Massa, aproape de finalul carierei: Williams speră să-l convingă pe Button să revină la echipa pentru care a debutat în F1

de Daniel Popescu
Vineri, 05.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams este în discuţii cu Jenson Button pentru semnarea unui contract pentru sezonul 2017, ceea ce ar echivala cu retragerea din Formula 1 a lui Felipe Massa.

Williams este una dintre puţinele echipe cu prestigiu care nu şi-a stabilit încă linia de piloţi pentru sezonul 2017. Contractele lui Felipe Massa şi Valtteri Bottas urmează să expire la sfârşitul acestui an, iar echipa are opţiune de prelungire pentru finlandez.

În schimb, Massa este în pericol să-şi piardă locul în echipă, ceea ce ar echivala cu retragerea din Formula 1, întrucât Williams îl doreşte pe Jenson Button. Britanicul nu are încă un contract pentru 2017, iar McLaren va decide cel mai devreme în septembrie dacă îi prelungeşte acordul.

"Ar fi grozav să-l avem din nou pe Button. Povestea este grozavă. Există câteva talente, dar Button este foarte atractiv şi din punct de vedere comercial. Este un pilot extrem de inteligent şi este luat în considerare", a explicat Claire Williams, şefa echipei.

Urmareste Automarket
Massa nu este nici măcar varianta de rezervă a celor de la Williams, întrucât pe lista scurtă de opţiuni se numără şi Sergio Perez şi Felipe Nasr.
Williams afirmă că nu vrea să prelungească aşteptarea la nesfârşit, însă în acelaşi timp vrea să ia cea mai bună decizie.

"Avem o listă scurtă şi trebuie să alegem cei doi piloţi. Nu vrem să aşteptăm mai mult de câteva luni. Avem opţiuni şi asta este grozav, suntem într-o poziţie minunată pentru că avem aceste opţiuni. Trebuie să ne asigurăm că luăm cele mai bune decizii", a mai precizat Williams.

Via Autosport

Comentarii (22)

  • Claire Williams a mai precizat insa ca n-o sa-l astepte pe Button sa-si rezolve contractul cu Mclaren..pe de alta parte si numele lui Perez e legat de Williams..In cazul acestuia insa sponsorii lui vor contribui la luarea unei decizii
    8 0
  • nu prea e asa... Massa inca are sanse sa ramana daca nu vine Button iar alte publicatii spun despre brazilian ca este dorit de Renault
    8 0
  • no coment
    "este foarte atractiv şi din punct de vedere comercial."
    asta a fost si va fi F1, cat timp va trai....
    5 3
  • @no coment Pentru Williams conteaza in principal marketing-ul unui pilot pentru ca sunt o echipa independenta si trebuie sa gaseasca cat mai multe surse de venit, nu zic ca restul echipelor ignora marketing-ul dar pentru Williams e ceva special :)
    3 0
  • Felipe Massa merita mai mult in F1 dar din pacate nu a mai fost el din acel accident din Ungaria
    15 2
  • Imi pare rau de el...ne-a dezamagit pe toti in acesti ani
    5 7
  • Mclaren F1
    Masa n-a mai avut din 2008, maisini invingatoare. Iar pilot de top n-a fost niciodata. Nu degeaba l-a adus Schumacher la Ferrari. Era unul de batut. Ceea ce s-a si intamplat cu o singura exceptie. 2008 cand Raikonen n-a mai avut chef de F1. Nu e nicio pierdere ca pleaca. E complet demotivat. Il prefer pe un Stoffel intr-o masina buna de F1. Jenson insa e sus, mi-ar parea rau sa plece din F1.
    10 2
  • o sa termine numai pe 17-20 daca se va duce la renault....nu cred ca ar face ceva....mai bine sa se retraga
    3 2
  • F1_Fan
    Massa castiga vreo 4-5 milioane de euro pe sezon, Button vreo 12, nu vad cum si l-ar permite Williams. Mai ales ca Lance Stroll este sustinut de tatal lui, cu vrei 30 de milioane de euro.
    10 1
  • Poate are noroc si se duce in DTM,acolo cu siguranta ar termina in primii 8 cu regularitate...asta e,fiecare are sansa lui in viata...sau poate indycar de ce nu
    7 0
  • rommy f1
    Nu cred că vine BUTTON înapoi la WILLIAMS decât dacă îşi scoate înapoi banii pe care ia plătit să nu vină, atunci când au fost în proces.REMEMBER
    5 1
  • Button a declarat ca si-ar dori sa concureze in WEC in caz ca n-o sa mai loc in F1..Kimi s-a casatorit cu Minttu Virtanen..Ceremonia a avut ieri in Toscana..
    2 1
  • Exista echipe care ar putea fi curioase de Massa. Marussia, Renault, Haas, Sauber.. Massa inca piloteaza binisor, as putea spune chiar peste nivelul unui Marcus Ericsson, Haryanto, Gutierrez. Ar mai fi si experienta.
    4 0
  • Pai si ce performante ar face Massa cu MARUSSIA RENAULT HAAS SAUBER?:)))),EL NU A FACUT LA FERRARI SAU WILLIAMS DAR LA.....astea nu sunt monoposturi parerea mea,sunt cele mai penibile....concurezi degeaba cu oricare din cele pomenite.Poate la Forceindia sa mai faci ceva cu o masina
    2 0
  • Nu cred ca Max Verstapen ar face ceva in vreun monopost de la marussia renault sauber sau haas nu-i asa?nici in top 10 nu intra in calificari...alea sunt masini??mai bine plecau acasa
    3 1
  • Carevoli
    Eu unul cred ca Button trebuie sa il i-a de mana pe Alonso si pe Massa si sa plece toti trei la o berica si in pensie sa lase alte Talente tinere sa incerce norocul .
    2 6
  • @carevoli
    Care sunt tinerele talente dupa tine? Pai Alonso se bate cu oricare din piltotii de top asa numiti tineri. Si ii si bate daca au aceeasi masina. Button la pariu ca daca ii dai un Mercedes e peste Rosberg. Alonso cu Button -chiar piloteaza peste ce le ofera in momentul asta masina. Poate te uiti la cum piloteaza altii care au masina dar o cam dau de garduri.
    9 2
  • Eu zic ca Alonso si la Wiliams ar fi peste Massa sau Bottas...McLaren e slaba rau,dar ei doi chiar inca mai au talent,aminteste de tinerete:)
    6 0
  • Nici Carlos Sainz nu e mai talent decat Massa,are noroc cu numele si cu iesitul in decor...
    3 0
  • Massa e mai tanar decat Button. Dar Button e mai bun decat Alonso.
    0 0
  • Verstappen e pilot de top, de viitor, bine cotat. N-are Williams bani pt asa ceva. Poate vreun Alonso acolo, Button ca-i mai ieftin si cel putin la fel de bun.
    0 0
  • Massa out si gata...sa mai faca si la altii rezultate din astea mediocre...adio Williams si gata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru