Mercedes va regândi ordinele de echipă pentru a evita potenţialele conflicte

de Daniel Popescu
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susţine că va regândi sistemul prin care implementează ordine de echipă cu scopul de a evita controverse între Lewis Hamilton şi Nico Rosberg de genul celor din Ungaria.

Nu ne putem aştepta ca în a doua jumătate a sezonului piloţii să se dea la o parte din faţa principalului rival.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Lewis Hamilton a refuzat să respecte un ordin de echipă primit în timpul Marelui Premiu al Ungariei, atunci când a fost informat prin radio să se lase depăşit de coechipierul său Nico Rosberg, sub pretextul că acesta avea de făcut o oprire suplimentară la boxe.

Decizia sa a generat inevitabil controverse, mai ales că Mercedes a susţinut anterior că nu va impune ordine de echipă în lupta pentru titlul mondial. Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a dat asigurări că astfel de evenimente nu vor mai avea loc şi a sugerat o renunţare totală la ordinele de echipă.

"Nu vom avea din nou o astfel de situaţie, pentru că vom încerca să învăţăm. Nu ne putem aştepta ca în a doua jumătate a sezonului piloţii să se dea la o parte din faţa principalului rival. Poate că este momentul să relaxăm un pic strategie de comun acord cu amândoi.

Cu toţii suntem maturi, iar data viitoare trebuie să ne descurcăm mai bine", a declarat el.

În plus, Wolff admite că a înţeles punctul de vedere al lui Hamilton, chiar dacă acesta a ignorat ordinul primit de la boxe.

"Iţi laşi coechipierul să te depăşească, el câştigă, iar tu pierzi 8-10 puncte şi îţi deteriorezi propria campanie. Am fi putut fi mai duri în mesajele radio, dar a fost dificil de judecat ce este potrivit în acel stadiu al cursei. După ce vom analiza situaţia în mod corespunzător, emoţia va dispărea", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (11)

  • wolf a spus exact la ce ma gandeam si eu

    Ham a recuperate 3 puncte, altfel avantajul lui Rosberg crestea cu inca 10 puncte !!!!! (rosberg pe 1 el pe 3)

    cand te lupti pentru titlu poate sa-ti zica echipa ce vrea doar nu o sa procedezi impotriva sanselor tale ...
    dc Ham nu era in lupta pentru titlu, era de inteles ordinea ... astfel nu stiu la ce se astepta wolf ... ca Ham sa se dea la o parte? :)))))
    21 4
  • Lewis nu a refuzat ordinul de echipa ci a spus ca nu incetineste ca sa-l depaseasca Nico. Sa vina mai aproape si sa ma depaseasca daca poate. Si nu a putut :)

    Soxy
    Daca Rosberg ar fi castigat cursa Lewis ar fi terminat pe 4 si nu pe 3. Mia terminau inaintea lui Richi si Alonso. Deci pentru el era si mai rau.
    14 3
  • Mi-a luat pablo vorba din gura in legatura cu ce loc ocupa Hamilton in cazul in care Rosberg termina cursa in fata lui :)
    7 2
  • @Pablo

    am presupus k pe soft il prindea din urma pe Alonso si-l depasea,

    oricum ... dc termina pe 4 ... pierdea 13 puncte si crestea diferenta fata de Rosberg la 27 de puncte ...
    astfel l-a redus la 11 ... nu-I rocket science sa-ti dai seama de ce a decis Ham astfel :))))))
    probabil a avut a discutie k Wolf dp cursa ceva de gen:

    What the F#uck were you thinking to ask me something like that? Are you an idiot??? DAMN ?!?!?!?!

    :)))))
    12 4
  • Ham a procedat corect, daca incetinea nu insemna ca incetinea si cei din fata, de altfel bataia se da intre Ros si Ham deci practic respectarea acestor ordine insemna avantajarea lui Rosberg si dezavantajarea lui Hamilton, deci despre ce vorbim, se vede de la o posta ca sunt partinitori, tin cu Rosberg doar e neamt nu?
    Rusinos ptr ei , se laudau ca la ei nu exista ordine de echipa , cand realitatea este alta. Bravo Ham ptr. decizia luata si bineinteles ptr rezultatul din aceasta cursa, cred ca nici el nu spera acest final
    16 2
  • Daca Toto Wolff o vrea pe Susie in F1, ce va mai mira ca i-a cerut lui Hamilton sa cedeze pozitia in fata lui Rosberg?
    Apropo, cum sa cedezi pozitia in fata unui adversar pe care l-ai batut de 4 ori la rand? :)) Si cat tupeu sa ai ca sa-i ceri asta lui Hamilton? Britanicul n-o sa faca multi purici la Mercedes. Ori se pune serios pe treaba si il zvanta pe Rosberg cu bataia, ca sa inteleaga toata lumea cine e primul pilot la Mercedes, ori prin 2016 va avea un combinezon de o alta culoare.
    13 1
  • " Am fi putut fi mai duri în mesajele radio"...nu stiti ce primeati la schimb de la Hamilton,ia incercati!
    16 2
  • JugaruGabi
    @Sam, Hamilton a procedat 100% corect. Rosberg nu a emis nici macar o pretentie sa depaseasca, cel putin pe traseu. Dar faza cu partinitatea echipei e absurda. Multi dintre angajati sunt britanici, intrucat AMG are sediul la Brackley, Anglia - doar conducerea este nemteasca si actionariatul. Mergand pe premisele ca Hamilton este oaia neagra si se doreste victoria lui Rosberg, ramane doar sa pun intrebarea: englezii aia care fac mecanica, electrica, etc, din simt patriotic, nu ar face ceva sa ii aranjeze masina lui Rosberg astlfel incat doar Hamilton sa castige (un fel de spionaj industrial, ca sa spun asa)?

    Prea se cauta nod in papura la Mercedes... Si Rosberg a primit ordin sa il lase in pace pe Hamilton... deal with it.
    5 1
  • F1 din 1990
    Data viitoare o sa fim mai duri cu ordinele de echipa, o sa-l punem pe Hamilton sa mearga doar cu spatele si in loc de MGUK si H ii montam un dci de1,5 de pe A klase
    8 0
  • JugaruGabi, in parte iti dau dreptate, doar ca si tu ai spus "conducerea si actionariatu este german" doar nu vroiai sa decida cine trebuie sa fie primul baieti care schimba anvelopele (desi se mai intampla), eu sunt fan Ferrari si acolo ordinele de echipa sunt la ele acasa , doar ca acolo cand erau ordine de echipe avantaja pe posibilul campion (cu sanse de a ajunge campion) in acest caz si Ros si Ham au sanse 50-50 %, deci nu ar trebui sa intervina
    3 0
  • JugaruGabi
    Oamenii au intervenit pentru a lua cat mai multe puncte.
    Nemtii nu fac rabat in nimic: daca au posibilitatea sa ia 43 de puncte, sa fii sigur ca vor da ordine de echipe sa se ia 43 de puncte, ca echipa. Pe ei, in prezent, nu ii intereseaza cine anume castiga campionatul, ci Mercedes AMG sacastige campionatul la cosntructori luand toate punctele posibile din toate cursele; d-aia s-au dat ordine de echipa si d-aia l-au "favorizat" pe Rosberg in cursa asta. Si, la o adica, daca as fi la Mercedes, si pe mine m-ar interesa sa castig toate punctele posibile, sa ies pe primul loc ca sa primesc de la tatucu' Bernie potul cel mare la sfarsit de sezon, pe langa titlul de campion.

    Hamilton insa a procedat corect, fara niciun fel de discutie. Pentru a-l lasa pe Rosberg sa treaca, cel din urma trebuie sa fie mai rapid decat primul; ori Rosberg a mers in acelasi ritm cu el, timp de 4-5 tururi pana a intrat la pit.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru