Mercedes: "Kubica are prima șansă să concureze pentru Williams în 2018"

de Daniel Popescu
Marti, 28.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Mercedes anticipează că Robert Kubica va câștiga lupta pentru locul disponibil la Williams pentru sezonul următor, în dauna lui Pascal Wehrlein, pilot susținut de constructorul german.

Williams este în prezent cea mai puternică echipă dintre cele care nu și-a definitivat linia de piloți pentru sezonul 2018. Lance Stroll are locul asigurat datorită finanțării generoase acordate de tatăl său, în timp ce pentru al doilea loc lupta Robert Kubica și Pascal Wehrlein.

Ultimul dintre ei este susținut puternic de Mercedes, furnizorul de motoare al echipei britanice, însă directorul de motorsport Toto Wolff sugerează că Williams a făcut deja alegerea.

"Cred că s-a spus foarte clar că prioritatea celor de la Williams este Kubica. Există încă o mică posibilitate în cazul în care Kubica nu se va descurca bine, dar nimeni nu-i dorește să nu se descurce bine. De fapt, noi toți ne bucurăm pentru el", spune Wolff.

Singurele neclarități în privința lui Kubica au legătură cu aptitudinile sale de a pilota monopostul de Formula 1 în contextul accidentului suferit în raliuri în 2011, în urma căruia s-a accidentat grav la o mână. Pentru o evaluare corespunzătoare, Kubica a urcat în cockpit în sesiunea de teste de la Abu Dhabi care se desfășoară marți și miercuri, iar oficialii Williams speră să ia o decizie finală înainte de sărbătorile de iarnă.

"Nu este vorba că vrem să vedem ce timpi poate face în Abu Dhabi pe un circuit nereprezentativ, în timpul unei dimineți.

Vrem doar să bifăm toate căsuțele pe care le-am pregătit pentru el. Sper să avem o decizie până la Crăciun", spune Rob Smedley, șeful de inginerie al celor de la Williams.

Pe lângă Williams, nici Sauber nu a confirmat încă oficial numele celor doi piloți cu care va concura în sezonul 2018.

Via Reuters

Comentarii (21)

  • Un tip simpatic polonezul. Si un pilot ok,
    6 3
  • O avea prima sansa datorita experintei anterioare si datorita mediatizarii din ultima perioada dar timpii sai din prima sesiune de antrenamente sunt foarte slabi, -4 secunde fata de primul si -2 fata de Stroll. E adevarat ca este si prima data cand conduce monopostul din 2017 dar a facut totusi 100 de tururi, nu cred ca mai poate fi atat de rapid tinand cont ca mana fara muschi este utilizata partial.
    6 1
  • unu sau altu
    Pascal Wehrlein ar fi cel mai indicat, dupa umila mea parere, sa il "umileasca" pe rasfatatul Stroll.
    Ar fi cam ultimul tren care l-ar mai prinde, sa nu ramana pe dinafara, deoarece pe la Sauber (motor Ferrari) nu mai are loc (unde mai pui ca e si pilot Mercedes).
    In rest, depre Kubica numai de bine, dar subscriu la parerile colegilor de mai sus.
    4 0
  • Mai nou si Mercedes ameninta ca paraseste F1 daca se aplica noul regulament privind motoarele din F 1
    2 4
  • Alfa Romeo va fi sponsor principal pentru Sauber
    4 3
  • Santander paraseste Ferrari si F 1 pentru Champions League
    3 2
  • Cei de la Sauber confirma cooperarea cu cei de la Alfa Romeo, atat la nivelul motoarelor cat si la a altor subansamble.
    5 0
  • Popa, Sauber nu are cum sa confirme cooperarea la nivelul motoarelor deoarece vor fi utilizate motoare Ferrari.
    5 0
  • Se pare ca fanii Ferrari inca nu uita faptul ca i-am luat peste picior in timpul acestui sezon daca imi dau voturi negative si la stirile neutre referitoare la F 1 :)))) sunt de compatimit oricum :)))
    2 6
  • @Alex: Se poate dar Sauber au anuntat cooperarea cu Alfa, la nivelul motoarelor, evident rebranduite Alfa Romeo. Sau cel putin asa zic cei de la Sauber, poate stii tu mai multe ca ei?

    "https://www.sauberf1team.com/news/the-sauber-f1-team-enters-a-multi-year-partnership-agreement-with-alfa-romeo".
    2 1
  • De fapt motoarele vor fi tot Ferrari dar rebranduite alfa-romeo ..
    4 3
  • We are delighted to announce that we have reached a multi-year technical and commercial partnership agreement with Alfa Romeo. The Italian car manufacturer, which is part of Fiat Chrysler Automobiles (FCA), will be joining the Sauber F1 Team as Title Sponsor from 2018 onwards. By doing so, Alfa Romeo is returning to Formula One after more than 30 years of absence from the sport.
    The partnership, which includes a strategic, commercial and technological cooperation between Alfa Romeo and the Sauber F1 Team, will enable the exchange of engineering and technical know-how, and provide new opportunities for the two organizations within Formula One and beyond. From 2018, the team will be known as the Alfa Romeo Sauber F1 Team. The 2018 F1 car will bear the Alfa Romeo logo, and will be equipped with the 2018 Ferrari power units.
    1 3
  • @ZZZ: Exact asta am spus si eu, plus linkul tot asta spune. Ciudat dar n-am scris nicaieri ca motoarele o sa fie furnizate de Alfa Romeo, nu-i asa?
    3 0
  • ,,Cei de la Sauber confirma cooperarea cu cei de la Alfa Romeo, atat la nivelul motoarelor cat si la a altor subansamble'' ,,Se poate dar Sauber au anuntat cooperarea cu Alfa, la nivelul motoarelor, evident rebranduite Alfa Romeo''.Si eu am inteles din comentariile tale ca Sauber vor utiliza motoare alfa romeo..Cel putin in ultimul com n-ai precizat ,,motoare Ferrari rebranduite'' .Cred ca e greseala ta ,fara suparare
    0 4
  • @ZZZ: O sa fie motoare Ferrari inregistrate ca motoare Alfa Romeo, inginerii Alfa Romeo o sa faca mentenanta acestor motoare, tot aia este. Sunt motoare Alfa Romeo daca crezi ca-i inteles gresit. O sa aiba sigla Alfa Romeo, chiar daca sunt furnizate de Ferrari. Gata am rezolvat problema, sper ca nu mai esti confuz.
    4 1
  • @ Popa - Multumesc , dar tu ai lasat impresia ca esti confuz sau ai creat confuzie... Eu stiam de acum 3 zile ca Alfa Romeo o sa intre in F 1
    1 5
  • @ZZZ: Super, eu am spus ca Sauber va coopera cu Alfa Romeo dupa ce au anulat contractul cu Honda. Erai ofticat rau ca Sauber nu va coopera cu Honda... ti-a trecut nu?
    5 0
  • @ Popa --- Eu sunt ofticat ca Honda n-a ajutat echipa pe care o sustin (McLaren ) :))))) vai , da' ce mi-ai zis-o :))) Pe cuvant ca esti mai infantil Mircea_mclaren1984 :))
    0 4
  • esti mai infantil decat *
    0 3
  • Il mananca Kubica cu tot cu fulgi pe canadian. A fost cu o zecime mai rapid decat Stroll pe aceeasi compozitie de pneuri (hypersoft). Asta pe un monopost pe care nu il cunoaste si cu setarile lui Massa. Nu stim ce cantitate de combustibil au folosit dar nu cred ca il lasau pe Massa sa se retraga daca Kubica nu era cel putin la nivelul brazilianului.
    5 1
  • Orosache
    Ok, jumatate marketing, poveste frumoasa despre ambitie si succes. Dincolo de asta insa, back in the days Kubica era adesea cel mai rapid pilot de pe pista(desigur materialul nu ii permitea sa fie vizibila viteza)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru