McLaren negociază cu trei echipe promovarea tinerilor piloţi în F1

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat că negociază cu Force India, Lotus şi Marussia posibilitatea de a-i plasa pe grila de start a sezonului viitor pe Kevin Magnussen şi Stoffel Vandoorne.

Am încercat cu Force India, Lotus şi Marussia. Trebuie să le găsim un loc în Formula 1.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
McLaren a confirmat miercuri că este interesată să-i promoveze în Formula 1 pe doi dintre piloţii din cadrul programului de dezvoltare pentru tinere talente.

Potrivit declaraţiilor şefului Martin Whitmarsh, britanicii poartă negocieri cu trei echipe pentru a le găsi un loc în Formula 1 lui Kevin Magnussen şi Stoffel Vandoorne.

"Am încercat cu Force India, Lotus şi Marussia. Trebuie să le găsim un loc în Formula 1. Cred că amândoi sunt foarte, foarte buni şi amândoi vor ajunge în F1. Avem datoria să ne ocupăm de ei. Sunt speciali", a declarat el.

Până în prezent, negocierile nu au avut niciun rezultat, întrucât cel puţin Force India şi Lotus au oportunităţi mai bune, una dintre ţinte fiind Nico Hulkenberg.

Pe de altă parte, McLaren a exclus posibilitatea să-l promoveze pe Magnussen în propria echipă, întrucât Whitmarsh consideră că acesta nu are încă experienţa necesară pentru a concura pentru victorii şi titlul mondial.

"Cred că este un risc pentru ei şi pentru noi.

Am făcut-o cu Lewis Hamilton (n.r - în 2007), dar a fost mai uşor prin prisma testelor intensive. Nu se ştie niciodată, dar deocamdată încercam în altă parte", a adăugat el.

Magnussen şi Vandoorne ocupă în prezent primele două poziţii în Formula Renaul 3.5. În vârstă de 20 de ani, danezul Magnussen este liderul clasamentului general după ce a obţinut două victorii şi opt podiumuri, în timp ce belgianul Vandoorne în vârstă de 21 de ani este pe locul doi după patru victorii.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru