Mercedes anticipează scântei puternice: "Lupta dintre Hamilton şi Rosberg, ca un vulcan pe cale să erupă"

de Daniel Popescu
Marti, 25.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes compară lupta pentru titlu dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg cu un vulcan aflat pe punctul de a erupe, considerând că miza trofeului este una foarte ridicată.

Lewis Hamilton a reuşit să reducă la 26 de puncte diferenţa care îl separă de Nico Rosberg în lupta pentru titlul mondial, ca urmare a unei victorii convingătoare în Marele Premiu al Statelor Unite.

Cu trei curse înainte de final, tensiunea dintre cei doi piloţi devine din ce în ce mai mare, element care se observă inclusiv pe podiumurile de premiere. Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei germane, compară situaţia cu cea a unui vulcan aflat pe punctul de a erupe.

"Este interesant pentru că nu mai există jocuri între ei. Nu există un război psihologic, aşa cum am avut în anii trecuţi. Amândoi sunt într-o stare bună de spirit, dar întotdeauna sunt sceptic. Aştept să văd dacă acest vulcan va erupe sau nu. Ne apropiem de finalul sezonului, amândoi au totul de pierdut sau de câştigat şi cred că vor exista lucruri pe care ei le vor spune şi le vor regreta a doua zi", spune austriacul.

Urmareste Automarket
Rosberg poate deveni pentru prima oară campion mondial chiar în acest weekend, în cazul în care va câştiga Marele Premiu al Mexicului, iar Hamilton nu va obţine niciun punct.
Totuşi, germanul insistă că se concentrează doar pe propria sa performanţă.

"Sigur că sunt conştient de asta, este un calcul de care îmi spune toată lumea şi este grozav, dar abordarea mea este să fac lucrurile cât mai simple. Mă gândesc doar la victorie şi mă concentrez pe ceea este la îndemână în acest weekend", a explicat el.

Via GrandPrix247, Reuters

Comentarii (19)

  • echipa penibila,declaratii penibile,lupta artificiala la titlu...in 2017 se intorc la realitate
    14 14
  • Urmatoarea cursa germanul castiga iar britanicul are ... Astea-s declaratii de abureala
    11 8
  • Da,o declaratie puerila cum numai Mercedes poate face,stiind foarte bine cine o sa fie campion mondial!!!Rusine!!!!!!!!
    5 5
  • Hamilton va castiga 2/3 din cursele ramase in sezonul asta. Rosberg va iesi pe 2 in acestea si va castiga una. Cam asa prevad eu sfarsitul de sezon.
    17 5
  • uite-o si pe duduia stropita de Hamilton cu ... sampanie
    5 3
  • Si eu cred la fel @JugaruGabi
    4 0
  • Bogdan
    http://www.skysports.com/f1/live-blog/30104/10034948/f1-gossip-column
    Cautati sectiunea unde se vorbeste despre situatia LUi Ham si a motoarelor lui. Daca tot e sa fie show, macar sa fi unul comic
    :)))
    2 4
  • Anonim
    Rosberg a fost precaut in USA, s-ar putea sa fie precaut si in Mexic, desi nu se stie, s-ar putea descurca mai bine aici si sa atace de la start. Mai sunt trei curse, Rosberg poate sa castige doua sau numai una dintre ele si tot este ok. Sau Hamilton poate castiga doua si Rosberg una, sunt multe variante.
    5 3
  • @Anonim
    Ai vazut alta cursa frate.Hamilton a fost precaut si mai ales pe final cand ceda si 1 sec pe tur deliberat.Rosberg a fortat cat a putut dar este slab si nu a putut face fata lui Hamilton.
    7 10
  • @Anonim
    Sa castige Ham 3,Ros doua podiumuri si un abandon sa nu mai fie asa ok.Sper ca nu sari de la etaj de pierde Ros
    11 7
  • Anonim
    @@Anonim: M-am referit la start. VSC-ul l-a ajutat foarte mult pe Hamilton, practic a fost un pit stop gratis. Fara el, Rosberg si Ricciardo puteau amandoi sa avanseze o pozitie, iar Hamilton nu stiu daca ii putea ataca pe amandoi in 15 tururi. De depasit nici atat. Nu stiu la ce cursa te-ai tu in weekendul trecut, in schimb.
    2 7
  • Ha,ha,ha...
    Cu riscul de a ma repeta : de 50 de ani se vrea campioana Mercedes cu pilot German ! Deci...poftiti ;)
    12 0
  • @Anonim
    Chiar ai vazut alta cursa.Pe VSC a intrat Hamilton si Rosberg.Ham avea 24-25 sec avans fata de Ricciardo inainte sa intre si pastra pozitia si cu un pit stop normal ,Rosberg cu un pit stop normal iesea dupa Ricciardo.VSC l-a ajutat pe Rosberg si l-a facut pe Ricciardo sa piarda pozitia si intr-un fel l-a incurcat pe Hamilton care a recuperat doar 7pct in loc de 10.Uitate cum arata clasamentul dupa o oprire 1.Ham2.Ric3.Ros.Chiar asa te uiti si nu intelegi nimic.
    11 2
  • @@anonim
    Lasa-l in pace pe Anonim, uneori intelege mai greu, el e ""ïnjiner"", asa sunt astia, doar ei au dreptate. Rosberg oricum schimba inca o data, nici nu avea cum sa termine cursa cu mediumurile alea schimbate in turul 15. Mare noroc pe capul lui, nu avea nicio sansa in fata lui Ricci, deja, daca termina pe 3, Hamilton avea sanse la campionat cu conditia sa fie in fata lui Rosberg in cele 3 curse ramase. Asa...e bataie cu lamai, daca Mercedes face dubla in fiecare cursa, Rosberg iese campion.
    7 2
  • acelasi
    tocmai am descoperit ca Anonim este strategul Ferrari
    3 2
  • Anonim
    @@Anonim: Poti sa revezi cursa, nu-i asa de greu. In turul 30 a aparut VSC-ul din cauza lui Verstappen, care i-a garantat victoria lui Hamilton. De ce? Simplu, odata ce a intrat sa schimbe Hamilton, Rosberg schimba si el, deci practic lui Hamilton i-a fost garantata victoria. Fara acel VSC, finalul cursei putea sa fie altul, Hamilton si Rosberg cred ca erau pe strategii diferite, anulate de acel VSC. Pune-ti un pic celule gri in actiune si o sa vezi cum sta treaba. Sunt destul "injineri" prosti pe aici, nu cred ca vrei sa faci parte din grupul lor.
    3 6
  • Anonim
    @@Anonim: https://www.youtube.com/watch?v=lLbOo0cMXEU Uita-te la filmul asta, poate iti da de gandit, cine stie. Nu cred ca esti genul care isi doreste alti "injineri" care sa te "laude", nu-i asa?
    3 2
  • @Anonim
    Insisti in penibil.Rosberg cand schimba iesea dupa Ricciardo si la cel putin 10 secunde in spatele lui Hamilton.Sa presupunem ca punea softurile,tu crezi ca trecea de Ricciardo usor si topea secundele sa ajunga in plasa lui Ham si sa-l depaseasca?Fabulezi.Mai rau dupa teoria ta rezulta o tentativa mercedes de sabotaj.
    9 1
  • Nu va mai bateti capul cu Anon
    El nu poate sa inteleaga ca Ricci era la 15 secunde de Hamilton si ca Rosberg era la 2-3 secunde de Ricci... Primul schimb pe mediumuri pt Rosberg a fost ca sa il depaseasca pe Ricci, nu putea fizic sa treaca de el, ba mai mult, isi terminase softurile in spatele sau, nereusind sa treaca. Greu este sa fi ""injiner"" in grupul Mercedes si sa ai cap de gaina, puii mei si un copil intelege treaba asta, el nu si nu! Oare o fi acelasi Mircea?
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru