Mercedes se apără după debutul modest de sezon: "Ferrari și Red Bull au avut de asemenea probleme cu pneurile"

de Daniel Popescu
Joi, 19.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes explică debutul modest de sezon prin comportamentul diferit al pneurilor în funcție de temperatură, însă afirmă că și rivalii de la Ferrari și Red Bull s-au confruntat în trecut cu probleme similare.

Mercedes este lider în clasamentul constructorilor după primele 3 curse, cu un singur punct avans în fața rivalilor de la Ferrari, însă nu a obținut nicio victorie în acest sezon.

Una dintre explicații este oferită de James Vowles, șeful strategiei pentru echipa germană, care afirmă că Mercedes se confruntă cu probleme din cauza pneurilor. În același timp, el afirmă însă că probleme similare au întâmpinat în trecut și Ferrari și Red Bull.

"În acest an, pneurile au un impact. Dar există și un al doilea aspect, și anume că avem trei echipe, Mercedes, Ferrari și Red Bull, care sunt capapbile de niveluri diferite de performanță în funcție de pneu și de circuit", a declarat el.

În opinia sa, problemele apar din cauza comportamentului diferit al pneurilor din acest sezon, care variază puternic în funcție de temperatura înregistrată la nivelul pistei.

"Pneurile crează monoposturi cu niveluri diferite de performanță în funcție de temperatura circuitului și de condiții, dar și de compozițiile de pneuri utilizate.

Dacă bâte sau nu vântul, dar este frig sau cald, putem vedea diferențe de până la o secundă din cauza factorilor de mediu. Se pare că Ferrari sunt mai rapizi de cât noi în condiții de frig și de căldură", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Daca Ferrari sunt mai rapizi in conditii de frig si caldura, atunci cand e Mercedes mai rapida, pe vreme temperat continentala?
    26 1
  • what? dar ei cand sunt mai rapizi atunci, in conditii de spatiu intergalactic?
    16 1
  • Temperatura ideala pentru Mercedes este intre 20 si 30 grade Celsius.
    8 2
  • Ce mai parodie !!! Declaratia arata paroxismul la care sa ajuns tocmai prin nevinovatia "explicatiei". Adicatelea "steluta lor nu poate sta-n fruncea bidiviului" decat daca e clima propice, din cauza potcoavelor.
    5 1
  • Explicatie tipica Mercedes de 2 lei, cu dedicatie pentru fanii lui Max-Damage cretinul.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru