Madrid şi Las Vegas vor să găzduiască curse de Formula 1 pe circuite stradale

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Madrid şi Las Vegas lucrează la dezvoltarea unor circuite stradale care să găzduiască curse de Formula 1 în viitorul apropiat.

Esential 2 este numarul oraselor care vor sa gazduiasca noi curse stradale de Formula 1
50 de milioane de euro este bugetul cursei de la Madrid
Calendarul Formulei 1 s-ar putea extinde cu alte două circuite stradale în următorii ani, în ciuda faptului că acestea nu asigură spectacol din cauza oportunităţilor limitate pentru depăşiri.

Pe lângă debutul Marelui Premiu al Europei de la Baku în 2016, Madrid este interesată să construiască un alt circuit stradal prin intermediul unor finanţări asigurate de un grup de oameni de afaceri. Potrivit publicaţiei El Confidencial, proiectul este avansat, iar Bernie Ecclestone a primit deja un plan de afaceri şi o garanţie bancară care să ateste seriozitatea acestora.

În prezent nu este clar dacă circuitul stradal de la Madrid ar putea găzdui Marele Premiu al Spaniei în locul Barcelonei, al cărui contract expiră în 2016.

Între timp, un alt grup de investitori negociază cu Ecclestone realizarea unui circuit stradal la Las Vegas.

Organizatorii au stabilit deja configuraţia traseului, iar aceasta a fost văzută şi de Hermann Tilke, arhitectul german care se ocupă de toate noile circuite din calendar.

Pe de altă parte, circuitul Moscova Raceway din Rusia a primit în această săptămână licenţa FIA de grad 1, ceea ce înseamnă că poate găzdui inclusiv curse de Formula 1. Circuitul a fost realizat tot de Tilke, însă este puţin probabil să pătrundă în calendarul Formulei 1, întrucât Rusia are deja un circuit la Soci.

În cazul în care Madrid şi Las Vegas ar urma să debuteze în Formula 1, calendarul competiţional va creşte la peste 20 de curse.

Via Motorsport, Motorsport, SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru