Mercedes: "Ne-ar fi plăcut să luptăm cu Ferrari. Anul viitor Red Bull va fi în formă maximă"

de Daniel Popescu
Joi, 04.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Mercedes susţin că ar fi vrut să aibă parte de dueluri cu Ferrari pentru victorii în acest sezon şi anticipează că Red Bull va fi în formă maximă în campania din 2017.

Ferrari spera ca în acest sezon să obţină câteva victorii prin care să pune ocazional probleme celor de la Mercedes, însă Scuderia a fost departe de îndeplinirea obiectivului, iar în ultimele curse a ratat inclusiv prezenta pe podium.

Deşi acest lucru a garantat o dominaţie din partea celor de la Mercedes, directorul de motorsport Toto Wolff susţine că ar fi apreciat o confruntare cu Ferrari prin prisma spectacolului.

"Ferrari este un brand grozav şi ar fi fost frumos să luptăm cu ei pe circuit. Din diverse motive, în cele mai recente curse nu au fost capabili să obţină performanţe la nivelul lor, adică la nivelul la care se aşteaptă ei şi la nivelul la care ne aşteptăm şi noi. Pentru mine, lupta cu Ferrari ar fi grozavă pentru Formula 1 şi, chiar dacă sună un pic absurd, o aşteptăm cu nerăbdare. Sper să-şi găsească puterile din nou şi să luptăm pe circuit", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Ferrari a fost depăşită în clasamentul constructorilor şi de Red Bull Racing, care în ultimele curse a crescut semnificativ ritmul.
De altfel, Wolff anticipează că Red Bull va reprezenta o adevărată forţă în sezonul următor.

"Vor reveni în forţa de anul viitoare, poate chiar din a doua jumătate a sezonului, fără niciun dubiu. Este o situaţie destul de neobişnuită ca o echipă câştigă aproape fiecare cursă, iar noi am făcut asta de doi ani şi jumătate, dar nu va dura la nesfârşit", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • ii ia la misto..

    de ce nu le vand niste ponturi mai bine?
    13 1
  • declaratii cand sunt mult in frunte..... iar cand se apropie careva de ei, nu mai stiu unde si ce sa anunte sa mai taie din aripile concurentei....
    12 1
  • Sun fan Ferrari de foarte multi ani. Si urmaresc formula 1 de multi ani (15 cel putin). Dar trebuie sa recunosc ca Ferrari sunt sub asteptari. Imi pare rau pentru ei. Si situatia nu este doar de anul acesta sau trecut. De mai mult timp. Si nu vad ceva bun pentru viitor. Doar ei stiu care sunt problemele lor reale pe care sper sa le rezolve cat mai repede.
    11 0
  • Uitativa cel putin la gp2 sau motogp , sa vedeti competitie acolo nu ca aici de te i-a somnu. De cand a plecat Shumacher de la Ferrari, F1 nu mai este de alta data, numai interese .
    8 8
  • Nu am timp sa ma uit la GP2, dar cand reusesc sa vad o cursa, doua, imi place. Este spectacol mai mult, lupte mai interesante, depasiri mai multe. Poate si prin prisma aranjamentului pe grila de start. Formula 1 are pre multe restrictii, penalizari. Schimba regulamentul frecvent in disperarea de a aduce spectacol, dar care mai rau o strica. Nu are o directie buna nici formula 1.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru