Mercedes cere o sancţiune suplimentară pentru Red Bull la apelul pentru excluderea lui Ricciardo

de Daniel Popescu
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că Red Bull Racing ar trebui să primească o sancţiune suplimentară pentru încălcarea regulamentului tehnic care a condus la excluderea lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei.

Această curte trebuie să recunoască severitatea încălcării regulamentului şi să impună o nouă sancţiune împotriva Red Bull.

Paul Harris
Avocat Mercedes
Red Bull Racing încearcă luni să convingă Curtea Internaţională de Apel a FIA să anuleze excluderea lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei.

Acesta a pierdut locul doi obţinut în cursa ca urmare a faptului că Red Bull Racing a depăşit limita maximă a debitului de 100 de kilograme pe oră pentru curgerea carburantului în motor şi a utilizat un dispozitiv intern neomologat de FIA.

În timp ce echipa insistă că nu a depăşit limita maximă şi că senzorul omologat de forul mondial nu a oferit date corecte, rivalii de la Mercedes au solicitat în cadrul apelului o sancţiune şi mai severă pentru campioana mondială, cu scopul de a evita repetarea unor astfel de încălcări ale regulilor forului mondial.

"Cu tot respectul, suntem îngrijoraţi că Red Bull a demonstrat o nepăsare atât de flagrantă în privinţa regulilor.

Există un mare risc să facă asta din nou. Considerăm că cea mai eficientă metodă de a ne asigura că Red Bull nu-şi va bate joc de instrucţiunile scrise şi orale ale FIA măcar pentru acest sezon este ca această curte să recunoască severitatea încălcării regulamentului şi să impună o nouă sancţiune împotriva lor", a declarat Paul Harris, avocatul echipei Mercedes.

Red Bull s-a apărat la apel afirmând că Ricciardo ar fi pierdut patru zecimi de secundă pe tur dacă respectau instrucţiunile "eronate" ale forului mondial, însă Harris a criticat dur această atitudine.

"Ştiau că nu respectă directivele tehnice şi erau pe deplin conştienţi că fac asta pentru a obţine un avantaj sportiv nemeritat de 0.4 secunde pe tur pentru Ricciardo. Red Bull consideră că este în măsură să aleagă între măsurători de fiecare dată când se potriveşte celor de la Red Bull", a adăugat Harris.

FIA a anunţat că va anunţa verdictul în acest caz cel târziu în dimineaţa zilei de marţi.

Via Associated Press

Comentarii (8)

  • iceman
    tocmai ei s-au gasit, hotul striga hotul (testul ilegat de anul trecut)
    35 23
  • @iceman un test cu pireli nu este echivalent cu un dispozitiv esential in 2014?? wtf? la ce sport te uiti
    26 23
  • iceman
    vrei sa spui ca acel test nu a insemnat nimic, testele in sine erau interzise, au avut un avantaj clar fata de restu, si daca iti aduci aminte au scapat usor, nu ai prins idea...
    27 11
  • ok doar o intrebare tu sigur esti fan vittel :D
    11 18
  • "Ştiau că nu respectă directivele tehnice şi erau pe deplin conştienţi că fac asta pentru a obţine un avantaj sportiv nemeritat de 0.4 secunde pe tur pentru Ricciardo." cu acei 0.4 sec in + la fiecare tur ricciardo clar nu prindea locul 10 la finalul cursei,si atunci e corect ce fac astia dla RBR?....
    20 9
  • Polite vechi...pacat ca continua atacurile intre ei si in disputa cu FIA
    14 1
  • cocosel
    asa a cistigat RBR cursele cu fente la ZMEU
    12 5
  • JugaruGabi
    Eu zic ca Mercedes sa isi vada de treaba lor...
    Si ei au calcat pe dincolo si nu sunt in masura sa comenteze.
    13 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru