Mercedes: "Rivalii vor să dezvolte motoarele în timpul sezonului pentru a ne întrerupe dominaţia"

de Daniel Popescu
Vineri, 17.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susţine că echipele rivale fac presiuni pentru posibilitatea de a dezvolta motoarele în timpul sezonului pentru a întrerupe cât mai repede dominaţia germană în Formula 1.

Abia am câştigat un titlu şi ne confruntăm cu mai multe tsunami-uri care ne lovesc din toate părţile pentru restabilirea ordinii.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Mercedes a cucerit matematic titlul constructorilor în acest sezon după Marele Premiu al Rusiei, însă producătorul german se află în centrul unei controverse majore în privinţa regulamentului tehnic.

Ferrari, Renault şi Honda sprijină o schimbare prin care dezvoltarea motoarelor să fie permisă în timpul sezonului, însă Mercedes a blocat propunerea, astfel că nu poate fi aplicată de anul viitor, ci abia din 2016. Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, susţine că schimbarea regulamentului are drept unic scop întreruperea dominaţiei germane în Formula 1.

"Abia am câştigat un titlu şi ne confruntăm cu mai multe tsunami-uri care ne lovesc din toate părţile pentru restabilirea ordinii. Probabil că acesta este preţul pe care trebuie să-l plătim pentru că am câştigat.

Am văzut acelaşi lucru în trecut cu Red Bull, care s-a transformat dintr-o mică echipă cool văzută diferit. Toată lumea se aliază împotriva noastră. Dar vrem să fim corecţi şi să respectăm regulamentul. Există o procedură şi nu vrem să facem altceva", a declarat austriacul.

În acest context, Wolff anticipează că Mercedes va continua să domine Formula 1 şi în sezonul următor, deşi admite că, la fel ca în cazul celor de la Red Bull, va veni o vreme când acest lucru nu se va întâmpla.

"Avem oameni grozavi, resursele potrivite şi doi piloţi grozavi. Acestea sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a fi în top. Dar în acelaşi timp trebuie să fim realişti şi în privinţa lucrurilor pe care le aşteptăm de la anii următori şi acesta este următorul obiectiv pentru a continua aşa cum am făcut. Lucrurile se termină la un moment dat, dar sperăm să fim departe de asta", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (23)

  • Evident si logic ca se vrea dezvoltarea motoarelor in timpul sezonului. E si normal sa fie asa, e o competitie si e nevoie de competitie, cam asa functioneaza lucrurile in sport. Nu poti sa faci intr-un an un lucru bun si sa primesti merite timp de 4 - 5 ani. Vreti sa castigati an de an, luptati pentru asta an de an.
    36 5
  • Si eu sunt pentru ! Nu uitati superba ERA veche F1 cand dezvoltarea de orice fel era permisa oricand ! Pentru ca asta e F1 - curse la cel mai inalt nivel - mie mi se pare mizerabila treaba cu limita de buget ... lasa-i sa plateasca si 1 MLD daca atata vor , dar sustine-i si pe ai mai mici cu cote mai mari din profit sa reziste acolo
    26 6
  • mercedes
    Bravo mercedes, echipa fantastica, nu lasa rablele rosii sa stea la mai putin de o secunda o secunda pe tur in spatele vostru. FORZZA HAMILTON!
    15 36
  • Calca frana austria.............
    12 1
  • Pai normal ca ceilalti vor sa intrerupa dominatia! Mercedes ce a facut anii anteriori, cand a avut parte de teste ilegale de cauciucuri si de atacuri pe Redbull la judecata FIA?
    Este de laudat masina care au construit-o pentru anul acesta. Sincer toata admiratia. Dar! Sa ingheti o asemenea stare pe mai multi ani ca sa multumesti Mercedes ca si constructor... nu mi se pare ok. Trebuie lasata dezvoltarea libera si efectul de concurenta sa isi faca efectul. Este destul de nasol ca RBR, Ferrari Mclaren si Mercedes sa fie redusi la nivelul de dezvoltare al bugetului Caterham care nu are bani de bujie de schimb... Vrem cupa Dacia 1300 de serie?
    21 3
  • Acuma sa lasam deoparte chestile de genul "sunt fan Mercedes si sper sa nu ii lase si pe ceilalti sa isi dezvolte motoarele", daca si la anul in mare vor fi aceleasi sunete la motoare si diferenta asa mare intre masini va fi o problema cred ca multi vor adormi in timp ce se uita sau vor inchide televizoarele. Anul asta intradevar au dominat clar puteau pleca cred de pe ultimile locuri si terminau sigur pe locurile 1-3. Asa ca ar trebui sa fie toti deacord cu dezvoltarea motoarelor in timpul sezonului si Mercedes ar trebui sa fie deacord pt ca nimeni nu le interzice sa dezvolte, toti vor avea sanse eagale la o masina cat mai buna!!!
    12 0
  • ctlnmihai
    E interesant că echipele care au dominat F1 în ultimii ani mereu s-au opus când a fost vorba de vreo schimbare care ar fi putut să le afecteze performanțele ..Și vorbesc aici de RBR și Mercedes...
    10 2
  • Nu pot sa lase "la liber" dezvoltarea motoarelor in sezon pentru ca atunci echipele client sucomba. Lotus, Williams, Sauber, Force India, sa nu mai vb de cele de subsol al clasamentului nu vor indeplini nici criteriile de a se inscrie in cursa. Nu cred c-ar fi interesant sa vedem doar 8 masini in cursa. Sunt doar cateva echipe cu bugete foarte mari, majoritatea au bugete extrem de reduse. Pilotii tineri precum Bottas sau Hulkenberg, Bianchi, n-ar mai avea nicio sansa sa-si arate calitatile. Din pacate tehnologiile in F1 se inmultesc in progresie si sunt extrem de scumpe. Vrei spectacol, in 2015 ai nevoie de tehnologie. Vrei tehnologie e nevoie de foarte multi bani.
    6 3
  • ctlnmihai
    @ Dinu Fanii Mercedes sunt la fel ca Fanii RBR ...La primul sezon mai prost nu-i vom mai vedea pe aici
    10 6
  • Ferrari
    Oare ce vor face cei de la Mercedes daca motorul Honda o sa aiba performante superioare sau cel putin egale? Faptul ca sunt ma slabe, mai gurmande pot fi zvonuri lansate chiar de ei pentru intoxicarea opiniei publice......
    16 1
  • ctlnmihai
    @Ferrari - Vor spune că Honda le-ar fi copiat motorul :)))) :))
    9 5
  • Alo Alo... nu e frumos. Pana acum cateva luni voiau si Merc-ul dezvoltarea de motoare... acum s-au sucit si mai si dau in altii.
    Usor cu declaratiile ca se fac mai antipatici cu astfel de lucruri
    10 0
  • @ctlnmihai - Sunt fan Mercedes de cand a venit Schumacher la ei. De 2 ani au inceput sa aibe sanse reale la titlu, au castigat campionatul anul asta dar te asigur ca daca nu voi mai simpatiza cu ei nu va fi din cauza rezultatelor ci din cauza declaratiilor din articolul in cauza sau a jocurilor de culise (de ex. testul facut anul trecut cu Pirelli). Asa ca mai usor cu generalizarile.
    6 2
  • Formula 1 ar trebui sa fie varf de lance ar motorsportului, normal ca dezvoltarea ar trebui sa fie lasata libera si in timpul sezonului. Cel putin asa cred eu. Mercedes vrea si faima si cu bani minimi investiti.
    4 2
  • ctlnmihai
    @ Wicked - ok,, Tu vei fi excepția de la regula asta :)))
    2 5
  • Mercedes are tot dreptul sa se opuna schimbarii regulamentului doar pentru ca Renault si Ferrari, in aceleasi conditii ca si Mercedes, nu au fost in stare sa dezvolte un sistem de propulsie la fel de bun.

    Trebuie sa tineti cont ca aici nu este vorba de ceva ce vrea Mercedes sa se modifice, este vorba de niste reguli pe care toti le-au acceptat initial.

    Este ca si cum s-ar vota schimbarea specificatiilor masinilor dupa ce toti si-au terminat de construit masinile doar pentru ca unele echipe au depasit anumite specificatii, si ar pierde mult din performante daca ar aduce modificari necesare omologarii masinii lor.
    5 4
  • @ctlnmihai - generalizarea e de prost gust si lipsita de credibilitate. Tu o faci asa, la misto.

    @noname00 - Ai mare dreptate cand zici ca toti au fost de acord cu regulile in vigoare, problema e ca aceasta regula e aproape la fel de proasta ca si cea a punctelor duble in ultima cursa de campionat.
    S-a facut o schimbare, au impus alt gen de motoare, s-a urmarit cresterea spectaculozitatii prin oprirea dominatiei Red Bull si au bagat regula asta care a adus dominatia Mercedes.
    10 4
  • mercedes
    Nu-i mai egaleaza nimeni, forzza mercedes, forzza hamilton, ne uitam in jos si se vede o prapastie imensa pana la locul 2, rablele rosii ...la remat.
    8 8
  • Ha,ha,ha...
    Mare parte din vina o au si echipele ca au fost de acord cu inghetarea dezvoltarii motoarelor pana in 2016!!!Trebuia sa se gandeasca de 2 ori,dar fiecare echipa a sperat ca va da lovitura,a dat-o Mercedes,dar din pacate diferenta este prea mare,fata de anii trecuti s-a schimbat doar numele echipei castigatoare,plictiseala e cam aceeasi(chiar am atipit la ultima cursa,serios)...mai sunt mici exceptii cand se "lupta" primii doi!

    Cu asemenea schimbari nu trebuia sa inghete dezvoltarea,oricum se cheltuiesc multi bani cu incercarea de a recupera performanta atat cat permite regulamentul,asta cu bugetul e praf in ochi,parerea mea!Cel mai probabil e vremea ca Mercedes sa recupereze banii investiti in F1,asa cum a fost si povestea RBR!
    Singura exceptie a fost BrownGP,daca va aduceti aminte nu i-au lasat mai mult de un an sa castige,cred ca a fost un "accident" de performanta si au incurcat planurile lui Bernie&CO !!! ;)
    4 0
  • @WickedSick - sunt de acord ca ar trebui dezvoltate motoarele si in timpul sezonului, mai ales ca primul sezon V6 turbo este mai mult sezon de testare. Dar si Renault sau Ferrari ar face la fel daca ar fi in situatia Mercedes.
    5 1
  • ctlnmihai
    @ Wicked sick .. Exact .. Uite pentru că acum ți-am citit primul comentariu postat aici îmi cer scuze :)
    2 3
  • bernie
    Vina le apartine in egala masura tuturor sefilor de echipe si motoristilor..Degeaba se lamenteaza si le sar in cap celor de la Mercedes...Cine dracu i-a pus sa bage in regulament clauza asta cu inghetarea motoarelor in timpul sezonului???Pai ce aia de la Mercedes sunt prosti sa cedeze presiunilor cand domina atat de copios F1..Mai ales ca nu au nici o garantie ca vor mai fi cei mai buni daca dau liber la dezvolarea motoarelor in timpul sezonului..Cine crede asta se insala amarnic.Este adevarat ca la fel ca in era Ferrari si RBR nu mai avem spectacol ptr ca o echipa ucide concurenta.. Dar repet inca o data...Vina este a tuturor in egala masura...Ptr Ferrari chiar mai mare ptr ca daca Renault si Mercedes aveau experienta in motoarele turbo cei de la Ferrari erau simpli amatori in privinta asta...Cred ca nici interventia fia nu-i va putea obliga pe nemti sa dea liber la dezvoltare daca ei nu vor dori acest lucru...
    1 0
  • We are catching Mercedes...
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru