Mercedes şi Ferrari, fără rivali în antrenamentele din Spania

de Daniel Popescu
Vineri, 13.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dominat prima sesiune de antrenamente din Spania, când a fost singura echipă care a utilizat pneuri soft, însă Mercedes şi-a demonstrat imediat valoarea în a doua sesiune.

Marele Premiu al Spaniei evidenţiază încă o dată superioritatea celor de la Mercedes şi Ferrari în fruntea plutonului. În prima sesiune de antrenamente libere, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:23.951, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen a ocupat locul doi.

Performanţa Scuderiei a fost însă una de conjuctură, întrucât a fost singura echipă care a utilizat pneuri soft. La fel ca restul echipelor, Mercedes a utilizat preponderent pneuri medium, iar Nico Rosberg şi Lewis Hamilton au ocupat locurile 3 şi 4. Red Bull Racing şi-a trecut în cont următoarele poziţii prin Daniel Ricciardo şi Max Verstappen, aflat la debutul pentru noua sa echipă, ambii mai lenţi cu circa 1.5 secunde faţă de Vettel.

Urmareste Automarket
Situaţia s-a limpezit uşor în a doua sesiune, când şi restul echipelor au folosit cauciucuri soft.
De data aceasta, cel mai rapid a fost Rosberg, cu 1:23.922, însă coechipierul său Hamilton a plătit tributului unui tur rapid modest şi traficului de pe traseu pentru a termina doar pe locul 3, la şapte zecimi în spate.
Raikkonen a profitat de situaţie şi s-a intercalat pe locul doi, cu Vettel pe locul 4.

Calificările pentru Marele Premiu al Spaniei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, în timp ce cursa este programată duminică la aceeaşi oră.

Spania - Rezultate Antrenamente 1:

Spania - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (11)

  • GrosJan
    Deci pana acum Maxye e in parametri, un bun pilot de F1 dar nu da cu restul de pamant.
    7 3
  • stai ca este la inceput, totusi din prima este egalulul lui Ricci..eu unul cred ca este destul de bun desi am ras de el ca a distrus un monopost de f1 la o campanie de marketing.
    1 0
  • eheee, daca s-ar mentine pace-ul asta... Vettle 1.23.951 pe soft si Roberg 1.23.922 desi cred ca Mercedes nu si-a aratat coltii inca.
    1 0
  • Nu are o masina gen Mercedes. Ar fi stat astfel
    0 0
  • mclaren se apropie..
    hai kimi!
    7 3
  • daniel
    Wow
    McLaren pe 7 si 12?
    Bun asa!
    6 3
  • Ctlnmihai
    McLaren se vor bate la pole maine, desi in cursa nu cred ca vor intra in puncte. Toate echipele stiu pista asta, din pacate.
    4 8
  • E hai fi serios!:)) Nici chiar asa!
    1 0
  • Mclaren F1
    Mclaren nu cred ca vor intra in Q3 dar puncte vor lua, asta daca nu au probleme de fiabilitate. Alonso are cele mai bune starturi din F1. Pole-ul merge la Mercedes, la fel si victoria de maine.
    9 9
  • alonso nu are cele mai bune starturi, ferrari le are si le avea si cand era alonso la ei, iar asta tine de un anumit sistem de start al masinii.
    0 0
  • Are masina Ferrari anul asta...au ajuns sa-i bata si Red Bull
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru