Mercedes: "Noul regulament pentru comunicaţiile radio este neclar şi va produce controverse"

de Daniel Popescu
Vineri, 12.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a criticat decizia FIA de a interzice comunicaţiile radio cu privire la performanţele monopostului şi piloţilor, considerând că regulamentul este neclar şi va genera controverse.

Este o decizie complexă şi controversată care va necesita un efort major din partea echipelor pentru a înţelege cum să gestioneze situaţia.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
FIA a anunţat joi o schimbare majoră a regulamentului tehnic prin interzicerea comunicaţiilor radio între ingineri şi piloţi cu privire la performanţele monopostului sau a celui aflat în cockpit.

Decizia este menită să crească influenţa piloţilor asupra rezultatelor pe care le obţin în cursă, însă a stârnit nemulţumirea celor de la Mercedes, care anticipează numeroase controverse din cauza regulamentului neclar.

"Este o decizie complexă şi controversată care va necesita un efort major din partea echipelor pentru a înţelege cum să gestioneze situaţia. Directiva nu este încă foarte clară şi inevitabil vor exista controverse, aşa că avem nevoie de o clarificare suplimentară despre cât de mult vor fi afectate procedurile esenţiale de pe circuit, în special cele dinainte de startul cursei", a declarat Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport.

Pilotul ar trebui să fie pe cont propriu când intră în cockpit.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
În schimb, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră că decizia va fi pozitivă pentru Formula 1, întrucât va permite piloţilor să-şi demonstreze abilităţile.

"Pilotul ar trebui să fie pe cont propriu când intră în cockpit.

Trebuie să li se spună despre pitstopuri şi siguranţă, dar nu şi să li se spună unde sunt ceilalţi cu o zecime sau două mai rapizi sau ce treapta de viteze să aleagă. Asta nu are niciun sens. Este timpul ca piloţii să piloteze", a declarat britanicul.

Declaraţiile lui Wolff şi Horner fac referire indirectă la situaţiile în care au fost implicaţi Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. Implicaţi în lupta pentru titlu, cei doi piloţi Mercedes erau informaţi cu regularitate despre performanţele fiecăruia. Începând de la Marele Premiu al statului Singaspore, aceştia nu vor mai putea primi informaţii nici codificat, potrivit primelor detalii oferite de FIA cu privire la modul în care se va aplica regulamentul.

Via SkySports, GMM

Comentarii (1)

  • panica
    sa vedem acum fiabilitatea MERCEDES :))) si McLADA :)))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru