Mercedes analizează cauzele erorii de strategie de la Monaco

de Daniel Popescu
Marti, 26.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes analizează marţi cauzele care au condus la eroarea de strategie în urma căreia Lewis Hamilton a pierdut victoria în Marele Premiu al statului Monaco.

Oficialii Mercedes au organizat deja o primă întâlnire cu angajaţii în cadrul căreia au discutat, printre altele, despre decizia eronată de a-l chema la boxe pe Lewis Hamilton în finalul Marelui Premiu al statului Monaco.

Directorul de motorsport Toto Wolff afirmă însă că marţi va avea loc o nouă întrunire în care se va discuta doar acest aspect, pentru că situaţia să nu se repete pe viitor. "Am discutat despre asta într-o şedinţă şi vom reveni marţi pentru o analiză, iar apoi vom şti care a fost problema în cadrul sistemului", a declarat el.

Pe de altă parte, Wolff a exclus varianta de a dezvălui identitatea inginerului care a luat decizia finală de a-l chema pe Hamilton la boxe. "Îl apreciez pe acest băiat şi pe grupul sau la fel de mult ca şi înainte de cursă. A fost păcălit de numere. Nu există niciun dubiu asupra lucrurilor care s-au întâmplat. Am avut o problemă în instrumentele noastre de date, dar aceste instrumente ne-au adus multe victorii", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (9)

  • pai e cam clara treaba... Hamiltin avea peste 20 sec avans la accidentul lui Verstappen si au considerat ca este timp (desi era la limita... si s-a confirmat)... numai ca sub Safety Car pilotii au redus ritmul... Hamilton mai mult iar Rosberg mai putin... de aici eroarea... (cand e la limita trebuia luat in calcul si asta)
    5 0
  • Mi se pare ca fac din tantar armasar.
    Dar in fine, e problema lor. Daca vor sa disece gafa, sa o faca. Dar au comis-o, ar trebui sa se concentreze pe viitor, nu pe trecut.
    12 11
  • sa speram, macar o parte dintre noi, ca pe viitor ham nu va avea de luptat si cu ros si cu mercedes...
    21 11
  • Sunt curios daca Rosberg si Hamilton erau in roluri inverse, daca atitudinea Mercedes era la fel... Parerea mea ca nu.

    Pe de alta parte, calculul pe hartie a fost corect, pentru ca avantajul lui Ham era cam cat de un schimb de roti, la care se adauga si viteza redusa din cauza de virtual safety car-ul prezentat si apoi sc real introdus. Ceea ce cred eu ca s-a intamplat, Ham a redus viteza mai repede decat ceilalti, si tocmai acele cateva secunde au facut diferenta, plus acea mica eroare la schimbul de roti. De principiu avand in vedere ca mai erau doar cateva ture si depasirile sunt aproape imposibile la Monaco, Ham trebuia sa nu schimbe chiar daca cei din spate ar fi venit cu roti proaspete. Asa cum pe parcursul timpului s-a dovedit in mai multe randuri, in ultimele ture este foarte probabil ca cel din fata sa pastreze pozitia la Monaco. Primul impuls al Mercedes a fost ca Ham sa ramana pe pista, si era cel corect. Ham a supra evaluat situatia fara sa aiba toate elementele si a vrut roti noi. Calculul pe hartie al Mercedes era si el corect cand a spus, ok schimbam, cu toate ca o intrare la boxe intotdeauna vine cu un risc in plus, care trebuie bine evaluat daca merita sau nu sa il asumi. Nu era risc de pana, nu erau uzate peste nivelul de utilizabilitate. Cu toate ca Mercedes isi asuma vina pentru eroarea de strategie, parerea mea este ca Ham o poarta in proportie de minim 80%.
    17 20
  • penibili
    au fost Ferrari si Vettel smecheri...asta este cauza...penibili rau
    3 2
  • www.f1fanatic.co.uk/2015/05/26/mercedes-answers-fans-on-hamiltons-monaco-strategy-error-and-rubbishes-conspiracy-claims/

    Cam asta e treaba...
    Detaliat, cu tot ce s-a intamplat.
    3 0
  • Eu unul nu cred in "eroarea" echipei Mercedes. Eu cred ca era stabilit de la bun inceput, ca Hamilton sa nu castige aceasta cursa. Treaba cu pit-ul neinspirat, a fost doar modul de rezolvare a problemei.
    Intamplator sau nu, inainte de inceperea cursei, cand masinile stationau pe grila de start iar Hamilton era in picioare langa monopost, camerele tv au surprins un oficial Mercedes, care-i soptea de zor la ureche ceva lui Hamilton. Figura lui Hamilton vazandu-se foarte bine in imaginile respective, arata de asa natura, de parca individul ii soptea ca i-a murit cineva in familie, sau ca vine apocalipsa. Mentionez ca nu sunt fan Hamilton.
    1 0
  • Eu unul nu pricep doua chestii: vom presupune ca Mercedes a dorit sa il scoata pe Rosberg pe primul loc la Monaco si ar tine toata echipa cu el ca e neamt...

    1. de ce a semnat cu Hamilton pe 3 ai si i-au oferit cel mai bun salariu din actuala F1?
    2. ca echipa, nu doresti ambele titluri? si la piloti, si la constructori? Atunci de ce ai risca sa pierzi puncte care pot fi cruciale in timpul unui sezon in care dezvoltarea monoposturilor este permisa, lasand sa se intercaleze intre monoposturile tale un Ferrari, echipa care este, la ora actuala, prima echipa dupa Mercedes?

    Astea 2 lucruri mi se par ciudate.
    2 0
  • rommy f1
    Au crezut că Ham iese după Rosberg, dar a fost Vettel şi nu le-a mers strategia
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru