Mercedes speră ca defecţiunile tehnice să nu afecteze lupta pentru titlu dintre Hamilton şi Rosberg

de Daniel Popescu
Marti, 23.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes speră să remedieze toate problemele de fiabilitate pentru a evita situaţia neplăcută în care unul dintre piloţii echipei devine campion din cauza defecţiunilor suferite de celălalt pilot.

Esential 2 este numarul abandonurilor tehnice suferite de Lewis Hamilton in sezonul 2014
2 este numarul curselor in care Nico Rosberg a abandonat din motive de fiabilitate
3 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in clasamentul general in fata lui Nico Rosberg
Lewis Hamilton a preluat duminică conducerea clasamentului general cu un avans de trei puncte după ce Nico Rosberg a fost nevoit să abandoneze în Marele Premiu al statului Singapore din cauza unor defecţiuni tehnice.

Situaţia i-a nemulţumit profund pe cei de la Mercedes, iar directorul de motorsport Toto Wolff consideră că este "inacceptabil" ca echipa să întâmpine astfel de probleme.

"Este incredibil că avem în continuare astfel de probleme. Cred că trebuie să îmbunătăţim întregul grup până când nu mai suferim astfel de abandonuri. Sigur că este inacceptabil pentru noi, am avut patru până acum.

Dacă aş putea aş face orice pentru a nu mai avea abandonuri. Mi-ar rupe braţul din nou pentru a întrerupe problemele de fiabilitate! Trebuie pur şi simplu să rezolvăm problemele", a declarat austriacul pentru postul de televiziune SkySports.

În plus, Wolff speră ca Mercedes să evite o situaţie neplăcută în care defecţiunile de fiabilitate să influenţeze lupta pentru titlul mondial dintre Hamilton şi Rosberg.

"Asta nu ar fi deloc satisfăcător. Nu vrem să avem o situaţie în care campionatul să fie decis pentru că unul dintre monoposturi l-a lăsat baltă pe pilot. Aşa că trebuie să ne concentrăm, să lăsăm capetele jos şi să identificăm ce trebuie să facem pentru a preveni problemele de fiabilitate", a adăugat el.

Rosberg a abandonat din motive tehnice în Marea Britanie şi Singapore, în timp ce Hamilton s-a retras prematur din cursele din Australia şi Canada. În plus, britanicul a abandonat şi în Belgia după un acroşaj cu Rosberg

Mercedes trebuie să evite şi situaţia în care Daniel Ricciardo poate deveni o ameninţare reală în lupta pentru titlul mondial, în contextul în care pilotul Red Bull Racing este la numai 60 de puncte în spatele liderului cu maxim 150 disponibile.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Mercedes spera cam tarziu cand numai poate repara nimic, raportul de echilibru sportiv intre cei doi piloti a fost disproportionat inca din prima cursa cand hamilton a abandonat din cauza banalei bujii. Vorbarie multa la echipa asta.
    15 2
  • ildottore
    cred ca la articolul asta era mai bun proverbul: cand doi se bat al treilea castiga :))
    10 0
  • Mai lasati-l pe Hamilton in pace...sufera ca este favorizat Rosberg. Exact el vorbeste...ca era pupat in fund de toti in mass-media...ieseau bani la greu atunci ca era primul de culoae din F1 a mai iesit si campion mondial, la fix, banii curgeau pentru toti, nu? Acum la Nercedes e defavorizat. Sa nu exageram. El a avut gura mai mare decat Rosberg, asta este tot "dezavantajul".
    Le-a tras o teapa la englezii lui de la McLaren........
    9 9
  • @EU hamilton are gura mare si mult, mult talent astae adevarul gol golut.
    13 4
  • bobitza
    Mai spun o data:echipa Mercedes ii mai datoreaza o cursa lui Hamilton.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru