Mercedes anticipează că Ferrari și Red Bull sunt favorite la Monaco: "Nu am descoperit de ce suntem lenți pe acest circuit"

de Daniel Popescu
Luni, 21.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susține că circuitul de la Monaco nu este unul potrivit pentru monopostul german, motiv pentru care Red Bull și Ferrari sunt favorite la victorie.

După ce în primele 3 curse nu a obținut nicio victorie, Mercedes a triumfat în Azerbaidjan și Spania, astfel că Lewis Hamilton a preluat conducerea clasamentului.

Echipa germană anticipează însă că va avea parte de o cursă dificilă la Monaco, întrucât circuitul nu este unul adaptat pentru monopostul său, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani.

"Am văzut în ultimii an că au existat circuite care ni s-au potrivit bine și unele unde nu am fost perfecți. Monaco, Budapesta și Singapore au fost circuite unde nu am obținut performanțe anul trecut. Este o mare provocare pentru noi. Nu am descoperit încă de ce monopostul nostru nu este rapid la Monaco", a precizat directorul de motorsport Toto Wolff.

În acest context, Wolff afirmă că Ferrari și Red Bull sunt favorite pentru cursa de la finalul acestei săptămâni, astfel că nu se așteaptă la victorie din partea lui Hamilton sau a coechipierului său, Valtteri Bottas.

"Nu suntem favoriți în acest weekend.

Favoriții sunt Red Bull și Ferrari. Red Bull sunt puternici în virajele lente și acolo unde viteza pe linia dreaptă este mai puțin importantă, în timp ce Ferrari a dominat anul trecut", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (10)

  • MB strategie este asa, Incepem cu vrajala, si dupa dam lovitura de gratie.
    11 9
  • @dfvvd, pai sa stii ca asta le-a cam fost strategia in ultimele curse :)) Nu mai zic de mintile incinse care, in comparatie cu cele congelate ale celor de la Ferrari, au dat roade. Motiv pentru care si-n calitate de fan Ferrari tot nu ma indur sa ma astept la o victorie a acestora. Doar sa sper la o minunatie fiindca Red Bull nu va sta nu mainile-n buzunare.
    9 2
  • Anul trecut Bottas a terminat pe 4 si Hamilton pe 7, cand aveau o masina cu niste cai putere mai multi decat Ferrari si RedBull. Anul asta in mod normal le va fi mai greu, avand in vedere problemele pe care le au cu aducerea pneurilor la temperatura optima.
    10 1
  • diesel mode? :)

    ferrori iar face rocada de piloti?:/
    7 1
  • VitelulCabrat
    Pirelli au adus cele mai moi pneuri la Monaco iar Mercedes nu le agreaza deci nu va fi usor pentru ei.
    5 1
  • Sunt mai lenti pentru că și circuitul e mai lent :)
    5 3
  • dragnea ftw
    grosjean si max si-au pregatit aripioarele!
    7 0
  • Cel putin un pilot RBR va fi pe podium.
    2 0
  • Ar fi fumos ca anul asta sa vedem doi piloti RedBull pe podium. Ferrari au o masina mai lunga anul asta, pierzand avantaj pe acest circuit.

    Va fi o prosesie interesanta de urmarit :)
    4 0
  • Ceea ce am observat eu la Mercedes e ca pana acum n-au mintit in ceea ce priveste performantele monopostului lor pe anumite circuite...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru