Mercedes testează evacuarea în formă de pâlnie pentru îmbunătăţirea sunetului motorului

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes testează la Barcelona un nou sistem de evacuare în formă de pâlnie care teoretic ar trebui să îmbunătăţească sunetul motorului.

Ar putea exista potenţialul de a face mici ajustări prin care motoarele să fie un pic mai zgomotoase şi să sune mai frumos.

Rob White
Director tehnic executiv Renault Sport F1
Una dintre principalele critici aduse noului regulament tehnic este scăderea intensităţii sunetului motoarelor după trecerea de la unităţi V8 de 2.4 litri la cele V6 de 1.6 litri.

Cei trei constructori prezenţi în campionat au purtat o serie de discuţii cu privire la modul în care poate fi îmbunătăţit sunetul, iar una dintre soluţii este evaluată miercuri de Mercedes pe circuitul de la Barcelona.

Monopostul W05 pilotat de Nico Rosberg a primit un nou sistem de evacuare în formă de pâlnie, de la care se aşteaptă o creştere a calităţii sunetului. În cazul în care rezultatele vor fi pozitive, noua formă a evacuării ar putea deveni obligatorie pentru toate echipele.

Totuşi, francezii de la Renault au atras atenţia că soluţia va fi implementată numai în cazul în care aceasta nu are niciun fel de impact asupra performanţelor.

"Ar putea exista potenţialul de a face mici ajustări prin care motoarele să fie un pic mai zgomotoase şi să sune mai frumos fără să compromită obiectivele fundamentale.

Temerea noastră pe termen scurt şi mediu este să nu fim puşi în ipostaza de a pierde performanţă comparativ cu rivalii noştri, direct sau indirect. Suntem determinaţi să luptăm pentru a fi competitivi", a declarat Rob White, directorul tehnic executiv al celor de la Renault Sport F1.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • ca dovada ca joaca in alta liga. Se ocupa de lucruri fancy in loc sa rezolve probleme sau sa caute performanta
    15 3
  • C Long
    Ca sa continui comentariul tau, parca vad ca in vreo 5 etape Red Bull le sufla in ceafa.

    PS : Mercedes era echipa cu un design frumos al monopostului, daca ii pune burlanul ala...
    14 4
  • Va fi mertan cu goarna si va putea clansona [la Ferrari si alte echipe intirziate ] .,Arata grotesc .,
    4 0
  • e de TEST burlanul, daca merge va fi implementat ceva si nu chiar asa la vedere
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru