Mercedes: "Contractul lui Hamilton va fi semnat până în 10 mai"

de Daniel Popescu
Joi, 23.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda susţine că Lewis Hamilton va semna prelungirea contractului pentru 2016 cel târziu la Marele Premiu al Spaniei din 10 mai.

Totul se va rezolva până la Marele Premiu al Spaniei din 10 mai.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Lewis Hamilton negociază în prezent prelungirea contractului cu Mercedes pentru sezonul 2016, iar cele două părţi au dat asigurări în repetate rânduri că discuţiile au fost finalizate şi că singura problemă o reprezintă aprobarea finală a avocaţilor.

Ulterior, au apărut numeroase speculaţii potrivit cărora Hamilton vrea să includă în noul contract o clauză conform căreia să fie pilotul numărul 1 al echipei, informaţie negată ulterior atât de Mercedes, cât şi de Nico Rosberg.

Cu toate acestea, Niki Lauda, preşedintele celor de la Mercedes, susţine că noul contract va fi oficializat cel mai târziu la Marele Premiu al Spaniei din 10 mai.

"Totul se va rezolva până la Marele Premiu al Spaniei din 10 mai. Salariul nu reprezintă o problemă", a declarat austriacul citat de publicaţia elveţiană Blick.

Unele publicaţii au speculat inclusiv că Hamilton ar negocia un acord cu ferrari, însă informaţia a fost negată de şeful Scuderiei, Maurizio Arrivabene.

Via Grandprix

Comentarii (6)

  • Lartig
    Un text bun
    http://www.pitstops.ro/2015/04/23/formula-1-bahrain-analiza/
    4 1
  • hopa! se doreste semnarea unui contract doar pt 2016? sau nu v-ati exprimat bine? pai semnarea pentru un singur an ar fi ideal pt Hamilton (avad apoi posibilitatea sa ramana sau sa plece daca nu vor mai castiga) dar nu cred ca ar fi dorit de Mercedes...

    PS parca vad ca Raikkonen va semna si el cu Ferrari doar pt 2016...
    6 0
  • Hamilton probabil se uita si in ograda celor de la Ferrari.
    Mercedes pe de alta parte poate sa-i dea ultimatum sa semneze cat mai curand sau il contacteaza pe Alonso...
    6 0
  • mobius
    Mercedes ar face o mare gresala sa cedeze pretentiilor lui Hamilton. In sezonul urmator au destui piloti de top care cu o masina ca a lor pot face absolut tot ce face si Hamilton, cu mai putine ifose cu mai multa seriozitate si determinare si poate chiar cu mai putini bani. Hamilton e cu gandul la Ferrari, mai ia anul acesta cu siguranta un titlu (daca nu-l vor da Mercedes afara), iar la anul viitor probabil va fi la Ferrari adica atunci cand probabil Mercedes va. fi in declin iar Ferrari vor fi capabili sa lupte pentru titlu. Probabil Hamilton doreste o clauza prin care la dorinta lui sa fie liber in sezonul viitor. Evolutia lui in primele patru curse dovedeste ca face presiuni asupra echipei (culmea tupeului), pentru a obtine ceva. Daca banii nu sunt o problema asa cum a spus Lauda, atunci sunt alte motive, alte lucruri pe care le mai vrea. Cert este ca devenit obraznic si daca nu ar fi sustinut de Lauda probabil echipa l-ar inlocui.
    3 4
  • @ mobius

    si cine sunt acei piloti care l-ar puteainlocui? Alonso? are contract cu McLaren... iar Ron Dennis sigur a facut un contract prin care sa se protejeze de o eventuala plecare a lui fernando dupa numai un an. in plus probabil Alonso ar cam fi dominat copios in calificari de Rosberg iar de aici situatia ar fi si mai conflictuala intre piloti decat in prezent. Vettel are contract cu Ferrari. Altii de gen Bottas, Hulkenberg, Grosjean sunt buni dar nu cred ca ar face ce face acum hamilton. Ricciardo de asemenea nu poate pleca de la RedBull... in plus Mercedes nu mai sunt asa dominanti ca anul trecut... ar fi un risc sa ramana cu Rosberg si un pilot mai slab decat el.
    PS atunci cand Vettel a venit de la Torro Roso la RedBull patronul Mateschitz a declarat ca il va lasa sa plece la alta echipa daca echipa austriaca nu va fi capabila sa ii dea o masina cu care sa castige titluri... lucru infirmat ulterior. In aceeasi ordine de idei Toto Wolf de ce nu ar accepta o clauza prin care Hamilton sa poata pleca atunci cand echipa nu va mai avea o masina cu care sa castige campionatul? Aproape orice pilot viseaza sa piloteze macar un an pt Ferrari...
    3 0
  • mobius
    Dupa logica ta @dany, Hamilton tocmai face ceeace eu spun de mult adica, intentionat apropie pe Ferrari de Mercedes, pentru ca la sfarsitul sezonului sa poata activa o astfel de clauza, daca ea exista. Din pacate cu ajutorul echipei, care evident il sustine, il tine in loc si pe Rosberg, care este adevarat nu are tupeul lui Hamilton, dar este totusi un pilot la fel de bun ca si el. In privinta pilotilor ce ar putea sa vina la Mercedes, in locul lui Hamilton, eu nu mi-as face griji.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru