Mercedes: "Rosberg trebuie să-şi îmbunătăţească rezultatele în calificări"

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că este esenţial ca Nico Rosberg să obţină pole position-uri pentru a avea şanse reale la cucerirea titlului mondial în lupta cu Lewis Hamilton.

Esential 10 pole position-uri a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2015
1 este numarul curselor in care Nico Rosberg a plecat din pole position
28 este avansul lui Lewis Hamilton in clasamentul general in fata lui Nico Rosberg
Lewis Hamilton a impresionat în acest sezon prin performanţele obţinute în calificări, întrucât şi-a trecut în palmares 10 pole position-uri în primele 11 Mari Premii ale sezonului.

În schimb, coechipierul său Nico Rosberg a plecat de pe prima poziţie a grilei de start doar în Marele Premiu al Spaniei din luna mai. În opinia lui Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, Rosberg are nevoie de performanţe semnificativ mai bune în calificări pentru a putea emite pretenţii la victorii.

"Trebuie să facă treaba pe jumătate în calificări, iar asta este crucial pentru a trece linia de start la conducere.

Anul trecut am avut o discuţie că Rosberg avea rezultate mai bune în calificări (12-7), dar Hamilton câştiga puncte. Rezultatele lui Hamilton din acest an sunt impresionante, este capabil să aibă performanţe când contează şi asta o arată şi recordul său de 10-1", a declarat austriacul.

Pe de altă parte, Wolff este convins că Rosberg este capabil să lupte cu Hamilton pentru titlul mondial şi să recupereze diferenţa de 28 de puncte care îi separă în prezent.

"Este un pic cam dur (n.r - să spui că Rosberg nu poate reveni în luptă). Nu văd lucrurile în acest mod. Am văzut weekenduri foarte bune în care cei doi sunt despărţiţi de fracţiuni de secundă, de miimi de secundă. Dacă ai acelaşi monopost şi aceleaşi resurse este dificil să obţii un avantaj şi aceasta este situaţia în care se regăseşte Rosberg astăzi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • MDA........
    6 1
  • Adevarul este ca pare cam ciudat sa spui ca este mai slab , ca este mai lent ,, cu un clipit de ochi ,,,, dar in f1 se pare ca este f mult , dif intre cistig si pierdere
    7 0
  • Rosberg e rapid, insa Hamilton e mai agresiv si risca mai mult.
    Rosberg e prea conservator. Nu va castiga nimic in felul asta.

    Tin cu el dintre Hamilton si el, dar din pacate Rosberg trebuie sa isi ia inima in dinti si sa forteze tot, nu sa mai fie genul de persoana conservatoare. Nu are rostul si nu are ce sa mai piarda. Deja 28 de puncte sunt cam multe in conditiile in care Hamilton are sanse foarte mari sa puncteze de fiecare data. Daca vrea sa ia titlul de la Hamilton, trebuie sa mearga la limita.
    10 3
  • @Jugarugabi: total de acord cu tine
    Totusi am o mica teorie a conspiratiei... parca monopostul lui Rosberg nu este identic cu cel al lui Hamilton, privind performantele de exemplu cand sunt amandoi in pluton. S-a intamplat de cateva ori anul acesta. Nu contest ca Ham este mai agresiv, dar ca sa poti fi agresiv, trebuie sa ai o diferenta fata de cel din fata ta. Vezi de ex duelul Rosberg - Riccardo - Vettel, unde parca suprematia Mercedes nu exista deloc.
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru