McLaren va utiliza software pentru motor de la Apple, după ce testele cu Android au eşuat

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat că va utiliza pentru motorul Honda o aplicaţie software furnizată de Apple, după ce testele efectuate cu software Android nu au avut rezultatele aşteptate.

Este o decizie naturală să-şi asocieze tehnologia cu un astfel de partener de încredere.

Eric Boullier
Director de curse McLaren

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

McLaren a înregistrat numeroase defecţiuni tehnice la motorul turbo V6 de 1.6 litri furnizat de Honda, iar una dintre explicaţii este legată de caracteristicile software-ului dezvoltat de constructorul japonez.

Nemulţumită de situaţie, McLaren a decis să apeleze la un furnizor extern pentru software, iar partenerul ales în această direcţie este Apple, producătorul smartphone-urilor iPhone şi al tabletelor iPad. Eric Boullier, directorul de curse al McLaren, justifică această alegere prin faptul că Apple a demonstrat pe parcursul anilor că este capabilă să dezvolte aplicaţii software care funcţionează corespunzător în cea mai mare parte a timpului.

"Expertiza Apple în domeniul aplicaţiilor pentru sistemele de operare iOS şi OS X este recunoscută la nivel mondial de peste 1 miliard de oameni.

Pentru McLaren, este o decizie naturală să-şi asocieze tehnologia cu un astfel de partener de încredere care ne va împinge de la spate să revenim acolo unde ne este locul, în fruntea Formulei 1", a declarat el.

Android Lollipop merge mai greu decât pancartele folosite de noi la schimburile de pneuri.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Cu toate acestea, mişcarea celor de la McLaren este una riscantă, în contextul în care Apple dezvoltă software de calitate în primul rând datorită faptului că este şi producătorul propriilor dispozitive hardware, ceea ce nu este cazul pentru monoposturile de Formula 1. În schimb, Apple ar putea folosi experienţa acumulată în Formula 1 la lansarea unei maşini electrice, eveniment vehiculat pentru anul 2020.

Iniţial, McLaren a colaborat cu Google la dezvoltarea unui software pentru motor bazat pe sistemul de operare Android, însă testele au eşuat. "A fost o experienţă traumatizantă. Am primit în test Android 5.0 Lollipop, însă acesta s-a blocat la iniţializarea aplicaţiei pentru motor şi a trebuit să restartăm sistemul.

Ulterior, aplicaţia a mers foarte greu şi am primit cu regularitate mesajul de eroare "Honda app has crashed. Sorry for this". Şi nouă ne pare rău, dar Android Lollipop merge mai greu decât pancartele folosite de noi la schimburile de pneuri", a precizat Boullier. 

Comentarii (12)

  • Succes! Asteptam si o echipa care sa urle sus si tare ca foloseste software pe motor de la windows. :)
    2 0
  • nota 10 pentru dan, sunt cele mai tari glume de pana acum, felicitari,
    17 0
  • :)
    1 0
  • Senna Fan
    Lui Dan ii arde de glume.
    Bravo. Mai avem nevoie si de glume, nu doar de tiganeli pe comment-uri.
    10 0
  • Daca va utiliza software de la Apple, McLaren va da faliment tinand cont ca cei de la Apple au preturi umflate si la final toate pozele cu secretele murdare ale masini vor ajunge pe net. :)
    4 1
  • softul de pe 3310 a fost cel mai tare avand in vedere ca au fost si cele mai vandute telefoane din vremea respectiva. eu il propun pe acela:))
    5 0
  • Lasand gluma la o parte, le face Mclaren Electronics Systems si Mclaren Applied Technologies.
    9 9
  • Felicitari pentru articolele de azi :), m-am amuzat bine
    7 0
  • si Ferrari are preturi umflate (pret/calitate) si uite ca se tine bine (inca)
    3 2
  • Nu prea ti a iesit gluma,chiar daca este 1 aprilie ! ;)
    1 0
  • Stirea este adevarata, cu mici corectii:
    -echipa care va utiliza softul are un alt nume si sediul in Romania
    -se fac teste intense pe o pista din regiunea teleormen
    -seful echipei a fost prezent la o receptie unde a negociat cumpararea echipei
    -pilotii echipei au nume pontoase
    -softul este creat de o majoritate de prin ploiesti
    -urmeaza dezvoltarea softului si implementarea lui in mai multe creiere......
    2 1
  • dar nu era gluma. De la ferrari cumperi exclusivitate (serie mica), nume. Ca daca judeci obiectiv produsul in sine, dai mult in plus fata de cat face. Fiabilitate nu, calitatea fabricatiei nu, materiale nu. Asta prin raportare la destui concurenti din categorie cu produse mai bune si mai ieftine
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru