Mai mulţi piloţi intenţionează să facă grevă din cauza întârzierilor la plata salariilor

de Daniel Popescu
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
20 dintre cei 22 de piloţi au semnat un acord prin care vor face grevă în cazul în care echipele nu achită restantele financiare către mai mulţi piloţi, printre care se numără Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Adrian Sutil şi Kamui Kobayashi.

Echipele de talie mică de pe grila de start a Formulei 1 continuă să înregistreze întârzieri semnificative la plata salariilor pentru piloţi.

Situaţia a devenit atât de delicată, încât piloţii au stabilit de comun acord să semneze o înţelegere prin care vor face greva în cazul în care restantele nu vor fi achitate în perioada următoare.

Singurii care au refuzat semnarea acestui acord sunt Kimi Raikkonen şi Lewis Hamilton. Poziţia actualului pilot Ferrari este surprinzătoare în contextul în care acesta nu şi-a încasat încă salariul integral de la Lotus pentru sezonul precedent, însă Hamilton nu are probabil astfel de probleme la Mercedes, una dintre echipele cu buget semnificativ.

Echipele sunt conştiente de această problemă, dar pilotul poate fi înlocuit cu uşurinţă.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
Potrivit publicaţiei Sport Bild, printre piloţii care nu şi-au primit integral salariile se număra Raikkonen, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Adrian Sutil şi Kamui Kobayashi, prezenta ultimului pe lista fiind surprinzătoare în condiţiile în care japonezul a afirmat că concurează gratis pentru Caterham.

Hulkenberg a refuzat să confirme informaţiile din presă germana, însă a admis că unele echipe au restante importante la plata salariilor.

"Ce vorbim la întâlniri rămâne între noi. Echipele sunt conştiente de această problemă, dar pilotul poate fi înlocuit cu uşurinţă. Poate nu cu nul de aceeaşi calitate, dar echipele profită de acest avantaj. Totuşi, echipele nu fac asta din amuzament. Pur şi simplu nu există bani, sportul este prea scump", a declarat germaul.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru