Mercedes nu oferă îmbunatăţirile la motor pentru Williams, Lotus şi Force India

de Daniel Popescu
Joi, 08.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams, Lotus şi Force India nu vor primi update-ul realizat de Mercedes la motor, element care ar putea afecta performanţele acestora în ultimele curse ale sezonului.

Esential 7 jetoane a folosit Mercedes pentru imbunatatirea motorului
Mercedes a introdus în Marele Premiu al Italiei un update la motor prin care a utilizat toate cele şapte jetoane pe care le avea la dispoziţie pentru dezvoltarea acestuia în timpul sezonului.

Constructorul german a anunţat însă că noul motor nu va fi furnizat şi partenerilor de la Williams, Lotus şi Force India. Practic, cele trei echipe vor fi nevoite să aştepte sezonul 2016 pentru a primi următorul update la unitatea de propulsie. Update-ul Mercedes vizează în principal fiabilitatea şi testarea unui nou tip de carburant furnizat de Petronas.

În urma acestei decizii, Williams va avea mai puţine şanse să lupte de la egal la egal cu Ferrari, însă Valtteri Bottas este convins că Mercedes a avut un motiv bun pentru această strategie.

Trebuie să existe un motiv. Nu ştiu dacă este vorba despre fiabilitate sau altceva, dar am încredere în ei.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
"Sunt sigur că există o raţiune pentru care partenerii nu primesc aceste motoare, pentru că în mod cert Mercedes ar considera că acestea sunt cele mai bune şi ar fi mai bune pentru a lupta cu Ferrari, ceea ce i-ar ajuta şi pe ei.
Am încredere că se gândesc că este cel mai bine pentru noi. Trebuie să existe un motiv. Nu ştiu dacă este vorba despre fiabilitate sau altceva, dar am încredere în ei"
, a declarat pilotul Williams.

Toţi piloţii care folosesc motoare Mercedes vor avea pe monoposturi cea de-a patra şi ultima unitate de propulsie a sezonului, cu două excepţii: Nico Rosberg şi Nico Hulkenberg (Force India) folosesc deja a patra unitate.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (5)

  • Nu dau astia nimic din casa :)).
    11 1
  • Daca esti client si platesti gras de tot nu inteleg de ce nu beneficiezi. Incorect... Nu esti acolo doar sa acoperi pierderile Mercedes, ci esti acolo sa concurezi de la egal la egal..... cica....
    Ok, nu ai timp sa fabrici dintr-o data pentru toti, primii pilotii tai, dar apoi dupa 1-2 curse ar trebui ca si restul sa primeasca.
    8 2
  • Daca vrei campionate trebuie sa sa ai uzina in spate , daca nu stai in pluton , este simplu , echipele de client vor fi in spate cu ceva zecimi intoteauna , in ziua de astazi pilotul face diferenta f putin , pacat ,,,F1 pierde din farmec pe zi ce trece ...
    2 0
  • @jumbo - Ddepinde foarte mult de cotnractul semnat. Uitate la Sauber care primeste de la Ferrari orice upgrade cu 6 luni intarziere conform contractului.
    In plus mai este problema celor care au folosit deja componente din al 4-lea motor. Cu ei ce faci? Nu cred ca ar fi dispsi sa palteasca in plus si sa ia si o penalizare
    3 0
  • Adevarat gentelman Bottas, nu mierloit ca ricciardo care se vaita ca nu se asteapta la imbunatatiri si bla bla bla, cu o masina de pluton ricci-picci e un varzau ambulant! Vallteri este informat ca williams nu va primi noile imbunatari si contrar acest lucru il determina si mai mult in cariera sa de pilot sa incerce performanta!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru