McLaren neagă negocierile cu Mercedes pentru motoare: "Nu căutăm alt furnizor"

de Daniel Popescu
Marti, 28.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren susţine că nu este în căutarea unui alt furnizor de motoare şi are încredere că Honda va rezolva actualele probleme de fiabilitate şi performanţă ale unităţii de propulsie.

Cu puţin timp înainte de startul sezonului 2017, presa internaţională a relatat că McLaren a iniţiat o serie de negocieri cu Mercedes pentru furnizarea motoarelor, ca urmare a lipsei de fiabilitate şi performanţe din partea unităţii partenerilor de la Honda.

După Marele Premiu al Australiei care a marcat debutul noului sezon, oficialii McLaren au reacţionat şi insistă că nu poartă negocieri cu alt furnizor, întrucât au încredere în abilităţile inginerilor de la Honda de a rezolva problemele cu care se confruntă.

"Zvonurile sunt zvonuri şi cred că performanţele noastre, în special cele din teste, au creat aceste zvonuri. Nu, nu există nicio căutare, dar evident analizăm toate opţiunile pentru a recupera, pentru că nu suntem în poziţia pe care ne aşteptăm şi pe care o dorim. Muncim din greu cu Honda şi vedem că ritmul nostru nu este suficient de bun. Dar lucrăm împreună", a precizat directorul de curse Eric Boullier.

Urmareste Automarket
Între timp, Sebastian Vettel este circumspect că Ferrari are în prezent cel mai rapid monopost de pe grila, în ciuda victoriei obţinute pe circuitul de la Melbourne.

"Încă mai cred că Mercedes sunt în faţa noastră.

Până la urmă, au fost în frunte în ultimii ani, dar am eliminat o mare povară de pe umeri. Acum trebuie să ne facem treaba şi să nu lăsăm pe nimeni să ne distragă atenţia", a precizat germanul.

Via Crash, Daily Telegraph

Comentarii (15)

  • Uite, era bine daca mai aveam motoare Oltcit ca acum erau bune pentru cei de la McLaren :))))
    14 7
  • bnjkbg
    Mi s-a acrit de Mclaren ...
    14 11
  • Ha,ha,ha...
    Sunt sigur ca Vettel stie ce spune, urmatoarele 2 curse cred ca ne vor lamurii in mare masura la ce sa ne asteptam in acest an.
    19 3
  • bibiku
    Mircea ce sa mai zica, i s-a scarbit de-a dreptul
    9 1
  • Florin
    Mie nu m-i s-a acrit de McLaren, ci de Honda. Este inadmisibil ca in al 3-lea an consecutiv de curse( si proiect inceput prin 2013) sa construiesti tot o petarda de motor. Ok, nu dezvolti puteri de top, dar nici macar fiabilitate???
    In locul McLaren le dadeam papucii inca de anul asta, luam motor Mercedes sau Ferrari si gata, terminam cu chinul.
    17 6
  • @Florin, cum sa ia McLaren motor de la Ferrari?
    Asa ar fi o blasfemie
    13 3
  • Nu se complica cu motor Mercedes sau Ferrari pentru ca nu-l vor primi pe cel care echipeaza propriile masini, ar tebui sa aibe un sasiu peste Merc., Ferrari sau RBR chiar.
    8 5
  • de ce sa aleaga alt motorist, Honda baga bani la Mclada, in plus motorul e ok, e tinut doar la 80-85% din capacitate , au unde sa dezvolte atat motorul cat si sasiul.
    13 3
  • E greu dar asta este.
    3 2
  • McLaren ar trebui sa dezvolte propriul motor, parerea mea. Au suficienta experienta, si cred ca le-ar fi mult mai benefic. Da! Ar costa "a small fortune" dar cred ca ar face treaba de 10 ori mai buna ca Honda ...
    4 7
  • asta cu motorul McLaren e cea mai buna poanta
    ce drk de experienta au in constructia motoarelor ma?





    dar pana la urma ar fi bine pentru Honda, ca nu ar mai avea ei cel mai prost motor de pe grila
    4 4
  • serban
    Ron Dennis, pe care mulți l-au judecat aiurea, a anticipat perfect situația, niciodată nu va mai ajunge McLaren campioană cu motor Merc, atât timp cât va exista echipa de uzină Merc în f1 ! Poate ar câștiga o cursă, două, trei, dar niciodată campionatul, singura lor șansă este un motor dedicat lor. Era absolut normal să-i aleagă pe cei de la Honda, cu care au avut o perioadă de mare succes. Din păcate aceștia au plecat mai greu decât în penultima aventură, cea începută în '82 și sfărșită în '92, deși și atunci a durat cam patru ani până au realizat un motor competitiv. Dar când l-au realizat, au avut perioada '86-'91 când nu a suflat nimeni în fața lor.
    Părerea mea este că McLaren, ca și echipă mare, a doua ca și performanțe din istoria competiției, este obligată să rămână la varianta Honda, dacă vor să mai fie cândva cei dintâi. Cu Honda au o șansă, cu Merc nici măcar una singură.
    18 1
  • Honda si McLaren mai au destul timp sa rezolve lucrurile. Alonso insa nu mai are timp, asta e tragedia unor "fani McLaren"
    11 3
  • Doar pentru ca se afla suficient timp in F1 nu inseamna neaparat ca vor bate Mercedes la capitolul motoare nici ca vor veni cu ceva similar ca performanta
    5 1
  • cumparati dracu uzina ARO si gata...e pe nimic uzina in RO :)))
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru