Mercedes: "Formula 1 trebuie să fie mai interactivă pentru tinerii care folosesc smartphone-uri"

de Daniel Popescu
Luni, 05.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că Formula 1 trebuie să acorde mai multă atenţie interacţiunii cu fanii, mai ales că aceştia folosesc platforme moderne de comunicare prin intermediul smartphone-urilor.

Accentul pus pe transmiterea curselor pe posturile TV are un efect negativ asupra Formulei 1, potrivit CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche.

Oficialul german consideră că Formula 1 ar trebui să îmbrăţişeze tehnologiile moderne folosite de tineri şi să profite de "creşterea uriaşă" a internetului pentru a atrage mai mulţi fani. Acesta propune folosirea platformelor digitale pentru a îmbunătăţi interacţiunea cu fanii.

"Televiziunea se chinuie cu atractivitatea, chiar dacă s-a întâmplat rar să existe atât de multe depăşiri şi lupte pe circuit. Televizorul nu poate fi singura sau principala platformă. În cursele de cai, ca spectator, poţi să scrii o cronică pe telefon sau tabletă, ceea ce este distractiv, pentru că nu eşti pasiv. Cu aceste noi platforme digitale, interacţiunea trebuie dezvoltată, pentru că F1 a rămas mult în urmă", a declarat el.

Urmareste Automarket
În prezent, cursele sunt transmise în direct pe internet doar pe platformele posturilor care au drepturile TV, în timp ce Formula 1 nu permite publicarea de rezumate pe platforme digitale precum Youtube.

Între timp, Nico Hulkenberg consideră că Formula 1 aloca prea mult antrenamentelor.

În prezent, antrenamentele durează în total 4 ore, iar pilotul Force India propune un format asemănător cu GP2, unde există o singură sesiune de 45 de minute.

"Avem prea multe antrenamente în Formula 1, două sesiuni de 90 de minute vinerea şi o altă oră sâmbătă. Ar fi mai interesant dacă am avea mai puţine antrenamente, ca în GP2. Poate nu chiar atât de puţin, dar ar mai multă atenţie acordată pilotului. Uneori, dacă te chinui, ai mult timp în antrenamente pentru a rezolva", a explicat el.

Via GMM, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru