McLaren a început negocierile cu Alonso pentru un nou contract: echipa sugerează că spaniolul va pleca dacă nu are rezultate

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a iniţiat negocierile cu Fernando Alonso pentru prelungirea contractului, însă admite că spaniolul va părăsi echipa dacă nu va avea la dispoziţie un monopost competitiv.

Contractul lui Fernando Alonso cu McLaren urmează să expire la sfârşitul acestui an, iar echipa britanică a dezvăluit că a început deja discuţiile pentru prelungirea acestuia.

Totuşi, o decizie finală din partea lui Alonso va depinde în mare măsură de performanţele  pe care le va obţine în acest sezon. McLaren a avut parte de două sesiuni de teste modeste care au scos în evidenţă numeroase probleme de fiabilitate din partea motorului furnizat de Honda, pe lângă faptul că acesta nu a fost utilizat la capacitate maximă.

Urmareste Automarket
Eric Boullier, directorul de curse al britanicilor, a admis că şansele echipei de a-l păstra pe dublul campion mondial depind în mare măsură de performanţele monopostului pe parcursul anului.

"Suntem încă la început, dar sigur că am vorbit.

Alonso este sincer cu noi. În primul rând a vrut să vadă cum sunt noile monoposturi şi cred că îi place noua Formula 1. Vrea să fie competitiv pentru că are talentul necesar. Iar noi trebuie să fim competitivi pentru a-l mulţumi. Dacă vom fi competitivi, va fi fericit. Dacă nu, va lua propriile sale decizii", a precizat francezul.

Noul sezon al Formulei 1 va începe în 26 martie cu Marele Premiu al Australiei.

Via Motorsport

Comentarii (19)

  • a vazut cum sunt noile masini
    acum sa vedem si noi cum e noul coechipier
    2 0
  • Ce glumeti acestia de la McLaren :)
    16 0
  • Liber pentru Mercedes 2018.
    8 8
  • serban
    @Sa Ar fi frumos să se ducă la Merc alături de Lewis. Dar oare se va duce ? Mi-e teamă că nu.
    8 6
  • pleaca doar daca il va bate Vandoarme ala
    Si nu se duce la Mercedes
    Nici la Ferrari
    Nu mai trebuie sa spun de ce
    4 2
  • Nu vine Alonso la Mercedes, credeti ca aia sunt aasa de prosti sa plateasca cu asemenea salarii 2 sportivi atat de buni, unde mai pui ca nici nu se inteleg. E clar ca cei 2 au meciul lor neterminat dar Mercedes nici nu cred ca se gandesc la Alonso, nici macar o clipa. Poate doar daca pateste ceva Hamilton, doamne fereste! Arunci, intr-adevar ar avea nevoie de un pilot foarte bun, altfel nu!
    5 4
  • kimiGo
    vine in locul lui kimiGo...calm :))
    5 5
  • E ceva normal ca ramanerea lui Alonso la Mclaren sa depinda de performantele motorului Honda ..Oricum Alonso daca pleaca de la Mclaren cred c-o sa se retraga din F1..deoarece echipele puternice nu-si vor permite sa aiba 2 vedete de acelasi calibru in acelasi team..Numai daca Hamilton pleaca de la Mercedes atunci s-ar putea ca Alonso sa ramana in F1..La Ferrari nu cred c-o sa se mai intoarca..Asta daca Vettel nu zboara la Mercedes dar si acest lucru depinde de Hamilton
    3 0
  • Paddy Lowe a inceput activitatea la Williams
    2 0
  • Daca dupa un sezon dezastru 2016, Alonso mai are ce negocia, inseamna ca (iar) primeste o caruta de bani. In cel mai bun caz, anul asta va ajunge in Q3.
    6 2
  • octav71
    Sunt multe contracte ce se termina in 2017!
    Alonso este intr-o situatie un pic dificila, deoarece trebuie sa astepte sa vada ce fac ceilalti. A cam trecut vremea cand putea alege orice echipa cu un salariu foarte mare, trebuind doar sa spuna unde vrea.
    Vor fi schimbari in echipe, la fel ca si schimbarile de regulament.
    Ham nu are contract pe 2018, Vettel la fel, Bottas a semnat pe un an cu drept de prelungire, Ricciardo poate ca ar vrea si el sa vada cum e in rosu sau argintiu. O sa fie interesant.
    Alonso are 36 de ani, este extrem de rapid, dar mai este la fel de bun pe monopost egal ca Ham, Vettel sau Ricciardo? Desi a facut cateva alegeri gresite in cariera lui, cred ca un Williams l-ar ajuta cel mai bine sa treaca de momentul McLaren Honda. Mercedes, Ferrari, RedBull nu il vor datorita salariului foarte mare cerut.
    Parerea mea.
    2 0
  • @Alex @serban Se va duce, deoarece acesta a fost cauta de catre Mercedes inainte de a-l angaja pe Bottas. Acum exista si teoria 2. Sa plece Vettel la Mercedes, deoarece si lui ii expira contractul in acelasi timp cu Alonso si acesta sa mearga la Ferrari. Oricum, posibilitati are.
    4 2
  • serban
    @Claus Da, l-au căutat cei de la Mercedes, dar a preferat să rămână la McLaren, deși știa că nu există minuni în f1, că nu avea cu ce să facă performanță în următorii ani. Și atunci se nasc îndoielile și întrebările. A rămas la McLaren doar pentru bani ? A fugit de Mercedes de frica lui Lewis ? Eu înclin spre un 50-50% și cred că nu va mai ajunge niciodată la o echipă de top. Acolo sunt Lewis, Seb și Max, munți fff greu de urcat la vârsta lui.
    4 5
  • Alonso nu se mai intoarce la Ferrari

    dc Bottas nu presteaza sau HAM face prea multe fitze atunic eu vad sanse reala ca sa ajunga Alonso la MB

    daca nu atunci se va retrage
    pacat ... merita al 3-lea titlu
    10 5
  • Alonso NU merita al treilea titlu. De ce? Pai hai sa-ti traduc ce inseamna 'merita":

    Iti asumi riscul sa pierzi in fata altui pilot de top si ramai in joc la o echipa buna si (aici vine partea cea mai importanta) ... reusesti sa castigi ...

    Dar daca e mai important sa salvezi aparentele si sa nu-ti risti pielea, culegi doar ce ai semanat.
    7 8
  • who cares?
    4 3
  • Cei de la McLaren sunt in discutii sau analizeaza idea de a rupe contractul cu cei de la Honda (care este valabil pe 10 ani, 2015-2025), in vederea schimbarii unitatii de propulsie. Asta nu inseamna ca cei de la Mercedes sunt interesati sa le furnizeze o unitate de propulsie... nu?
    4 0
  • O alta stire interesanta este legata de Mika Hakkinen care a revenit in rolul de ambasador McLaren, deoarece Nico Rosberg este noul ambasador Mercedes, sau asa cred eu. Mika Hakkinen va lucra strans cu noua echipa manageriala a celor de la McLaren.
    4 0
  • da' unde se tunde Alonso ca vreau si io ... sa tund niste oi :)
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru