Massa: "Raikkonen nu obţine performanţe pentru că îl are coechipier pe Alonso"

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa consideră că lipsa de rezultate pe care o traversează Kimi Raikkonen are drept cauză prezenţa în echipă a lui Fernando Alonso.

Esential 12 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general
47 de puncte a castigat Kimi Raikkonen in acest sezon
Kimi Raikkonen s-a adaptat cu greu la monopostul Ferrari pentru acest sezon şi nu a reuşit să iasă în evidenţă decât printr-un loc patru în Marele Premiu al Belgiei, astfel că ocupă un modest loc 12 în clasamentul general cu 47 de puncte.

Felipe Massa are însă o explicaţie pentru aceste contra-performanţe şi consideră că finlandezul a fost învins pe plan psihologic de coechipierul său, Fernando Alonso.

"Cred că problema lui Raikkonen este una psihologică. Raikkonen este mult mai bun decât o arată rezultatele, pe baza a ceea ce a făcut în trecut. Dar cu Alonso în echipă, şi-a pierdut un pic capul şi nu face treaba de care este capabil. Alonso este foarte inteligent şi ştie să atragă echipa de partea lui, astfel că celălalt coechipier suferă", a declarat pilotul echipei Williams pentru publicaţia braziliană Lance.

Alonso este însă pe punctul de a părăsi Ferrari şi de a fi înlocuit de Sebastian Vettel, astfel că există şanse de progres.

De altfel, şeful Marco Mattiacci susţine că există deja semne evidente ca Raikkonen îşi îmbunătăţeşte constant evoluţiile, chiar dacă rezultatele nu demonstrează încă acest lucru.

"Cu siguranţă observăm că Raikkonen îşi îmbunătăţeşte prestaţiile. Se traduce asta imediat prin mai multe puncte câştigate în curse? Este evident că nu, dar sunt mai multe evenimente care nu i-au permis să facă asta. Dar viteza lui creşte", a precizat italianul.

Via GrandPrix, Autosport

Comentarii (12)

  • ayrton4ever
    Dar ce rezumate subiective faci tu... sau iti place sa vezi haterii/fanaticii cum se aprind pe aici... nu stiu ce cauti tu la Automarket, esti foarte slab ca jurnalist si pe blog esti activ ca soldatii in rezerva... Interviul cu Massa este ceva mai detaliat si mai obiectiv decat traducerea ta aberanta...

    ""I think Kimi's problem is psychological," Massa, now a Williams driver, told Lance!, a Brazilian sports daily.

    "I also suffered a lot when Alonso arrived. Kimi is undoubtedly a lot better than he is showing, just based on what he has done in the past.

    "But with Alonso in the team, he (Raikkonen) lost his head a little and is not doing the job he is capable of," he said.

    "We live in a world of details, and if it's not working psychologically, you are unable to do a perfect job.

    "It's easy to say Kimi is unmotivated, just as with me they said it was because of my accident.

    "But in my opinion, Alonso is the strongest driver on the grid, so if you're not perfect, it is very difficult to be in front of him.

    "He (Alonso) is also very intelligent and is able to get the team on his side. That's what makes the other driver suffer.

    "Then when you see the other driver getting more attention from the team, the situation becomes very difficult to turn around," Massa added."
    30 5
  • nu e mah alonso inteligent, are banii santander. Acum ca s-a schimbat conducerea aia care il tinea in puf, uite ca pleaca. Nu-i trebuie lui lupta cu Vettel fara sa "atraga echipa de partea lui". Asa a incercat si la McLaren, sa "atraga echipa de partea lui" ca el e pilot nr 1 pe baza rezultatelor in trecut si atat, dar acolo a dat peste alt soi de oameni si alta filozofie. Si nici macar nu se intoarce la McLaren cu adevarat, va fi pilot Honda
    16 21
  • Prostovane santander ramane la Ferrari. Iar Vetel a pus conditii in precontract sa nu fie Alonso la echipa ca altfel nu vine. A auzit ca pleaca si a sarit ca vrea Ferrari. Tu esti mai dashtept ca Massa, hater obosit ce esti :)))
    15 10
  • fabrica de suc
    Massa n-are niciun interes sa spuna minciuni. A spus-o si inainte de a pleca si o spune cu subiect si predicat si acum. De fapt inainte de a incepe sezonul spunea ca nu-i da sanse lui Raikonen. Daca Vettel il accepta coechipier pe Alonso era greu pentru el, se duceau titlurile pe apa sambetei si asa au inceput sa se cam duca de cand si-o fura de la Ricciardo. Sunt curios ce vor spune unii cand vor vedea Santander pe pieptul lui Vettel. Oricum mare lucru daca nu-l capaceste Kimi la anu'. Se va chinui Ferrari asa cum nu s-a chinuit niciodata la Red Bull. Ca motorul tot ala ramane, iar sasiu mai bun ca la Red bull sigur n-o sa aiba. Abia astept sa-l vad ducand Ferrari pe culmile performantei!
    17 7
  • Se pare ca nu e clar, pentru unii. Alonso mai avea 2 ani de contract la Ferrari. A plecat pentru ca asa a vrut muschiu' dansului. O fi simtit ca si la anul masina va fi tot varza, ca Mercedes nu accepta dezvoltarea motorului si si-a spus "basta". A ales sa plece. Ferrari au apelat la Vettel care avea un precontract, cum spunea unu mai sus, ca doar nu avea cum sa nu aiba un nume sonor in echipa. Kimi n-ajungea, pare-se. Ca pleaca Alonso, vine Vettel, sau oricine altcineva, tot varza de Bruxelles e masina aia. Vettel sa aiba numai rabdare cata a avut Alonso....
    17 5
  • grauru
    aha, deci Massa a dat-o la intors, nu mai e Alonso fenomenale, acum o zice p'aia dreapta, ca la varf detaliile fac diferenta iar de detalii se ocupa echipa
    6 13
  • ahahah Are Vettel clauza sa nu fie Alonso. De unde le scoateti ma? Uite de aia ma bucur de ignoranta voastra de ceva ani p'acilea, ca intotdeauna gasiti voi explicatii precum Leana
    6 14
  • ayrton4ever
    Dar tu de unde le scoti, Sadoveanule? :)) Ca tine nu le scotea nici OTV-ul
    14 1
  • ctlnmihai
    După mine , Alonso pleacă datorită atmosferei de la Ferrari... și datorită schimbărilor de acolo...
    7 4
  • Mah pacaleala, pa tine te doare rau neuronu'!
    2 2
  • mobius
    Alonso pleaca nu numai din cauza atmosferei create de noua conducere ci si pentru faptul ca Ferrari ca echipa nuare nici un fel de perspectiva cel putin trei ani. Cat despre ceeace spune Massa, poate s-a aplicat in cazul sau care este un caracter mai slab, dar Raikonen supranumit si omul de gheata nu cred ca a fost afectat. De fapt Alonso si-a vazut de treaba la modul serios si nu cred ca ar fi trebuit sa-si mangaie pe crestet coechipierii. Nu cred ca echipa i-a impiedicat sa fie mai aproape de Alonso, din contra echipa ar fi avut de castigat. Repet ce a spus cineva mai sus, Alonso pleaca pentru ca vrea sa plece, Vettel vine pentruca pleaca Alonso (se pare ca Vettel nu vrea sa fie coechipier cu Alonso, nu l-a vrut nici la RBR si nici la Ferrari, stie el de ce), iar ce spune Mattiacci sunt vorbe de conjunctura. Pentru el sunt mai buni pentru echipa cei care nu aduc puncte nicidecum cei care aduc puncte duble. Asa cum spunea cineva mai sus, as vrea sa-l vad pe Vettel cu masina pe care o va avea Ferrari in sezonul viitor, batut de Raikonen, un scenariu absolut posibil.
    12 5
  • alonso pleaca sa nu-l bata Vettel. Ar fi mai rau pentru alonso sa fie batut de vettel (dupa ce 4 ani a cantat ca are ala masina da el e mai bun) decat pentru vettel sa fie batut de alonso; vettel macar nu a mancat rht si-a vazut de titluri
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru