Maldonado acuză Williams că i-a sabotat monopostul în calificări

de Daniel Popescu
Duminica, 17.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pastor Maldonado şi-a acuzat propria echipă de sabotarea monopostului în calificări după ce a obţinut doar locul 18 pe grila de start de la Austin.

Esential 9 este numarul sesiunilor de calificari din acest sezon in care Maldonado a fost eliminat in Q1
Pastor Maldonado a fost unul dintre cei doi piloţi ai echipelor cu tradiţie care au fost eliminaţi în prima parte a calificărilor din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite, stabilind doar al 18-lea timp.

Chiar dacă este a noua oară în acest sezon când ratează prezenţa în Q2, venezueleanul a lansat un atac dur la propria echipă, pe care o acuză de sabotarea monopostului. El consideră că aceste acţiuni vin ca urmare a faptului că a decis să părăsească echipa la sfârşitul sezonului, succesorul său fiind deja numit în persoana lui Felipe Massa.

A fost făcut anunţul şi dintr-o dată lucrurile sunt rele pentru mine. Cred că cineva se joacă cu presiunile şi temperaturile în monopostul meu.

Pastor Maldonado
Pilot Williams
"A fost făcut anunţul şi dintr-o dată lucrurile sunt rele pentru mine.
Cred că cineva se joacă cu presiunile şi temperaturile în monopostul meu. Nu am simţit niciodată monopostul în acest fel. Poate (n.r - a fost sabotaj) sau poate nu, dar ştiu foarte bine cum este acest monopost. Se întâmplă ceva cu pneurile, pentru că fac asta de 20 de ani. Dar nu-mi pasă, mă voi concentra pe sezonul următor. S-a terminat"
, a declarat el la finalul calificărilor.

Xevi Pujolar, şeful inginerilor de cursă de la Williams, a exclus însă ipoteza că echipa a umblat la presiunea în pneurile de pe monopostul lui Maldonado şi consideră că rezultatul său modest are drept cauză aderenţa scăzută a circuitului.

"Totul a depins de pneuri. În funcţie de ce se întâmplă în turul de ieşire şi cum gestionezi stintul, poate merge bine sau poţi să pierzi monopostul, pentru că aderenţa este scăzută. Trebuie doar să pierzi un pic din încredere şi apoi lucrurile par mult mai proaste decât în realitate. Nimic mai mult", a precizat el.

Via Motorsport, Autosport

Comentarii (2)

  • se poate,greu de probat,oricum Pastor a evoluat sub capacitatea lui de multa vreme,iar acum mult sub capacitatea lui
    5 1
  • pablo256r
    Ce declaratii mai poate face si Maldonado! Revedeti calificarile de azi cand in Q1 Hulkenberg discuta cu inginerul sau de cursa si l-a intrebat "de ce mi-a dat o alta masina?". Toti pilotii au avut probleme de aderenta in calificari. Dar numai Maldonado a crezut ca echipa l-a sabotat. Cap sec!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru