Mercedes exclude plecarea lui Hamilton la Ferrari: "Aceste discuții nu au nicio relevanță pentru noi"

de Daniel Popescu
Marti, 18.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff insistă că Lewis Hamilton va rămâne la Mercedes și în sezonul 2018, în ciuda speculațiilor că ar putea pleca la Ferrari.

Marele Premiu al Marii Britanii a generat numeroase speculații cu privire la viitorul lui Lewis Hamilton, după ce presa internațională a relatat că pilotul echipei Mercedes ar putea fi tentat să plece la Ferrari. Speculațiile au fost amplificate și de declarațiile campionului mondial, care a explicat că nu știe ce îi va aduce viitorul.

"Nu știi ce se întâmplă în viață. În prezent îmi place să pilotez, dar în 6 luni aș putea avea altă opinie, însă sper să fie un Crăciun bun cu al patrulea titlu. Chiar dacă câștig titlul nu se va pune problema să spun că este timpul să agăț casca în cui", a declarat el.

Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, este însă mult mai categoric în declarații și afirma că britanicul își va respecta contractul cu echipa germană care expiră la sfârșitul sezonului 2018.

"Hamilton a spus că este fan Ferrari, ca noi toți, și că este o echipă pentru care orice pilot și-ar dori să concureze. Este într-un loc foarte bun și pilotează cel mai rapid monopost al momentului, iar acesta este un Mercedes.

Avem un contract valabil încă un an și jumătate și avem cea mai bună dinamică în cadrul echipei. Toate discuțiile din exterior nu au nicio relevanță pentru mine, zero", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (25)

  • Mercedes
    De ce sa plece, mai sta doi ani si il ajunge pe Schumacher.
    12 14
  • Clar... Bottas campion!!!! Hamilton, al 4 le-a titlu îl va lua cu Ferrari. Când... nu se stie, dar îl va lua. Face Ferrari ce face si tot din curtea altora spera sa își găsească echilibrul.
    3 16
  • @Hami......mai bine ti-ai spune Anti-Hami !!..esti pericol...
    5 1
  • kim_vl
    Daca Hamilton s-ar duce la Farari, F1 s-ar termina pt. mine; n-as putea sa ma mai uit la curse.
    5 12
  • Pilotii sunt componentii unei echipe, ei pot schimba echipa, nu vad care e problema daca Ham ajunge la Ferrari. Aaa, ca fanii Ferrari l-au injurat cam mult, o sa le treaca. Si pe Alonso si Vettel i-au injurat, apoi i-au iubit samd. Asa se intampla cand patosul e prea mare. Daca Ham iese campion nu cred ca pleaca. Daca in schimb iese Botas, ceea ce nu prea cred, atunci va pleca.
    15 1
  • Kim_vl ,daca gandesti asa inseamna ca nu sportul asta nu pierde nimic, si Figo a jucat la Barcelona si s-a transferat dupa aia la Real Madrid...asta este......nimeni nu este de neinlocuit.
    Sau esti si tu un hater Ferrari si asta este adevarata problema?

    Problema acestor dominatii totale este ca intr-o zi se termina foarte brusc si cred ca asta vrea sa evite el . Plus ca Ferrari nu este Sauber sau Marusia toti vor sa concureze acolo desi nu recunosc.....putem noi sa spunem vrute si nevrute despre echipa
    Iar daca il pui pe Hamilton intr-o masina Ferrari nici nu vreau sa ma gandesc ce iese...
    2 3
  • Nu cred ca Ham pe actuala Ferrari face mai mult ca Vettel. Poate in calificari sa aiba un plus, dar Ham a demonstrat la Mclaren cand avea masina capabila de victorii insa nu una dominanta ca nu gestioneaza prea bine, facea multe greseli. In 2011, 2012 si 2013 a avut monopost mai bun ca Ferrari, in 2010 avea avantajul F-duct si tot in urma lui Alonso-Ferrari a iesit. In 2011 a fost invins de Button iar in 2016 de Rosberg.
    10 3
  • La Ferrari vad un singur nume. Verstapen.
    8 5
  • @ dan - Verstappen ca prim pilot sau cel putin cu sanse egale ..Nu ca scutier
    6 6
  • Leclerc din GP3 va testa pentru Ferrari la Hungaroring, deci are de unde alege Ferrari tineri talentati. Cat despre vechea dilema, tinerete vs. experienta, mi-ar placea sa fie Alonso ferarist in 2018. Evident, nu se intelege Vettel cu Alonso, insa aceasta rivalitate forteaza spre rezultate bune pentru echipa.
    8 1
  • Verstappen nu este pregatit pentru Ferrari inca, mai are de lucrat la multe lucruri, PIlot bun si foarte promitator dar haotic si kamikaze, cand o sa inteleaga ca circuitul de Formula 1 nu este Play-Station atunci poate sa faca un pas mai mare momentan este unde trebuie sa fie. Lasand la o parte ca are caracter infect la fel ca Vettel.

    Dar cu siguranta este pilot cu un viitor promitator.

    Oricum conform ultimelor declaratii lui Hamilton nu ii convine ceva la Mercedes de aici au si inceput sa apara declaratiile cu subinteles.
    5 11
  • variante
    Sunt convins ca Hamilton isi doreste un volan la Ferrari, dar eu nu cred ca va pleca (de bunavoie) de la Mercedes decat in cazul in care Ferrari va castiga anul acesta la piloti iar Botas va termina in fata sau foarte aproape de el (nu mai risca un nou episod Rosberg).
    Asa cum spunea si Dan mai sus, este bine cunoscut faptul ca Hamilton are rezultate de top doar atunci cand are cea mai buna masina din circuit (uneori nici acest lucru nu este suficient) si eventual pleaca din prima pozitie.
    Si mai vad o alta varianta: Mercedes sa-si doreasca un nou pilot german campion, caz in care rocada Vettel-Hamilton ar putea avea loc.Insa ea se va face doar daca Hamilton are convingerea ca va putea castiga la Ferrari, altfel va ramane pe loc, chiar cu Vettel coechipier.
    4 2
  • Verstapen este foarte pregatit pentru orice mare echipa. A dovedit-o la Red Bull care e la fel de mare ca Ferrari. Abandonurile sunt doar de natura tehnica. Nu vad cu ce anume e mai potrivit Raikkonen sau Vttel decat Max. Dimpotriva, are alonja tinereasca si talentul viguros.
    7 3
  • pif666
    verstappen este inca necopt. pt ferrari.
    cu creieri in spirt.
    posibil ca macaronari sa ai explice mai bine cum sta treaba: pilotul nu conteaza. ci echipa. faci ce zic ei sau la gunoi ca alonso.
    sau massa. sau kimi anul acesta. are bagajele facute !
    sincer sper sa il aduca pe hulk . sau pe perez.
    vitelul ramane 100% la italieni.
    1 5
  • daaa, are mai ales "talentul viguros"
    1 4
  • Sa spui ca Red Bull este o echipa la fel de mare ca Ferrari care este si cea mai veche echipa din competitie este ca si cum ai face comparatie Dubai cu Delta Dunarii. :)))))))

    Cu siguranta un pilot de viitor cum am spus si mai sus dar nu este pregatit inca pentru pasul cel mare. Nu i-a reprosat nimeni abandonurile ci maniera de pilotaj de "turma".......dar are tot timpul sa se "coaca" la 18 ani nu ii poti cere sa gandeasca prea mult, dorinta de afirmare este prea mare.
    5 5
  • daaa, Delta e cu traditie in turism. Dubai abia aparu, au dat arabii petrolul pe beton si iaca locatie grozava pe glob. Sa-i vad cand raman fara petrol... Parasesc escortele zona, se termina si cu locatia turistica...
    1 0
  • Red Bull are 8 titluri(4 titluri la piloti si 4 la constructori) in ultimii 7 ani. Cate are Ferrari in ultimii 10 ani? Marimea unei echipe nu sta in istoria ei ci in forta grupului care acum este angrenata in F1. Si chiar si la buget. Anul trecut Ferrari era pe nicaieri pe langa Red Bull. Pilotaj de turma la Verstapen...cred ca ai probleme in felul in care iti gasesti metafora, sufera cumplit, poate imbunatatesti. Daca Verstapen are pilotaj de turma..cand anul trecut l-a umilit pe Vettel si a facut recital pe ploaie slalomand printre campioni....cred ca fiecare se uita la alt sport. Eu inteleg ca unii sunt fani inversunati, dar mai dati-va ochelarii de cal jos si priviti pe de-a-ntregul fenomenul F1, nu doar in prisma rezultatelor obtinute de idolii vostri.
    6 8
  • Nu intru in polemica, plina tara asta de specialisti de toate soiurile....... de Formula 1 nu mai zic....:))))) "La umilit pe Vettel auzi si a facut recital printre campioni" nu stiu cine are probleme cu metaforele. " Bun a facut recital si la umilit pe Vettel anul trecut....si dupa aia alte perofrmante notabile a mai avut??? Nu prea......la asta ma refer ca trebuie sa munceasca si sa creasca ce vreti sa ajunga ca Raikonnen sau Vettel si sa faca o cursa buna si alte 5 proaste.
    Nu sunt fan al vreunui pilot sau echipe dar respect o echipa, ii respect istoria din spate indiferent ca a avut succes mai mult sau mai putin. Red bull este infiintata in 2005, Ferrari cand nu eram nascuti nici unul din noi........ . Cu astfel de comparatii in cateva curse Verstappen o sa fie mai bun decat Schumacher.....lasati-l sa creasca frumos si sa se dezvolte la 18 ani are timp sa se isi arate calitatile multi ani de acum incolo.
    6 4
  • Verstappen a declarat dupa cursa din Anglia ca pneurile lui erau ok, dar echipa a spus cu totul altceva, ca si le-a stricat... in timpul duelului cu Vettel. Verstappen nu are nici o sansa la vreun titlu in acest sezon, dar personal cred ca este oftica rau ca cei de la Ferrari sunt in fata lui, si cred ori de cate ori are sansa de a le strica cursa o face si doar dintr-un singur motiv: probabil a incercat sa negocieze pentru 2018, venirea la Ferrari si probabil cei de la Ferrari nu-l pot cumpara si in loc sa fie diplomat... a ales o alta cale, ceva mai distructiva.
    3 3
  • Red Bull are 4 titluri, Renault au 4 titluri, in ultimii zece ani. 2007-2017 nu? Ferrari au 3 titluri, doua la constructori, unul la piloti. Practic cei de la Ferrari au un singur titlu mai putin ca cei de la Red Bull... si sansa ca cei de la Red Bull sa mai castige vreunul... sincer sa fiu cred ca scade in fiecare sezon.

    P.S. Ca fapt divers, punctajul la constructori este gresit, 177+98 nu are cum sa dea 265 :P Personal cred ca totalul este 275, dar cui ii pasa nu?
    5 3
  • Mercedes inca este masina mai buna. Nu se lasa dus catelul de langa abator ...
    2 0
  • Aritmetica ta iti joaca feste serioase :))), sau, vrei s-o virezi in penibil...Cu ce mana ai numarat si pe unde iti era bagata? In perioada 2007-2017 cate titluri insumate(piloti -constructori) au castigat Red Bull si cate Ferrari? Ca doar alea conteaza in F1. Renault ca si constructor-echipa si piloti a castigat doar in 2005-2006. 4 titluri in total. Eu stiu ca in F1 motoristul nu primeste titlu mondial. Dar poate ca tu stii altceva, in realitatea ta virtuala, frunte inalta, samd.
    4 2
  • TITI F1
    Nu mai vorbiti prostii ca Hamilton nu s-a batut pentru victorii in era McLaren, a avaut si multe curse distruse de Maldonazi si Grosjani, dar valoarea si talentul nu i-l poate contesta nimeni, ca ne place sau nu este nr.1 la plecari, depasiri, mers pe ploaie. Spunea cineva ca l-a batut Rosberg in 2016, nu el a dormit dupa SUA 2015 SI apoi s-a trezit cam tarziu a avut 10 victorii (fata de 9 ale lui Roby Roberto fost Williams Bmw), + un motor nou daruit de bunicii din Alpi
    0 1
  • hai cu negrul la Ferrari hahahaha...in veci nu o sa conduca asta calutzul
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru