai argumente si tot timpul cand cineva iti spune ceva ce tu nu stii sau nu intelegi, o dai instantaneu pe jigniri, de orice forma.

    Cat despre ID-uri atata timp cat o regula de bun simt (ca numai userii inregistrati sa posteze, evident pe baza regulamentului de conduita), nu m-am stresat sa-mi fac un user. Oricine poate posta sub ce ID vrea el, treaba lui. Eu nu ma stresez si nici nu ma intereseaza cine si ce posteaza, atata timp cat nu jigneste sau nu face discriminari, si ma refer la fanii altor echipe/piloti. Mi se pare de bun simt sa discutam civilizat, suntem fani, nu animale sau dementi. Am o varsta, discutiile cu alti fani sunt interesante, placute, atata timp cat discutam relaxati si fair play. Nu-i nevoie de jigniri sau injurii, este natural ca anumite subiecte sa fie mai mult sau mai putin discutate, deh Formula 1 nu este chiar un sport pentru copii. Este un sport tehnic, necesita ceva cunostinte, este natural ca daca nu ai citit regulamentul F1, sau alte detalii despre constructia acestor monoposturi sa nu ai argumentele necesare sau bagajul tehnic in spate. Nu este nici o rusine, sunt diferite pasiuni pana la urma. Unora le place partea tehnica, altii sunt interesati de strategiile de cursa, altii de cum piloteaza pilotii si altii de managemenul echipelor si asa mai departe. Eu depilda postez mult pe (http://www.f1fanatic.co.uk/) si nu am vazut o cearta desi sunt multi fani pe acolo ai tuturor echipelor. Unii posteaza foarte clar si la obiect, altii mai putini, dar nu exista nici un fan care sa jigneasca sau care sa posteze numai injurii ca tine acolo. Deh l-ar bana instantaneu lol, adminii isi stiu treaba si responsabilitatile. Si comunitatea este foarte ok, relaxati, cu unii m-am intalnit si la anumite curse, totul este foarte ok. Sunt fani, nu sunt nici animale si nici dementi, discutam, chiar si in contradictorul dar fara jigniri sau injurii.

    Nu stiu cum era comunitatea de pe aici acum cativa ani, dar am inteles ca foarte multi useri care mai discutau inainte, nu mai posteaza de mult, sau discuta pe alte site-uri, dar sincer sa fiu, desi mi-au spus despre un user care jignea si folosea numai injurii... nu m-am gandit niciodata ca asa ceva este posibil. Nu vad nici un sens in a jignii fanii altor echipe, sau ai altui pilot, nu pot sa inteleg de ce adminii acestui site nu isi fac treaba. Evident, nu am mai intalnit un asemenea caz asa ca... treaba lor. Eu postez prea rara si sunt prea relaxat pentru a intelege ce frustrari ai si ce probleme, sau ce forteaza sa postezi injurii sau jigniri la adresa altor fani. Am citit cateva comentarii de pe pagina ta de postari... doar de curiozitate si sincer... scuze... esti total deplasat si pe langa subiect in toate comentariile pe care le-am citit. Este doar o constantare, oricine o poate verifica.

    Am intalnit cativa fani din Romania la cursa din Ungaria de anul trecut, dar marea majoritate a fanilor nu intra pe site-ul asta, asa ca probabil comunitatea de aici este foarte mica. Si probabil in scadere oricum.

    In rest ce pot sa zic, daca adminii nu fac nimic si dorm, asta este, treaba lor. In rest, eu imi vad de treaba si pasiunile mele mai departe, iti ignor oricum posturile, nu postezi nimic interesant, dar sper sa renunti la jigniri si injurii, realmente nu nevoie de asa ceva, suntem fani, nu animale sau dementi.
    2 3
  • (89)
    Degeaba ai postat carnatul ala acolo nu te bag in seama.
    3 2
  • qaz

    Acuma nu o sa ma cramponez ca nu cumva vai doamne sa fie L in loc de l, si ca nu cumva sa uit sa pun o virgula sau sa scriu "mclaren" in loc de "McLaren" cand postez aici. Nu suntem aici nici la BAC, nici la licenta, nici la alt examen. Postez, natural, scriu repede si nu ma cramponez de nimicuri de astea.
    3 2
  • qaz acuma am recitit postul tau, pentru ca eram ocupat cu carnatul kilometric a lui (89), am crezut ca te referi la mine ca scriu mclaren in loc de McLaren. Dar vad ca te referi la Ferrari. Nu sunt Ferrari si nu am postat niciodata sub un alt nume. Poate voi faceti asta.
    3 2
  • Ferrari
    @qaz, ti-as raspunde pe masura postului tau, din pacate ca sa fac asta ar trebui sa ma cobor la nivelul tau si sa ma bag in cocina cu porcii, din pacate pentru neuronul tau stingher! Daca folosesc "tot urlati" o fraza banal de simpla si de lipsita de orice particularitate speciala ma face sa fiu altceva inseamna ca folosind orice alt cuvant sau fraza sunt cu totul si cu totul altcineva! sa inteleg ca spunand „Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.” sunt MArk Twain deghizat in fan Ferrari? Cad despre cum se scrie mclaren...... lol,se vete statutul tau de roman tipic lipsit de logica si perspectiva, cand nu mai ai de ce sa te legi si ramai fara replica sau ti musai sa te bagi ca musca la de ala maro te legi de gramatica........

    @(89) asa si cand postezi te trezesti lansand atacuri la persoana pentru ca tu ai frustrari si nemultumiri! Asa cum nici tie nu-ti convine ceva tin sa te informez ca nici mie nu imi convine cand vad ca un ...... se crede James Bond cand in realitate el este JAmes guitz Bond!
    1 1
  • Ferrari
    @(89) Inainte de a spune ai grija sa fie si crierul conectat! Vorbesti de cearta si unicul care a venit aici pentru cearta esti tu si fratele tau praz!
    2 1
  • Super replica pentru ei @Ferrari. Le-ai dat peste bot cu clasa si fermitate in acelasi timp. Parca nici scuderia de la Maranello nu mai imi e atat de antipatica cand vad ce replica le-ai dat. Superrrr.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru