Mercedes are un loc disponibil pentru Vettel sau Alonso în 2018: contractul lui Bottas este valabil pentru un singur sezon

de Daniel Popescu
Joi, 19.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că Valtteri Bottas a semnat un contract pentru un singur sezon, pentru ca echipa să aibă posibilitatea de a-i aduce pe Sebastian Vettel sau Fernando Alonso în 2018.

Mercedes a fost pusă în situaţia dificilă de a găsi în ultimul moment un înlocuitor pentru Nico Rosberg, ca urmare a retragerii surprinzătoare a acestuia din Formula 1.

În cele din urmă, germanii l-au ales pe Valtteri Bottas, însă contractul acestuia este valabil un singur sezon. Mercedes a adoptat această politică cu scopul de a avea un loc liber pentru 2018, atunci când piloţi de top precum Sebastian Vettel sau Fernando Alonso vor fi liberi de contract.

"În acest moment, piaţa este foarte dinamică. Anul viitor avem opţiuni libere: piloţi tineri, Vettel, Alonso, Bottas, sunt mulţi. Aşa că Bottas înţelege asta. Avem mare încredere în el că poate rămâne cu noi pe termen lung, dar în acelaşi timp trebuie să vedem cum decurge sezonul", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei.

Urmareste Automarket
În plus, Mercedes a confirmat că a oferit despăgubiri financiare celor de la Williams pentru a-l elibera pe Bottas de contract, dar a sugerat inclusiv că acoperă o parte a salariului lui Felipe Massa.

"Evident, nu puteam face cereri fără să oferim ceva la schimb.

Dar nu am vorbit doar despre afaceri. De exemplu, Williams a avut nevoie de un pilot cu experienţă şi a fost necesar ca Massa să se întoarcă. Evident, am contribuit financiar pentru revenirea lui Massa", a adăugat Wolff.

Via Motorsport

Comentarii (20)

  • Alonso mai asteapta, nici 2017 nici 2018. Asteapta sa faca 40 de ani sa fie sigur ca se va face de ras. Dar stai, el e sigur de pe acum. Vettel nici el nu vrea lupta dreapta cu Hamilton. A trebuit sa precizez asta ca e unu fan boy F.A. care crede ca ma doare undeva de Vettel.
    8 22
  • Ce-as rade sa i-o dea Mercedes in freza lui Hamilton din nou :)))
    26 3
  • cum sa i-o dea? ca anul acesta ? cu motoare sparte si piese defecte ?
    6 16
  • Team McL
    Vettel, care a fost ridiculizat de Ricciardo si nici la Ferrari n-a stralucit sau Alonso, in pragul pensionarii?
    Poate si Hamilton e pe picior de plecare dupa sfarsitul tensionat de sezon 2016.
    9 9
  • S-ar putea sa plece purtatorul de lanturi..cine stie ce surpriza ii pregateste Botas. Ca nu e Kovalainen. Alonso si Vetel functie de ce material vor avea in anul asta vor muta sau nu la Mercedes din 2018. Vetel cred ca negociaza deja...:))))
    20 2
  • Eu_Ferrari
    nu cred k va fi nevoie de Vettel sau Alonso la MB
    Bottas va tine piept lui Ham
    iar dc il invige atunci pleaca Ham de rusine inapoi la McLaren
    si atunci oricum va ramane un loc liber
    dar si atunci mai degraba il va aduce MB pe RIC sau VES de la RBR
    6 6
  • Ha,ha,ha...
    Mercedes va fi atractiva pentru piloti ca si echipa daca vor performa si va fi candida si anul asta la titluri, altfel...nu prea,se stie ca o schimbare drastica de regulament "amesteca" destul de tare ierarhiile.
    Personal ma astept ca RBR sa revina spectaculos avand in vedere accentul pus pe sasiu,motorul imbunatatit sau chiar reproiectat...revenirea in prim planul proiectarii monopostului a lui Newey....
    7 2
  • pentru votkanen nu are loc?:)))))))))))))))))))
    7 14
  • verstappen noul campion mondial
    si tot asa pana va saturati
    9 5
  • pif666
    in 2018 va vi rocada : vettel la nemti si hamilton la macaronari.
    hamilton este foarte frustrat si a declarat recent :unele persoane de la mercedes mi-au aratat lipsa de respect . referire directa la wolf+lauda.
    anul acesta trebuie sa inghita ..mai are inca contract cu ei. si indiferent daca va castiga ..sau nu campionatul ...va pleca 100% la ferrari -este prima optiune - sau la mclaren.
    ar vettel daca nu castiga campionatul anul acesta ..il iau la suturi italieni. sau saturat de smiocaiturile lui prin radio. zici ca este pasarica ..si nu fost campion mondial. dublu campion ca sa fiu mai exact .
    alonso din pacate este pe final de cariera . cu toate ca cei mai buni piloti de pe grila sunt hamilton si alonso.
    cei care il cred pe pustulica tampitul ca este un pilot bun ...se insala amarnic. cat de curand va comite un accident grav . as fi fost curios sa il vad pe max in lupta Kamui Kobayashi.
    isi faceau praf ambi masinile. ori la bal ori la spital. numai ca in f1 este de ajuns numai o data sa ajungi la spital si punct final de cariera -vezi pe kubita
    5 3
  • Marius
    @haha Daca AN reuseste o masina buna mai ales ca s-a dezlegat si electronica de pe frane s-ar putea sa nu fii departe de adevar:)
    1 3
  • kokosh
    @Marius, da un link, ceva cu dezlegarea la frane, lepadarea de electronica sau orice zici acolo
    3 0
  • @kokosh: @Marius nu stie ce vorbeste si n-ar fi prima data. Si Newey nu se ocupa de dezvoltarea monopostului Red Bull din acest sezon. Este doar consultant.
    3 2
  • http://www.pitpass.com/58175/Liberty-considers-cutting-Ferraris-80m-bonus

    In sfarsit.... de cand asteptam asta.
    3 3
  • @McLaren_Mircea_1984: In articol scrie ca cei de la Libery doresc sa taie toate bonusurile, inclusiv cele acordate celor de la McLaren si Williams. Si din pacate, cei de la McLaren si Williams au nevoie de banii aia mai mult decat cei de la Ferrari. Iar cei de la Ferrari au sponsori... garla?
    3 1
  • Gretel
    fetelica si-a luat-o de la Castraneves la Race of the champions :))))))-maareee champion...probabil un blue flag l-o fi incurcat...seriously...
    3 5
  • In ROC si Vettel se descurca destul de bine in general. Oricum, ala e un concurs in care oricine si-o poate lua de la oricine si in care poti sa bati pe oricine te-a batut daca mai incerci o data.
    5 1
  • Cei de la Liberty Media vor sa renunte la plata celor 100 de milioane dolari acordate celor de Ferrari doar pentru faptul ca acestia participa in Campionatul Mondial de F1
    2 1
  • Foarte bine. Poate ca asa se vor trezi si vor face si performanta. Pentru figuratie nu se platesc bani.
    4 1
  • Interesant, cei de la Libery Media vor sa taie urmatoarele sume, dar nu pentru a le da altor echipe ci... pentru a pastra banii. 70 de milioane de la Ferrari, 32 milioane de la McLaren, 10 milioane de la Williams, 35 milioane de la Mercedes si 35 milioane de la Red Bull. Sumele sunt platite in fiecare sezon dintre 2012-2020 (adica actualul contract). Renault nu apare, o sa aflam sezonul acesta ce bonus au negociat. Oricum cei de la Liberty s-au scos, vor avea mai multi bani si echipele mai putini. Bestial ce mai!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru