Magny-Cours nu renunţă la planul de a reveni în F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.06.2012
Reprezentaţii circuitului de la Magny-Cours au discutat cu Federaţia Franceză de Motorsport posibilitatea de a reveni în calendarul Formula 1.

Şansele Franţei de a reveni în Formula 1 în 2013 după o pauză de patru ani au scăzut dramatic după ce noul guvern a iniţiat un proces de analiză a perspectivelor economice ale cursei.

Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe reprezentaţii circuitului de la Magny-Cours să discute cu ministrul Valerie Fourneyron pe marginea acestui subiect.

Rezultatul negocierilor nu a fost făcut public, însă reprezentaţii pistei s-au declarat mulţumiţi de modul în care au decurs discuţiile. Între timp, Fourneyron insistă că Franţa intenţionează să găzduiască din nou curse de Formula 1, însă numai în anumite condiţii.

"În principiu nu există nicio opoziţie împotriva organizării unui Mare Premiu", a declarat ea pentru agenţia franceză de presa AFP. 

Planul iniţial prevedea ca Franţa să revină în Formula 1 în 2013 cu o cursă găzduită de circuitul de la Paul Ricard în alternanţă cu Marele Premiu al Belgiei.

Circuitul aflat în proprietatea lui Bernie Ecclestone nu dispune însă de tribune permanente, element care a impulsionat Magny-Cours să-şi manifeste interesul pentru Marele Premiu al Franţei, mai ales că a găzduit această cursă până în 2008.

Ulterior, ambele planurile au fost amânate după rezultatelor alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Via | F1Pulse

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru