Mercedes: "Nu suntem sub presiune să-l aducem pe Alonso la echipă"

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff susţine că Mercedes nu este sub presiune să-l aducă pe Fernando Alonso la echipă, în ciuda sugestiilor venite din partea CEO-ului Dieter Zetsche.

Esential 2015 este anul in care expira contractul lui Lewis Hamilton cu Mercedes
Presa internaţională a relatat recent că Fernando Alonso este una dintre principalele opţiuni ale celor de la Mercedes pentru sezonul 2016 în cazul în care negocierile cu Lewis Hamilton pentru prelungirea acordului nu vor avea rezultat.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care spaniolul este reticent să semneze un acord multianual cu McLaren, care l-ar împiedica să plece la echipa germană. Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport, afirmă însă că nu este sub presiune să-l aducă pe Alonso, chiar dacă CEO Dieter Zetsche a sugerat că l-ar dori pe dublul campion mondial.

"Nu există o astfel de presiune. Unul dintre motivele pentru care am progresat este că avem un spirijin puternic din spate (n.r - din partea constructorului Mercedes), dar care ne lasă să luăm deciziile pe care le consideram potrivite. Putem apela la opiniile lor când credem că este important şi ei sunt conştienţi de deciziile pe care le luăm, dar nu există nicio presiune", a declarat el.

Vrem să continuăm cu actuala linie de piloţi pentru că aceşti băieţi fac parte din succesul echipei, se cunosc foarte bine şi se respectă.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Pe de altă parte, Wolff a exclus încă o dată varianta de a renunţa la unul dintre piloţi încă de la finalul acestui an.
Austriacul crede că, într-o astfel de situaţie, există pericolul ca Mercedes să nu fie capabilă să continue evoluţiile bune din ultima perioadă.

"Avem contracte cu ambii piloţi pentru 2015. Vrem să continuăm cu actuala linie de piloţi pentru că aceşti băieţi fac parte din succesul echipei, se cunosc foarte bine şi se respectă. Cred că dacă aducem pe altcineva în această luptă ar putea fi în detrimentul performantelor echipei. Prioritatea noastră este să continuăm cu Hamilton şi Rosberg şi după 2015", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (13)

  • nemtii nu sunt prosti ca italienii , nu-l iau pe gonflat chiar daca vine cu o tona de bani ...
    13 28
  • Ferrari
    @... evident ca tu esti cel mai mare si mai grozav din parcarea goala! O fi el gomflat dar tu evident ca esti doar un vierme, o bucata de cauciuc abandonat pi pista are valoare mai mare decat tin!
    17 11
  • fasole cu carnati
    @...
    ii dau mare dreptate lui @Ferrari ;)
    14 9
  • @trei puncte,,,,,,fi ma dreacu mai realist , chiar daca nu il inghiti pe alonso , din nefericire pt tine este cel mai bun deocamdata pilot de pe grila si asta ce spun specialisti F1 nu eu , tu si alti de pe aici fortzaaa rosaaa
    18 16
  • nu va mai saturati odata sa fiti .... Care bah cel mai bun de pr grila? Nu va e clar ca Hamilton e cel mai bun? L-a mototolit pe gonflatul vostru ca debutant. Nu va mai uitati doar la ce vreti voi, nu e doar nr de puncte, mai e si un clasament, mai sunt si calificarile ...
    18 17
  • specialistii F1 spun ca gonflatul nu are loc nici la Mercedes nici la Ferrari
    16 14
  • mobius
    Simplul fapt ca Toto Wollf discuta despre asta spune ca Alonso este luat in considerare la Mercedes si inca la modul serios. Ar mai fi ceva, Alonso ar fi semnat de mult cu McLaren (care este o varianta foarte buna) daca nu ar fi avut si o alta varianta mai buna (ma refer desigur la ceva suficient de sigur). In privinta banilor pe care ii duce cu el, se pare ca pleaca avand ca supurt doar cu valoarea sa iar banca va avea in sfarsit un sofer.
    6 9
  • lasa bre luarea in considerare, ca te ia in considerare si cand iti da cu flit

    astia de la mercedes tot incearca sa lamureasca lumea ca au acei doi piloti de care au nevoie dar poate alonsistul sa inteleaga atunci cand i se spune clar si raspicat? Nu dom'le, musai nu poate mercedes sa traiasca fara alonso
    9 13
  • .......
    La Ferrari pentru ce sa ramana? Ce echipa mai e si Ferrari cand termina in urma lui Williams! Doar Vettel se mai duce acolo ca primeste un salariu gras. Mai bine bani si faima rosie decat ciuca bataii la Redbull. Alonso vrea o masina cu care sa se poate bate la titlu. Si se va bate pentru Mclaren. Plasticul cu 4 titluri primite cadou de la Newey o sa-l vada pe dracu' gol la Ferrari. Pe Alonso il vor multi la Mercedes. Si e nu e vorba de oricine. Da inca li se bat cocosii si orice declaratie poate influenta. @. fraiere, banca cu banii ramane cu Vetel al tau :))))))-Alonso oriunde merge nu se duce cu banii, se duce sa ia bani. Da esti prea vexat sa pricepi.
    9 7
  • dati cu rosu! ce altceva sa faceti si voi :)))
    7 10
  • mimishor
    adica acum culege Alonso roadele .... de semanat a semanat in 2007 cand si-a turnat echipa de ciuda ca il bate Hamilton. Acum:

    "Cred că dacă aducem pe altcineva în această luptă ar putea fi în detrimentul performantelor echipei"

    hahahahah
    12 10
  • @mimishor
    tot raul spre bine .... adica ara mai rau sa fie primit la mercedes dar sa fie iar mototolit de hamilton

    si daca nu fugea de la mclaren cum a facut-o ca e sabotat & shit il batea rau ham in 2008 si pana acum se si retragea

    deci STIE Alonso ce stie ... cand ia decizii
    13 14
  • Sa vina la mercedes,sa il bata hamilton din nou,daca pleaca hamilton oricum il bate rosberg,alonso e prea slab ca pilot si nu a demonstrat decat ca este un simplu plutonist si cu ce echipa cu...ferrari. asta e alonso, un plutonist din pacate care a distrus doi piloti net superiori lui, raikkonen si massa. La anul plutonistul e pe liber, poate ii baga kimi o pila prin wrc.
    19 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru