Mercedes îl impune pe Pascal Wehrlein, pilotul său de rezervă, la Manor

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Manor a anunţat că Pascal Wehrlein va concura pentru echipă în sezonul 2016. Germanul este pilotul de rezervă al celor de la Mercedes, furnizorul de motoare al echipei.

Manor a dezvăluit miercuri primul pilot pe care va miza în sezonul 2016 al Formulei 1. Cu numai două săptămâni înainte de prima sesiune de teste premergătoare noului sezon, echipa britanică a dezvăluit că Pascal Wehrlein va fi unul dintre piloţii titulari ai echipei.

Germanul în vârstă de 21 de ani este pilotul de rezervă al celor de la Mercedes, iar în ultimii trei ani a concurat în Campionatul German de Turism. Numirea lui Wehrlein era anticipată de presa internaţională de mai mult timp, ca urmare a faptului că Mercedes a devenit furnizorul de motoare al echipei.

Germanul va concura cu numărul 94, acelaşi pe care l-a avut în DTM, şi este încrezător că va fi capabil să obţină puncte în sezonul de debut în Formula 1.

"Manor este un loc grozav să-mi încep cariera în Formula 1 şi sunt foarte mulţumit să fiu aici. Este o echipă mică şi concentrată şi sper ca în curând să cunosc pe toată lumea. Obiectivul meu este să ajut echipa să-şi îndeplinească ţintele.

Va fi o provocare dificilă, dar cred că ar trebui să fim capabili să luptăm pentru puncte. Va fi frumos", a precizat el.

Via Manor

Comentarii (15)

  • @automarket

    "Mercedes îl impune pe Pascal Wehrlein, pilotul său de rezervă, la Manor"

    m-am uitat peste anunturile referitoare le tema si in afara de faptul ca Pascal Wehrlein ii multumeste lui Toto Wolff pentru ajutor nu se face referire despre "impunere"

    sunteti siguri ca pilotul a fost "impus"?
    in alte parti scrie ca MB a platit la Manor 4 milioane de EUR pentru a-l "aseza" la echipa (o fi ajutat si faptul ca ei furnizeaza motoarele dar oricum au platit)

    acesta nu suna a "impunere"

    http://www.gphirek.hu/f1/20160210-elkelt-az-utolso-elotti-szabad-ules-az-f1-ben.html
    6 1
  • @Soxy

    Ce parere ai de articolul acesta? => http://it.motorsport.com/f1/news/ferrari-2016-piu-veloce-di-un-secondo-e-mezzo-672804/

    Italienii spun ca masina din 2016 este mai rapida cu o secunda si jumatate decat cea de anul trecut. Daca este adevarat inseamna ca le-a iesit din plin smecheria cu Haas, si mi-e frica deja. Crezi ca se poate o secunda si jumatate fara o schimbare drastica a regulamentului?
    4 1
  • @mircea
    ignora asta, stai jos, respira adanc ... asa ...
    Daca te uiti la F1 anul asta, ai nevoie de putina pregatire si disciplina. Calmante la indemana. Niciodata nu te uiti la F1 singur. Cel putin un prieten pe langa tine, cu telefon!! Fara bauturi cu cofeina.
    8 1
  • Nu pot ignora daca Omnicorse spun ca Ferrari au imbunatatit 1.5 secunde. Inseamna ca anul acesta nu mai ma salveaza nimeni, nici macar Toto Wolff nici Hamilton, de un titlu Ferrari. Nu cred ca Mercedes pot scoate 1.5 secunde.
    1 3
  • @mclada mircea
    Omnicorse spunea multe si prin alte vremuri despre cum imbunatatesc cei de la Ferrari. Ai rabdare pana la prima cursa. Eventual in teste.
    4 0
  • eu m-am pregatit pentru manor, dar imi lipseau 4 mil $ sau euro, poate la anul, cat despre ferarri , o stire mare care da sperante la multi fani dar s-a adeverit ca cel se se lauda , gafeaza lamentabil, multe echipe tac si fac, dar cu ferarri e mult marketing nu ma mira stiri de genul acesta, mai e putin si vom vedea in teste cu MB e cu 1,5 secunde mai rapida decat toti, in rest rabdare
    3 0
  • @mircea, ma bucur ca ai revenit din concediu, eu sper ca Mclada noastra sa fie cu 1,5 sec mai rapida decat tractorul rosu, oricum japonezi au luat-o pe coaja anul trecut, anul acesta tac , un campionat plin de divertisment la toti, castiga manor cel putin 1 punc anul acesta?
    3 1
  • @Mircea

    http://www.motorsport.com/f1/news/analysis-ferrari-poised-for-radical-engine-overhaul-672601/

    si articolul acesta e interesant

    am citit ca si Shell le-a gasit 0.5 sec cu o noua formula de combustibil

    dar nici MB nici Petronas nu au stat degeaba in ultimel 6 luni

    asa k vom vedea la teste cum sta treaba, peste tot scrie ca cei de la Ferrari sunt optimisti (inlcusiv Vettel si Kimi)
    ar fi bine ca Ferrari sa-i ajunga din urma pe MB, sa fie campionatul mai disputat

    dar am inteles ca si Honda vine cu o varianta de motor net superioara pastrand filosofia size 0 , poate ca la a 2 jum a campionatului vo ajunge pe podium

    http://www.gphirek.hu/f1/20160201-a-honda-megbanta-hogy-2008-ban-kiszallt-az-f1-bol.html

    vom vedea
    imi pare rau pentru Alonso si Button
    si m-am saturat de Hamilton si Mercedes

    oricum
    Forza Ferrari
    #RedSeason is coming!
    6 3
  • Domnilor, sunt fan Vettel si mi-as dori mai mult ca pricine de aici sa-l vad campion cu Ferrari, insa asa cum spunea si Soxy, nici baietii-n gri n-au stat degeaba.
    4 0
  • noo, daca ia Vettel titlul cu Ferrari, asta ii pune capac lui Alonso si face ceva necugetat
    5 1
  • Sa speram ca Alonso nu o sa mai aiba timp de bronzat sezonul asta.
    1 0
  • nici anul trecut nu avu, l-o tavalit Button destul
    6 1
  • Cu deficitul de 0.8 sec / tur si imbunatatire de 1.5 sec / tur le-ar aseza in fata celor de la MB cu 0.7 sec/ tur. Chiar crezi ca MB nu scoate min 1 sec / tur ?
    In legatura cu cei de la Ferrari nu ma ingrijoreaza dezvoltarile astea,,, ceea ce ma scoate din sarite e situatia in care le ajung din urma pe MB si vor face gafe uriase ori la strategie ori la opriri / tactici :( gen Australia, Canada, Austria, Abu Dhabi 2015...
    6 1
  • Iliescu
    Zvonuri tipice Ferrari. Sa vedem intai si apoi discutam cine si ce. Spre bucuria lui Mircea e posibil ca McLaren sa fie mai in fata decat cred multi.
    5 0
  • McLaren a imbunatatit 2 secunde. Si celelalte echipe la fel :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru