Mercedes dezvăluie cele 3 variante pe care le are pentru sezonul 2017 şi speră să ia o decizie în acest an

de Daniel Popescu
Joi, 08.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes ia în calcul angajarea unui pilot numărul doi, promovarea unui tânăr sau recrutarea unui pilot de top de la o echipă rivală pentru sezonul 2017, cu speranţa că decizia finală va fi luată până la sfârşitul anului.

Mercedes analizează în prezent opţiunile pe care le are după retragerea surprinzătoare a lui Nico Rosberg după câştigarea titlului de campion. Directorul de motorsport Toto Wolff a anunţat că echipa ia în calcul trei variante distincte de strategie.

Prima vizează angajarea unui pilot numărul 2 care să obţină puncte, iar pilotul care ar corespunde acestei descrieri este Valtteri Bottas sau Nico Hulkenberg.

A doua variantă este promovarea unui pilot din cadrul propriului program de motorsport, iar aici există o singură opţiune, în persoana lui Pascal Wehrlein, care a debutat în acest an pentru Manor. Nu în ultimul rând, Mercedes ia în calcul angajarea unui pilot de top de la o echipă rivală, iar germanii au confirmat deja că Fernando Alonso "trebuie" să se afle pe această listă.

Urmareste Automarket
Între timp, Lewis Hamilton şi-a exprimat speranţa ca viitorul său coechipier să muncească alături de echipa pentru ca Mercedes să rămână în fruntea grilei de start.
"Sper doar ca următorul pilot care ni se alătură să fie pregătit să lucrăm împreună. Anul viitor vom avea un monopost nou şi trebuie să ne folosim experienţa pentru a dezvolta monopostul şi pentru a rămâne în faţa celor de la Red Bull şi Ferrari. Intrăm într-un nou sezon şi voi da totul pentru a menţine Mercedes în top", a precizat britanicul.

Via SkySports

Comentarii (13)

  • Cele patru variante erau trei, Bottas si Valtteri
    15 7
  • Marius
    http://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-places-classified-advert-for-f1-race-driver-in-autosport-857669/
    11 1
  • De principiu variantele sunt bune toate.
    Hamilton, cu ma asteptam prefera un pilot nr. 2 care sa nu il incurce: spune asa, "sa lucram impreuna", si "sa ne folosim experienta", adica nu un rookie, si unul care sa accepte ideile lui, adica varianta unui nr. 2. Decizia este totusi a lui Toto si nu a lui Hamilton... sper...
    Variantele sunt oricum bune: Bottas si Hulkenberg sunt demult anuntate ca si sperante mari in F1, si au cam dovedit ca exista materie prima acolo, Alonso este de asemeni dornic de inca un titlu si trebuie sa recunoastem experienta lui foarte vasta, iar Wehrlein este rookie of the year, producand minuni cu caleasca Manor....
    Daca ar fi in locul Mercedes : RBR sigur ar merge cu Wehrlein, Ferrari cu Alonso.
    Chiar sunt curios cum decide Toto & Co.
    19 1
  • Nu cred ca vor merge pe mana lui Wehrlein, si sincer sper sa n-o faca pentru i-ar putea distruge cariera si nu-i doresc asa ceva, personal cred ca vor merge pe mana lui Bottas, pentru Alonso nu este dorit de Hamilton. Stiu ca Hamilton spune ca nu-l deranjeaza daca ar veni Alonso sau Vettel dar la cat l-a deranjat ca i-au schimbat inginerii, n-as vrea sa-mi inchipui un sezon in care s-ar putea plange constant ca Alonso are schimbari la boxe mai rapide decat el sau orice altceva pe tema asta. Numai inchipuiti-va daca Alonso testeaza o aripa spate si Hamilton nu o primeste, cat o sa se planga acesta din urma (a existat un astfel de incident cu Button, oricum). Plus cei de la Mercedes nu isi permit sa plateasca doua salarii similare si refer la salarii mari similare.

    Bottas ramane pentru mine alegerea perfecta pana la finalul lui 2017, cel putin.
    14 3
  • klausnake
    Cand am scris de Hulk,am primit voturi negative,nu ca m-ar interesa dar uite ca e si el pe lista celor de la Mercedes!Si chiar am curaj sa cred ca daca ajunge la ei,o sa-l bata le Hamilton,ceva imi spune asta!
    Stiu,urmeaza un nou set de voturi negative de care,cum spuneam si mai sus,mi se cam rupe... :)))))
    22 9
  • bottas nu mai e speranta, bottas a confirmat, nu e pilot de top
    10 2
  • ...mercedes. Mai bine ar dezvălui, ce s-a întâmplat anul asta, nu ca vor sa-i dea titlul lui Hamilton la anul. Rosberg a fugit ca un las, asa ceva nu se face, mai ales in F1. De la anul, devine un anonim si cand va reveni in F1 va fi tratat ca atare.
    5 15
  • dupa incidentele din acest an dintre ham si rosberg, incidentele de pe pista, cred ca au fost discutii iar lui rosberg probabil ca nu i-au convenit noile conditii, conditii cu atat mai greu de acceptat daca esti castigatorul
    6 1
  • fan formula1
    cu siguranta va veni un pilot cu experienta,nu cred ca mercedes isi permite, ca imagine piloti 1 si 2
    3 0
  • Formula 1 fara rivalitati e ca mancarea fara sare, sau ca Ferrari in era Schumacher. Cum ar fi fost Mercedes anii astia, cu un pilot principal si unul secundar? Din punctul lui Hamilton de vedere, probabil ca i-ar conveni sa aiba un valet langa el, e un stres mai putin, dar pentru noi ca iubitori ai fenomenului ar fi destul de trist. Speranta e ca Ferrari, McLaren si RBR sa ridice stacheta la anul. Pana atunci niste rivalitati din F1, care nu s-au purtat mai deloc cu manusi:
    http://www.thesportster.com/racing/top-15-formula-1-rivalries/
    5 1
  • kimi gogogo home....papapa
    5 6
  • il doare in cot pe ham daca coechipierul e docil sau nu, il bate oricum indiferent cine e, numai sa nu aibe ghinioane. Ce vrea de la coechipier ar fi dueluri corecte pe pista dar rosberg nu prea a fost corect

    ham a fost intrebat deseori de 'rivalitatea' cu alonso. a raspuns ca alonso e un pilot foarte bun dar ca lui nu ii pasa pe cine are coechipier
    6 10
  • un privitor
    Si daca Mark Webber ii sufla un titlu lui Vettel oare ce s-ar mai fi comentat ? In loc sa ne bucuram ca asa slab cum a fost spectacolul a mai aparut ocazional (mai o injuratura de la Vettel mai un incident al lui Max ) noi stam sa ne facem socoteli daca a trisat Rosberg sau nu, ca de daca nu filozofeaza romanul pe sant se inchide formula 1
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru