Mercedes a început negocierile cu Bottas pentru un nou contract: "Sperăm să finalizăm noul acord în septembrie"

de Daniel Popescu
Marti, 08.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes și Valtteri Bottas au început negocierile pentru prelungirea contractului pentru sezonul 2018, iar cele două părți speră să facă un anunț oficial până la jumătatea lunii septembrie.

Valtteri Bottas are un contract pe un singur sezon cu Mercedes, însă pilotul finlandez a impresionat prin rezultatele sale după ce a obținut două victorii cu care ocupă locul 3 în clasamentul general, la numai 33 de puncte în spatele liderului Sebastian Vettel.

Aceste performanțe i-au convins pe cei de la Mercedes să-i prelungească contractul, iar cele două părți au inițiat deja negocieri în acest sens. Una dintre incertitudini va fi durata contractului, în condițiile în care este posibil ca Mercedes să-și dorească un acord pe numai un an.

"Este timpul potrivit să vorbim. Am avut ceva discuții cu Bottas înainte de Ungaria și cu siguranță vrem să mergem la cursele din Asia cu o decizie luată", spune directorul de motorsport al Mercedes, Toto Wolff.

Pe de altă parte, Bottas afirmă că nu are niciun motiv să se grăbească să ia o decizie până la finalul pauzei de vara, în ciuda faptului că finalul de sezon va fi unul aglomerat. "S-ar putea să facem progrese pe parcursul pauzei, pentru că ultima lună a fost aglomerată, cu multe curse.

Cu siguranță avem ceva timp acum, dar nu ne grăbim și nu trebuie să facem ceva până la Spa", a explicat finlandezul.

Mercedes va lua în calcul inclusiv sezonul 2019 în cadrul negocierilor, în condițiile în care contractele lui Lewis Hamilton, Max Verstappen și Daniel Ricciardo expiră la sfârșitul sezonului următor. Pe de altă parte, postul de televiziune SkySports afirmă că Ferrari va confirma la Monza prelungirea contractelor lui Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen pentru 2018.

Via SkySports 

Comentarii (37)

  • Alonso
    Vin ca pilot secund numai luati-ma si pe mine.
    4 17
  • Are talentul pilotlilor nordici și completează un anumit comportament specific curselor de astăzi la care hamilton nu se poate adapta, tocmai din cauza spiritului de racer de care britanicii au dat dovada in istoria F1. Personal nu îmi place Bottas, așa cum niciodată nu mi-a plăcut nici Rosberg, deși era un pilot talentat dar prea frustrat. Un campion nu își lasă titlul pe masa și fuge. Probabil așa a fosr înțelegerea.
    5 17
  • mobius
    Unul dintre pilotii Mercedes, in 2018 va fi Bottas, aproape sigur. Celalalt, sper eu ca va fi Alonso, mai ales daca Hamilton va rata titlul. Mercedes, cred eu, are mai mari sanse la titlul pilotilor cu Bottas decat cu Hamilton, iar gestul atat de laudat al lui Hamilton, nu a fost decat un ordin de echipa. E posibil (o simpla presupunere), ca in acel moment, echipa sa-i fi transferat toata increderea lui Bottas (nici nu vreau sa ma gandesc ce reactie va starni o astfel de presupunere "scandaloasa", dar posibila totusi, in randul fanilor lui Hamlton), iar colegul sa devina in continuare nr.2. Comportamentul lui Hamilton fata de echipa, unele rezultatele mai slabe de neexplicat, ar putea duce la o astfel de decizie, mai ales ca Bottas in situatia de pilot doi a avut pana acum rezultate surprinzator de bune.
    20 2
  • pe Hamilton scrie FERRARI
    13 9
  • Alonso, Hamilton si Vettel la Ferrari :)) :)) :))
    10 2
  • @mobius

    Dupa mintea ta, unde ar putea sa plece Ham daca pierde titlul? Ca Ferrari sigur vor continua cu actuala linie de piloti. La Mclaren in locul lui Alonso? Sa fim seriosi. Ham nu are efectiv ce sa faca, indiferent ce se intampla este blocat la Mercedes. Sau daca vrea sa se "sinucida" profesional da, poate merge la o echipa de pluton. Tu cum ai face in locul lui?
    11 0
  • mobiusul
    aberant ca de obicei
    2 7
  • Bottas a semnat cu Mercedes pentru ca e un fel de Rosberg dar ascultator. E fix ce le trebuie, suficient de rapid incat Mercedes sa poata lua titlul si la constructori si docil daca va fi nevoie de ordine de echipa.

    Cat despre Hamilton - e pilotul cu cea mai mare incredere in sine pe care l-am vazut pana acum. El nu din fair play exagerat a cedat locul ... Hamilton nu ar face asta daca ar sti ca sigur il costa titlul .... Hamilton e convins ca se va impune prin viteza si eu cred ca o va face si va lua titlul.
    5 12
  • Si in 2007 Hamilton a mirosit ca are destula viteza sa il bata pe Alonso. Si in timp ce Alonso cerea tratament preferential Hamilton ii radea in nas ... E ca si cum un boxer cand simte ca ia bataie cere arbitrului sa lase pe cineva din public sa il ajute. Celalalt boxer (Hamilton) vede asta si zice 'ha, al meu esti, nu mai poti si iti este teama'.
    3 15
  • Hamilton a fost puiutul lui Ronny, l-a adus pe Alonso ca sa seteze monopostul dar voia ca Hamy sa castige. Hamy folosea toata informatia data de Alonso. Ce a cerut Alonso cer toti campionii doar ca spaniolul a mirosit ca i se intinde o cursa, ca favoritul echipei e Hamy. S-a ajuns ca Alonso sa fie sabotat de echipa. Chiar si asa a terminat la egalitate de puncte cu protejatul. Ulterior Ron a recunoscut toata povestea. In mod normal Alonso trebuia sa castige titlul. Dar....De ce nu-l vrea Hamilton acum cand nu mai e protejat pe Alonso?
    20 1
  • @lolita
    Amice, ecuatia e simpla acum. Alonso vrea la Mercedes indiferent. I-a aruncat manusa si lui si lui Vettel. Hamilton cel rapid nu il vrea. A spus-o explicit, asa cum altadata se batea in piept ca nu il deranjeaza cine ii este coechipier. Deh, alta echipa, alta situatie.
    15 1
  • Hamy cand nu mai are cea mai dominanta masina schioapata rau. Nu mai are nici constanta din anii trecuti. E bai mare.
    19 2
  • lolita
    Fanii lui Alonso fac galagie ca vrea fandositul la Mercedes doar atunci cand nu se mai poate. Cand are o oferta concreta o dau in explicatii bizare ca nu-l lasa contractul sau ca are mai multe sanse cu McLaren ... ca sigur vor incepe sa se vada roadele muncii la McLaren.
    4 10
  • Mai ... cum sa va spun, daca Hamilton il batea pe Alonso pe setarile lui Alonso atunci sigur il batea si pe setarile lui Hamilton atunci cand acesta ar fi invatat sa seteze. Dar stai, ca asta s-a intamplat deja, in a doua jumatate a campionatului 2007 Hamilton a fost mai bun si a recuperat. Invatase sa seteze pentru el ...

    In realitate Ron a fost placut surprins de valoarea lui Hamilton si nu a mai fost nevoie sa il pupin pe Alonso si Briatore de vreme ce aveau un pilot de valoare chiar in ograda lor. E simplu, e matematica ... daca un debutant e mai rapid decat campionul atunci dupa ce va aduna experienta sigur va fi si mai bun. Si Alonso stia asta si a facut totul sa evite sa fie coechipier cu Hamilton sin in 2008.
    3 16
  • Magnus
    Inca se mai vorbeste de Alonso cel transferabil? A pierdut cota ... Briatore va mulge ce se mai poate de la Honda si apoi ii face bagajele lui Alonso. Nu, nu sa se transfere, sau cel putin sigur nu la echipe bune.
    4 10
  • Alonso e mult peste nivelul lui Hamilton acum. Daca ii pui in aceeasi echipa....e jale, ii zdrangane lanturile. De aia nu-l vrea coechipier...despre cum isi fac setarile fiecare stiu cel mai bine inginerii de la Mclaren.
    15 6
  • Tot asa putem afirma ca Massa e mult peste Alonso acum. Despre cum cade ploaia stie cel mai bine Dumnezeu. Mai vreti?
    1 10
  • Eu cred ca Alonso este in cadere de forma din cauza varstei. E sub nivelul lui Alonso din 2007 si sub nivelul lui Hamilton de oricand. Bineinteles ca Alonso vrea sa ne demonstreze dar numai cand nu-i mai ofera nimeni contract. Adica da, v-ati prins, e in elementul lui ... vorbeste si atat.
    2 12
  • Massa acum e mai bun doar decat Schumacher. Indiferent cum cade ploaia. Citeste si tu, c-ai invatat in gimnaziu sper, ce spun unii altii despre cum piloteaza Alonso si Hamilton in anul de gratie 2017. Daca esti troll nu inseamna ca trebuie sa fii si prostut.
    9 2
  • lolita
    Tu crezi ca asa esti, credincioasa. Daca nu stii trebuie sa crezi in ceva.
    5 0
  • Eu nu am facut decat sa preiau logica voastra. Adica pareri personale, presupuneri. Valoarea se arata pe pista nu la masa jurnalistilor. Asa dpdvd jurnalistic putem afirma ca Alonso nu mai are cota de echipe de top ci e doar asa de incercari combinatii cum a fost si Villeneuve la BAR ca era unu dispus sa plateasca. In schimb Mercedes sfatuiti de Lauda au facut totul sa-l aduca special pe Hamilton. Acum se vad roadele.
    0 9
  • Sa fie așa cum spuneți voi. Si Hamilton si Vettel ii dau clasa. Atunci de ce nu vor cu el în echipă ? Sa nu uitam ca totuși omul ăsta slab , bătrân cum îi spuneți voi a pus punct unei epoci care părea că nu se mai termină: cea a lui Schumacher.
    13 1
  • Hamilton a spus ca il prefera pe Bottas. E simplu, Bottas respecta ordine de echipa. Alonso e ... japita de coechipier ...La fel cu cazul Raikkonen. Dar sa fim seriosi, nu a fost ceva concret ci o intrebare gen fapt divers.

    Epoca lui Schumacher s-a terminat odata cu imbatranirea lui Schumacher. Natura nicidecum un anumit pilot. Daca Schumacher ar fi avut 26 de ani in 2006 cu siguranta revenea asa cum a revenit si dupa Hill, Villeneuve, Hakkinen. E pura intamplare ... a imbatranit Schumacher si s-a retras ... Doar anumiti fanatici au infantilitatea jurnalistica sa asocieze asta cu Alonso. Schumacher s-ar fi retras oricum, cu sau fara titlu in 2006. Basca faptul ca daca nu avea probleme tehnice ar fi castigat campionatul mai luzarilor.

    Mai degraba poti spune ca a evitat o confruntare cu mai tanarul Raikkonen care era dat sigur ca venind la Ferrari decat ca s-a retras pentru ca Alonso.

    Simplul fapt ca despre Aloso se mai vorbeste numai din perspectiva "daca" de multa vreme ar trebui sa va dea de gandit ca bairamul s-a sfarsit de mult pentru el.
    2 9
  • lolita
    Intrebarea a fost foarte precisa, ba chiar accentuata de momentele de suspans ale protagonistilor...dar ce sa mai zici si tu, la diverse era da. Schumacher nu era batran cand l-a batut Alonso. Poate erai tu prea tinerel si nu mai tii mine. Schumacher era batran doar dupa pauza cand s-a dus la Mercedes s-o ia de la Rosberg. Alonso putea sa mearga la Mercedes, era prima optiune a lor dar Alonsita a vrut musai sa ramana la fierari. Si si-a capatat-o. Pe de alta parte Ham la Mclaren o scalda rau ca nici macar pe 2 nu reusea sa iasa. Era logic sa plece la Mercedes.
    9 0
  • N-ai priceput. Tanar era si cand l-au batut Hiil si Villeneuve dar a avut multi ani in fata sa poata reveni. Deci in 2006 era inca bun dar pe picior de plecare. Si ti-a scapat faptul ca Alonso a castigat cu mult noroc.
    De pierdut a mai pierdut titluri Schumacher, nu doar in fata lui Alonso doh ... iar de retras s-a retras ca a venit timpul. Coincidenta cu faptul ca Alonso si nu Mika castiga titlul cand se retragea Schumacher. Pricepusi? Nu ....; Bai, e irelevant cine castiga titlul cand se retragea Schumacher. Daca ramanea pana in 2008 ai fi zis ca l-a oprit Hamilton? E, uite ca s-a retras in 2012 deci lol ... l-a oprit Vettel. Mare mai e gradina, doamne.
    2 3
  • Bottas va ramane in 2018 asta e clar si ma astept sa fie un contract pe un an de zile ca la finalul lui 2018 ambii piloti sa ramana fara contract.Apoi totul va depinde de cei doi.Daca atmosfera ramane la fel de linistita ca in prezent se va merge asa in continuare.Desi nu se poate.Adica Bottas nu a venit acolo ca pilot secund ori cu drepturi mai multe sau mai putine decat Lewis.Putem fi siguri.Iar din 2019 este posibil ca Hamilton sa plece la Ferarri in locul lui Kimi si Alonso sa vina in locul lui la Mercedes.Asta chiar as vrea sa vad.Chiar daca Alonso e trecut deja de prima tinerete nu ma indoisc ca va mai fi competitiv ani buni.In cazul asta daca diferentele dintre cele doua puteri actuale ale F1 vor ramane ca in prezent RBR vor fi si ei acolo si poate Renault cu echipe ca Force India McLaren si Hass capabile sa lupte ocazional pentru un loc pe podium ar fi reteta ideala pentru spectacolul in F1.
    7 1
  • iar legat de celalalt aspect, relevante sunt FAPTELE nu raspunsul la intrebari. Exemplu de fapte: Alonso pleaca de la McLaren in 2008 ca sa evite inca o confruntare cu Hamilton. Alonso pleaca de la Ferrari in 2015 ca sa evite o confruntare cu Vettel. Alonso refuza sa mearga la Mercedes in 2017 cand a primit o oferta CONCRETA.

    Daca Hamilton sau Fettel PLEACA (repet, pleaca) de la echipele lor cand vine Alonso atunci ai ceva concret.
    2 5
  • Schumi
    Il bate Max pe Alonso de ii scoate pilotajul din cap. Poate ca Alonso va mai fi bun sa damana in F1 dar de castigat titluri naprea. Doar daca ii face McLaren o supre de masina si ramane coechipier cu VanDoarme.
    2 6
  • Prostii
    Cum sa fi ramas la Mclaren cand echipa il sabota in ultimele curse. Asta ca a fugit de Hamilton e vrajeala dovada ca acum, Hamilton face tot posibilul sa impiedice venirea lui Alonso la Mercedes. Chiar la nivel declarativ.
    Max face prea multe greseli, Poate sa-l bata pe Vettel ca el face aproape la fel de multe gafe. Alonso a avut 2 curse terminate anul asta dar facute perfect fara greseala. Are cele mai bune starturi, calificari la maximul materialului de concurs, de fapt, omul n-a avut o masina dominanta inca. Mereu s-a chinuit cu ce a avut.
    8 1
  • Mah, daca sunt astia barbati, Vetel si Ham, de ce se ascund dupa fustele coechipierilor cand e vorba de Alonso?! Hai bre, ca macar din buze putea spune ca sunt tari. Nu bre, ei trag de sfori sa n-apara spaniolul, piaza rea. Pai d-aia nu vrea Vetelica 3 ani la Ferrari...ca dupa 2019 se vacanteaza un loc la Ferrari si cine stie cine vine acolo sa-l captuseasca.
    7 2
  • Prostii
    dovada ca acum, Hamilton face tot posibilul sa impiedice venirea lui Alonso la Mercedes. Chiar la nivel declarativ.

    Nu mai spune ... tot posibilul ba chiar si la nivel declarativ? Pai daca asta e tot, adica nivel declarativ ... e partz in ploaie.
    4 1
  • Prostii
    Alonso a inventat un razboi cu McLaren apoi l-a alimentat bine sa li se scarbeasca alora de el sa-l lase sa plece. Ce e asa greu sa va dati seama? Si nici macar nu putem spune ca a fost dat afara, e plecat si a fost lasat sa plece. Avand un pilot mai bun a fost usor pentru McLaren pentru ca erau acoperiti pentru anul urmator nu ramaneau in aer.
    3 2
  • Barbatu' de Alonso a refuzat Mercedes anul trecut. Si asta incheie orice discutie ...
    2 5
  • Din pacate, multe sporturi au devenit DOAR afacere, ce vrea publicul conteaza mai putin. Daca Mercedes platea mai mult ca Mclaren, Alonso era la ei.
    3 0
  • Pai si acum ce, plateste mai bine Mercedes de vrea Alonso acolo? Zice si el ca vrea tocmai pentru ca nu se mai poate, asa sa para si el curajos.
    0 0
  • Alonso avea un contract cu Mclaren, da tu stii mai bine ca Alonso ce clauze are contractul si vorbesti sa nu adormi. Rosberg a plecat fara ca cineva sa se astepte asa ca peste noapte nu rupi contracte ca sa te duci la Mercedes oricat de mult ti-ai dori. Ca nici Vetelica n-a facut-o desi isi doreste mai mult ca orice.
    Da, Hamilton face ce poate sa nu vina Alonso la fel si Vetel, inclusiv la nivel declarativ. Ce nu pricepi, e limba romana. S-a dat la tv, in direct, la conferinta de presa. Poate iti iei un tv si tu. Lui Alonso i se termina contractul anul asta si "barbatii" Vetel si Hami stiu asta. De aia sunt barbati.
    3 0
  • 'ai nu mai spune, se trezi si Alonso ca vrea transfer?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru