Mercedes îşi linişteşte fanii: "Nu îl favorizăm pe Rosberg"

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat o scrisoare în care explică fanilor că Nico Rosberg nu este favorizat în acest sezon, ca urmare a conspiraţiilor apărute pe reţelele sociale.

Nico Rosberg a câştigat relativ uşor toate cele patru curse desfăşurate până acum în sezonul 2016 şi are deja un avans de 43 de puncte în faţa coechipierului său Lewis Hamilton. Acesta din urmă a fost privat de rezultate bune în urma unor defecţiuni tehnice suferite în calificările din China şi Rusia, în timp ce speranţele sale la victorie în cursa de la Soci au fost neutralizate din cauza unei alte probleme de natură tehnică.

Toate aceste elemente au condus la apariţia a numeroase conspiraţii pe reţelele sociale, Mercedes fiind acuzată că îl favorizează pe Rosberg în lupta pentru titlul mondial. Echipa germană a replicat printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial şi adresat fanilor, în care insistă că ambii piloţi sunt trataţi în mod egal.

Urmareste Automarket
"Nu există o echipă A şi o echipă B.
Fiecare membru al echipei şi-a câştigat dreptul de a face parte din elită şi a sacrificat multe pentru a ajunge aici. Le mulţumim celor care sunt alături de noi. Cât despre ceilalţi, răutăcioşii şi conspiraţioniştii, dacă putem convinge măcar jumătate despre valorile noastre, putem considera că am câştigat o bătălie"
, precizează echipa.

La rândul său, Hamilton şi-a asigurat fanii că nu se simte nedreptăţit în cadrul echipei pentru care a cucerit titlurile mondiale în ultimele două sezoane.

"Oamenii mei spun că simt şi ei durerea pe care o simt şi eu. Simt durerea şi emoţiile. În mod natural, în orice sport sau situaţie, cel mai uşor este să fii negativ. Vreau să-i asigur pe fani ca băieţii muncesc din greu şi fac o treabă fantastică, nu este vina lor", a precizat britanicul.

Via Mercedes

Comentarii (16)

  • Ar fi cazul sa plece repede, eventual la ferrari! Cred ca mai rezista maxim o cursa la mercedes!
    19 5
  • Bla,Bla,Bla pentru presa si fani.In echipa pentru unu!!!
    10 3
  • "Nico Rosberg a câştigat relativ uşor toate cele patru curse desfăşurate până acum în sezonul 2014" - o mica greseala pe aici
    10 3
  • Rosberg a fost clar dezavantajat anii trecuti fata de hamilton. anul acesta inca nu simt defavorizarea lui hamilton, dar oricum mercedes are interese de imagine cu ham si nu cu rosberg...
    13 16
  • Si apropo de favoritisme: Hamilton era sub cercetare pentru ca nu a respectat in Q1 revenirea pe traseu in curba a doua (parca) conform regulilor impuse, iar asta a fost decizie de pilot si nu problema tehnica.
    Am inteles ca a avut o defectiune tehnica pentru Q3, dar problema a ramas in suspans neamendata, desi s-a promis strictete la acea regula.
    10 13
  • Florin
    "si marmota invelea ciocolata"...
    La Mercedes politica e cât China. Ei nu recunosc ca au un pilot nr 1, doar ca anul asta l-au ales pe Rosberg. Anul trecut cand se băteau pt victorie doar Hamilton si Rosberg, cand castiga Ham, la sfarsit isi făceau cu ochiul si-si dădeau coate Lauda cu Wolff. Totul pare sa fi inceput cand s-au sicanat cei doi piloți si erau cat pe ce sa iasă amândoi din cursă. Atunci cred ca au ales sa-l sustina pe Hamilton. Si mai cred că la sfarsitul sezonului trecut s-a petrecut in culise o ruptură între Ham si echipa, poate datorită caracterului lui Hamilton, sau a pretențiilor sale financiare.
    14 5
  • Aiurea
    De cand ma uit la f1 parca nici un pilot din cadrul aceleeasi echipe nu a fost defavorizat in modul asta grosolan! Mai bine rosberg ar alerga cu o zi inainte singur si fia ar lasa deschisa lupta pentru locul 2 celorlalti bineinteles hamilton sa aibe problemele normale cursa de cursa ca altfel ar face ce face rosberg
    9 13
  • Off - topic .. Kvyat ar putea fi inlocuit de catre Verstappen la urmatoarea cursa..
    9 0
  • @ Jumbo1974ro- Hamilton a primt un al doilea avertisment pentru fapta descrisa ..La urmatorul va fi sanctionat cu o penalizare pe grila
    7 0
  • scamel
    oare mesajul din finalul cursei ca are probleme cu racirea sa fie numai o gluma pentru a-l tempera pe hamilton?
    10 2
  • Kvyat a fost inlocuit de Verstapen incepand cu urmatoarea cursa. Ce rapid e cuplul Marko/Horner!
    12 1
  • Mercedes s-a dovedeasca pe circuit ca nu favorizeaza pe nimeni.Numai naivii pot sa cada in plasa unor comunicate date doar sa inchida gura lumii si in plus ce incredere poti sa ai intr-un om ce si-a pus sotia pilot de teste.jumbo1974ro numara problemele tehnice si greselile de strategie din ultimii doi ani si ai sa vezi ca Hamilton nu a fost avantajat niciodata si a devenit campion pt. ca este net superior lui Rosberg.Oricum eu nu consider campion un pilot ce castiga in afara circuitului sau printr-un noroc chior asa ca pentru mine adevaratul campion va fi cel cel de pe 2 asa cum s-a intamplat si in 2012.

    Red Bull pentru prima data au reactionat corect asa cum trebuiau s-o faca si dupa Turcia 2010 si Malaysia 2013 dar atunci era vitelul caruia i se permitea orice.Deasemenea Mercedes trebuiau sa-l suspende pe Rosberg dupa cursa din Belgia 2014 dar s-au facut ca ploua...asta legat de egalitatea din echipa.

    Imi pare rau pt. Kvyat si sper sa mai aiba ocazia sa-si arate adevarata valoare in f1 dar ma bucur pentru Verstappen(cel mai talentat pilot din noul val).
    12 9
  • F1_Fan
    Stirea zilei... Kvyat... trimis la Toro Rosso...
    13 0
  • Hai cu stirea zilei: Kvyat la Torro Rosso, Verstappen la Red Bull.
    Fara suparare AM si luati-o ca un feedback constructiv, dar pe partea cu stirile din F1 va miscati greu de tot. Daca vreti sa va ocupati de altceva (stiri din industria auto si test-drives) mai bine scoateti sectiunea de tot.

    Spor
    12 1
  • pif666
    cand investesti sute de milioane de € pe an -mercedes anual baga 500 milioane- credeti-ma ca nimic nu este la intamplare.
    iar anul acesta neamtul doreste suprematie totala.
    masina germana+pilot german. numai ca in cazul de fata nico este jumatate neam si el se considera monegasc desi taso este la origini finlandez .
    la debut in f1 erea monegasc,acum o sucit-o si este neamt 100% zice el. cum drac o calcula asta ? in zecile de milioane ca salariu de la mercedes presupun.
    visul neamtilor oricum nu este complet. sau miscat prea lent mercedes si nu au avut nici curajul sa-l ia pe vitelul lor neam 100°%,si nici sa-i plateasca salariul colosal de 40 milionane pe sezon.
    au un nod in gat ca nu reusesc suprematia totala,ca sa il cinsteasca pe fuhrer ,dar mai au timp.

    cat despre rusnac,talentat,dar parca il revad pe grojean ani trecuti.
    acum alt om roman gr cei drept.
    primeste exact ce merita rusul. nu poti conduce in acest fel.
    ai lovit cursa trecuta pe vitel si cursa urmatoare tot pe el. ghinion curat.
    dar aroganta maxima de al lovi de 2 ori in 500ml nu o iarta nimeni.
    asta nu se mai numeste ghinion ci pur si simplu inconstienta maxima.
    iar in f1 nimeni nu accepta asa ceva. ferrari reprezinta o istorie,datorita ei este f1 si acum unde este.
    eu nu zic sa nu te lupti cu ferrari,dimpotriva,dar sa-i dai perversa pe la spate ...:))))
    speram sa avem parte de lupte stranse si mult spectacol
    8 7
  • Lui Kvyat i se spusese de cursa trecuta sa aiba grija! N-a avut.
    Pentru fiecare punct din F1 se platesc bani buni. Ferrari si RedBull nu au luat punctele asteptate din cauza lui Kvyat, care stia ca nu trebuie sa o mai comita. Probabil ca au fost presiuni la nivel de Arrivabene - Horner pentru a i se arata lui Kvyat cum sta treaba.
    Interesant ar fi ca Kvyat sa continue jocul de popice si la noua echipa.
    @AM: chiar nu merita aceasta stire un articol separat? 2 citate de pe twittercu parerile celor 2 asupra schimbului, o poza de pe net, 50 de cuvinte, cel putin 100 vizualizari suplimentare...
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru