Mai multă acţiune: Formula 1 ar putea trece la un format cu două curse pe etapă

de Daniel Popescu
Joi, 28.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va discuta posibilitatea de a introduce o cursă suplimentară în zilele de sâmbătă care să stabilească grila de start pentru cursa principală de duminică.

Esential 45 de minute ar urma să aibă cursa de sâmbătă
90 de minute va avea cursa de duminică
Formula 1 traversează o perioadă dificilă, în care numeroase echipe înregistrează probleme financiare, iar audienţa curselor este în scădere accentuată din cauza lipsei de spectacol.

Într-o nouă încercare de a remedia aceste probleme, reprezentanţii echipelor vor discuta vineri în cadrul Grupului de Strategie al Formulei 1 câteva propuneri spectaculoase pentru schimbarea radicală a formatului unui Mare Premiu.

Ideea principală este ca sesiunea de calificări să aibă loc sâmbătă dimineaţă în locul ultimei sesiuni de antrenamente şi să stabilească grila de start pentru o cursă de maxim 45 de minute pe parcursul a 100 km care să aibă loc sâmbătă după-amiaza.

Această cursă va stabili şi grila de start pentru cursa principală de duminică, care ar urma să fie scurtată la cel mult 90 de minute, echivalentul a circa 200 km, cu o treime mai puţin decât în prezent.

Se preconizează că principalul avantaj va fi că piloţii vor avea posibilitatea să concureze la capacitate maximă, întrucât nu vor mai fi nevoiţi să ia în calcul uzura pneurilor sau consumul de carburant, întrucât distanta totală a curselor va fi mai mică. Aceste schimbări ar putea determina inclusiv o modificare la nivelul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Totuşi, este foarte probabil că numeroase echipe să se opună unei schimbări atât de dramatice a formatului unui Mare Premiu, considerând că Formula 1 presupune în mod tradiţional o singură cursă pe etapă.

Via Joe Saward, F1i

Comentarii (10)

  • cam aiurea,sa scurteze cursa de duminica,mie unu mi-ar placea s-o mareasca..
    28 1
  • Inca o idee proasta care va scadea audienta.Bernie a dat in mintea copiilor si confunda F1 cu desene animate
    21 2
  • Pai da...
    Apoi sa o faca ca in formula e, la boxe sa schimbe masinile si gata.... AA... eventual cursa sa tina cam cat o sesiune de reclame de la RTL!
    15 1
  • Eu zic sa faca curse pe toata perioada unei saptamani, din 2 in 2 saptamani. Cate 5 tururi pe zi.
    5 4
  • De ce sa nu fie cursa doar de 3 tururi si alea facute fara prezenta altori masini asa nar mai fi nevoie de comisari care sa fluture steagul galben.Se reduc costurile un cauciuc tine 3 curse,1 motor 2 sezoane,si la cat de rapid impinge alfonso masina poate prinde un loc de podium.
    11 4
  • impartim cursa in doua ca nu tin pneurile ... ce ar fi sa faci pneurile mai rezistente
    5 0
  • Cursele au in scadere audienta nu din cauza ca sunt prea lungi, ci din cauza ca regulile sunt prea intortocheate, de nu le mai inteleg nici cei impatimiti... ca noi.... pe de alta parte devin plicticoase pentru ca se merge trenulet, la distanta de minim 2 secunde, la 60% din potential aproape toata cursa, pentru a salva cauciucuri. La aceste aspecte ar trebui modificari. Liber la inovatii in limitele de securitate, si cauciucuri care sa reziste macar 15-20 de tururi la regim de atac.
    5 1
  • ba sunt depasiri multe date de pneuri, drs and co. A fost o perioada de waw la inceput apoi au inceput sa se prinda si cei mai lenti la minte ca nu asta vor ci depasiri mai putine dar pe bune; ps: eu am fost de la inceput impotriva chestiilor facute pentru favorizarea depasirilor
    0 1
  • bogdan
    si totusi.... cand dracu aflam si noi cine va transmite f1 anul acesta ????
    3 0
  • @jumbo: bine punctat!
    @bogdan: probabil in martie...cu o saptamana inainte de inceperea sezonului
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru