Maldonado munceşte în folosul comunităţii pentru ştergerea punctelor de penalizare

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pastor Maldonado va face muncă în folosul comunităţii în Venezuela pentru a şterge punctele de penalizare acumulate pe superlicenţa de pilot, întrucât riscă să fie suspendat pentru o cursă.

Pilotul echipei Lotus a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone prin care cele opt puncte acumulate până în prezent vor fi şterse după ce va efectua 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.


NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

Pastor Maldonado a primit trei puncte de penalizare pe superlicenţa de pilot ca urmare a faptului că nu a menţinut limita de viteza atunci când Safety Car-ul a fost prezent pe circuit în debutul Marelui Premiu al Malaysiei.

Venezueleanul a ajuns astfel la opt puncte de penalizare pe superlicenţă, iar dacă acumulează 12 puncte într-un interval de 12 luni este suspendat automat pentru următoarea cursă de Formula 1.

Întrucât riscul este prea mare, pilotul echipei Lotus a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone prin care cele opt puncte acumulate până în prezent vor fi şterse după ce va efectua 100 de ore de muncă în folosul comunităţii. Maldonado a ales să efectueze orele de muncă în Venezuela, întrucât ţara sa natală se confruntă cu o gravă criză economică după scăderea preţurilor la petrol care a determinat o penurie de produse alimentare.

Voi lucra în agricultură la o seră de roşii din Caracas.

Pastor Maldonado
Pilot Lotus
"Timp de două săptămâni, voi lucra în agricultură la o seră de roşii din Caracas.
Criza petrolului a scumpit toate alimentele, iar cultivarea roşilor ajută locuitorii să se hrănească mai ieftin şi mai sănătos. Mă bucur să-mi aduc contribuţia la acest program"
, a declarat el.

Pentru Ecclestone, decizia reprezintă o nouă metodă de a demonstra că Formula 1 nu este doar o afacere, ci şi o competiţie umană.

"Maldonado plăteşte 35 de milioane de euro pentru a concura în Formula 1. Am fi putut să-i ştergem punctele de penalizare în schimbul unei amenzi de 1 milion de euro, dar acţionarii au decis că munca în folosul comunicaţii este mai potrivită, pentru că transmite un mesaj puternic. Nu ne pasă doar de bani, ci şi de condiţiile de viaţă ale oamenilor", a precizat britanicul.

Maldonado efectuează prima săptămână de muncă înainte de Marele Premiu al Chinei, în timp ce a doua săptămână a fost deja planificată între etapele din Canada şi Austria. 

Comentarii (2)

  • nu-i rau ...
    ar merge si de stire adevarata :P
    12 0
  • bolovan
    not today...sau?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru